428
| .

Ρωσίδα, μόνη ψάχνει… πατρίδα στους Ολυμπιακούς του Ρίο

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουλίου 2016, 06:36

Ρωσίδα, μόνη ψάχνει… πατρίδα στους Ολυμπιακούς του Ρίο

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουλίου 2016, 06:36

Η νεαρή Ντάρια Κλίσινα θα είναι -όπως φαίνεται- η μόνη Ρωσίδα που θα ταξιδέψει στο Ρίο της Βραζιλίας φέτος το καλοκαίρι. Η Διεθνής Ενωση Ομοσπονδιών Κλασικού Αθλητισμού (IAAF) απέρριψε όλες τις υπόλοιπες αιτήσεις συμμετοχής ρώσων αθλητών στους Αγώνες του Ρίο μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου ντόπινγκ. Η 25χρονη άλτρια του μήκους θα εκπροσωπήσει τη Ρωσία στους Ολυμπιακούς του Ρίο αρκεί η χώρα της να την επιλέξει για τους Αγώνες.

Οι αρχικές πληροφορίες πάντως δεν ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκές για την ίδια την Κλίσινα ενώ της δημιούργησαν και αρκετά προβλήματα. Συγκεκριμένα η πρώτη απόφαση της IAAF ήταν να αγωνιστεί η αθλήτρια ως «ουδέτερη» αφού έχει έδρα τις ΗΠΑ και ως εκ τούτου πληρούσε τα «εξαιρετικά κριτήρια επιλεξιμότητας». Αυτή η είδηση όμως δεν φάνηκε να αρέσει ιδιαίτερα στους Ρώσους που δεν δίστασαν να υποστηρίξουν ότι η Κλίσινα πρόδωσε τη χώρα της.

160636554-cceaaa9c-173a-422b-9e7c-5930cc908787

Η νεαρή Ντάρια Κλίσινα ζει και προπονείται στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Φλόριντα των ΗΠΑ τα τελευταία τρία χρόνια. Η πανέμορφη Ρωσίδα, μοιράζει τη ζωή της ανάμεσα στον αθλητισμό και το μόντελινγκ. Την στιγμή της αποκάλυψης από τον Παγκόσμιο Οργανισμό για συστηματικά κρατικά επιχορηγούμενη φαρμακοδιέγερση στη Ρωσία, η ίδια βρισκόταν χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά και έτσι έμεινε ανεπηρέαστη από το μεγάλο σκάνδαλο.

Αυτό πάντως που ξεσήκωσε αντιδράσεις στην Ρωσία, δεν ήταν η συμμετοχή της Κλίσινα στους Ολυμπιακούς αλλά το γεγονός ότι είχε αποδεχτεί να συμμετέχει σε αυτούς ως ουδέτερη. Ενας λογαριασμός σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης έφτασε στο σημείο να δημοσιεύσει φωτογραφία της νεαρής μαζί με ένα προπαγανδιστικό φυλλάδιο των ναζί.

Η λεζάντα του φυλλαδίου έγραφε: «Ρώσοι αθλητές, το μόνο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να συμμετέχετε στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι να αποκηρύξετε το σήμα της χώρας σας. Αποχωριστείτε την ντροπιαστική ρώσικη σημαία».

Από την πλευρά της, η πανέμορφη άλτρια δεν έδειξε να ασχολείται με την κριτική που της ασκείται από τους συμπατριώτες της ενώ υποστήριξε ότι επιθυμεί την συμμετοχή και άλλων Ρώσων στους Αγώνες. «Βρίσκομαι στις ΗΠΑ τα τελευταία τρία χρόνια και θεωρώ ότι είναι άδικο να με κατηγορούν και να αποκαλούν ‘‘προδότρια’’» δήλωσε η ίδια.

Η συμμετοχή των υπολοίπων αθλητών της Ρωσίας πάντως είναι σχεδόν αδύνατη μετά την απόρριψη της συμμετοχής τους από τον IAΑF. Ολοι οι αθλητές πάντως θα καταθέσουν αγωγή στο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο προκειμένου να υπερασπιστούν τα δικαιώματα τους να αγωνιστούν έστω ως ανεξάρτητοι.

Η Κλίσινα από τη δική της πλευρά έχει κλείσει τα αυτιά της στα δημοσιεύματα και τις επιθέσεις και εξακολουθεί να προπονείται σκληρά. Η συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας μένει να γίνει αποδεκτή από την ομοσπονδία της χώρας της και στην συνέχεια να επικυρωθεί από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...