636
|

Καλύτερα ρομαντικός παρά μηδενιστής

Ξένια Μπολομύτη Ξένια Μπολομύτη 29 Μαρτίου 2014, 00:33

Καλύτερα ρομαντικός παρά μηδενιστής

Ξένια Μπολομύτη Ξένια Μπολομύτη 29 Μαρτίου 2014, 00:33

Έχουμε και λέμε:

• Γκρινιάζεις γιατί το σαρκοβόρο πολιτικό σύστημα σου ρούφηξε και την τελευταία στάλα τίμιου αίματος που συνθέτει την αξιοπρεπή κοινωνική αντανάκλαση της ύπαρξής σου. Τι κάνεις γι' αυτό; Καναπεδιάζεσαι με όλη τη συμπτωματολογία της καταθλιπτικής παλινδρόμησης της χρόνιας συνειδησιακής κρίσης; Τρέχεις να βοηθήσεις τον γείτονα, την κοινότητα – αν παίζει κάνα περίσσευμα; Αν δεν παίζει, ποιο είναι το επόμενο βήμα; Να τα σπάσεις όλα στολίζοντας υβριστικά τον κάθε περαστικό; Να παραμιλάς, να βυθίζεσαι κι άλλο; Και τι γίνεται με τη συναισθηματική σου ομηρία; Γιατί φοβάσαι να μιλήσεις στον διπλανό σου, που «μικραίνει» όπως κι εσύ, αλλά μπορεί να περιμένει και αυτός με τη σειρά του εσένα;

• Το σύστημα εξακολουθεί να «παράγει» υποβόσκοντα υβρίδια κατακερματισμού της πνευματικής εξέλιξης. Με την παράλληλη νωθρότητα του νου -βλέπε τηλεοπτική «υπερκατανάλωση»- έχουμε συρρικνώσει τον γλωσσικό μας πλούτο τόσο, που σε λίγο θα αναμασάμε -αν δεν το κάνουμε ακόμα- ό,τι ακούμε από το απέναντι μπαλκόνι, το ραδιόφωνο δημοσιογραφίσκων με τάσεις ανθρωποωμοφαγικές -ταυτόσημες πολιτικού συρφετού- τις φεϊσμπουκικοτουϊτερικές αναρτήσεις και τα quotes σοφών Δασκάλων που προσποιούμαστε ότι τα εφαρμόζουμε κιόλας! Τι κάνεις γι' αυτό; Κλείνεις την τηλεόραση; Aνοίγεις κανένα βιβλίο; Τι κάνεις για την επιβράδυνση του στροβιλίσματος του μυαλού σου; Έμαθες να λες "όχι", έμαθες να λες "ναι", έμαθες να λες "συγγνώμη"; Mήπως είναι καιρός να αρχίσεις; Τι είναι το διαδίκτυο για σένα; Ένας μπαξές για να στολίζεις τον οίκο σου ή ένα χωράφι να σπέρνεις και να θερίζεις γνώση; Μήπως και αυτό βολεύει τον εγκλεισμό; (σημείωση: μία πρόσφατη έρευνα στην Αγγλία σχετικά με την επίδραση του διαδικτύου στην αυτοκτονία έδειξε ότι, σε 4.000 νέους, το 61% προέβη σε αυτοτραυματισμό επειδή ένιωσε μόνο και ένα 25% υπήρξε θύμα bullying. Σχεδόν το 40% αναφέρει ότι δεν μίλησε ποτέ σε κανέναν "in the real word" σχετικά με αυτό).

• Νέα Τάξη Πραγμάτων. Illuminati και η αριστοτεχνική ύφανση του ιστού της μαζικής ύπνωσης/εξόντωσης των πληθυσμών. Αποπληθυσμός μέσα από τον τροφικό «δηλητηριασμό», οι εμβολιασμοί είναι γεμάτοι με υδράργυρο για τη μετάλλαξή μας σε ζόμπι νέας γενιάς κ.α. Η μυστική κοινωνία του Βαυαρού Johann Adam Weishaupt μετασχηματίστηκε σε reptilian elit και όλα τα δεινά-σαυράκια τροχίζουν τις δοντάρες τους για να μας αποτελειώσουν, οϊμέ! Εν έτει 2014 θεωρώ αδιανόητο ένα τσούρμο συνωμοσιολόγοι να χειραγωγούν με τη δικτατορία του συνειδησιακού τρόμου, αποτρέποντας έτσι την ουσιαστική έρευνα, γνώση, κρίση. Τι κάνεις γι' αυτό; Ενημερώσου, πώς να το πω αλλιώς; Δεν θα σε κρίνω για τα πιστεύω σου, όχι, αλλά έλα να το συζητήσουμε. Να μιλήσουμε λίγο και για τον David Rockefeller και για τον Bertrand Russell. Στην τελική, ας συμφωνήσουμε στη διαφωνία, ας αλληλοδιαφωτιστούμε προτού πυροβοληθούμε!

Η Sveta ζει στο Λονδίνο σχεδόν 8 χρόνια. Ουκρανή. Ο θείος της Nick, ζει στο Λονδίνο 15 χρόνια, Ουκρανός επίσης. Η χώρα τους, ένα ακόμα εδαφικό νταραβέρι στη ρουλέτα των ομολόγων. Τι κάνουν γι' αυτό; H Sveta έχει μεταμορφώσει τη σελίδα της στο facebook σε ιστοσελίδα ενημέρωσης, αυτής των ανθρώπων που έζησαν και ζουν εκεί. Ο Νick, έπειτα από πολλές προσπάθειες, μίλησε στο BBC Oxford Radio για τις «φωνές που δεν ακούγονται». Πέντε φορές επανέλαβε τη φράση «Δε θέλουμε άλλο τις ρώσικες μαριονέτες. Ξέρετε τι λέει ο κόσμος; Ποιο θα είναι το πραγματικό κατακτητικό πρόσωπο του Πούτιν; Όχι, δε θέλουμε να πιστέψουμε ότι θα μας αφήσουν στο έλεος των Ρώσων». Μιλάω με τη Sveta, για την ένωση μετά το δημοψήφισμα στην Κριμαία, την Ε.Ε, το ΝΑΤΟ, τις Η.Π.Α, τον Πούτιν, τον Γιατσενιούκ. Από την Κυριακή 9 Μαρτίου και κάθε Κυριακή διοργανώνει μαζί με συμπατριώτες της open events στο St. James Park, στο Victoria Park και σε κάθε γωνιά που μπορεί, με θέμα «Ειρήνη στην Ουκρανία». Το θέμα συγκίνησε φίλους στην Ισπανία, Ουγγαρία, Iρλανδία, Γαλλία, Σουηδία, Μεξικό, Αμερική, όπου και πραγματοποιούνται παράλληλες συγκεντρώσεις. Άλλες σιωπής, άλλες συσπείρωσης για ενημέρωση. Πάντα θα μπορείς να κάνεις κάτι. Κι ας σε λένε ρομαντικό. Καλύτερα ρομαντικός, παρά μηδενιστής. Καλύτερα να αγωνίζεσαι για μια ανθρωποκεντρική κοινωνία, παρά να αναπαράγεις τον κανιβαλισμό της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News