274
Billo Auntyji | Kully Rehal

Κόμιξ/ Οι νέες ηρωίδες της Βρετανίας είναι μετανάστριες

Protagon Team Protagon Team 30 Απριλίου 2016, 22:57
Billo Auntyji
|Kully Rehal

Κόμιξ/ Οι νέες ηρωίδες της Βρετανίας είναι μετανάστριες

Protagon Team Protagon Team 30 Απριλίου 2016, 22:57

Ως παιδί που μεγάλωσε σε ασιατική συνοικία στην Αγγλία, η Κούλη Ρέαλ, μια 30χρονη καλλιτέχνιδα, ήξερε τα πάθη των προσφύγων. Και πώς θα μπορούσε να μη τα γνωρίζει, όταν οι ίδιοι οι γονείς της τα πέρασαν.

Περίπου στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς, η κα Ρέαλ αποφάσισε ότι ήθελε να μάθει ο κόσμος για τις δυσκολίες που περνάνε οι Ασιάτες και συγκεκριμένα οι γυναίκες. Ειδικά για εκείνες που για πρώτη φορά βρίσκονται σε ξένη χώρα. Εμπνευσμένη από τον πατέρα της, ζωγράφο επίσης, η κα Ρέαλ ξεκίνησε να φτιάχνει τις «Σούπερ-θείες».

Οι Σούπερ-θείες φοράνε τις στολές γνωστών υπέρ ηρώων όπως ο Spiderman, η Catwoman, ο Deadpool και ο Hulk, γράφει ο Μάνου Μπαλαχαντράν στο Quartz.

«Επέλεξα τους χαρακτήρες από την Marvel, που συμβολίζουν διαφορετικές δυνάμεις για κάθε άτομο» είπε η κα Ρέαλ. Και πρόσθεσε ότι όταν ξεκίνησε τις Σούπερ-Θείες, απλά αναπόλησε τα στερεότυπα του άμεσου περιβάλλοντός της στα μέσα της δεκαετίας του 80, και ήθελε να ρίξει φως αλλά και να αποδώσει φόρο τιμής στους αγώνες, στις θυσίες και στις ιστορίες επιτυχίας αυτών των γυναικών αφού έφυγαν από την πατρίδα τους και ήρθαν στην Αγγλία.

Στο τέλος, η κα Ρέαλ ξεκίνησε να περνάει χρόνο μαζί με Ασιάτες στα γνωστά «60s club» για να ακούσει τις ιστορίες τους. Κάθε ένας από αυτούς, άσχετα με την κάστα, το θρήσκευμά ή το φύλλο του, έχει μια ιστορία να αφηγηθεί.

Για την ίδια, αυτές οι σειρές, με τις Σούπερ – θείες είναι φόρος τιμής για όλες εκείνες που έχουν δώσει διαφορετικές «μάχες», μετά την άφιξή τους στην χώρα, όπως για παράδειγμα την αντιμετώπιση του ρατσιμού εναντίον τους, τις θυσίες, τη λεκτική κακοποίηση και γενικά τις σκληρές συνθήκες εργασίας που έπρεπε να υπομένουν.

Να μερικά από έργα της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...