365
|

Έχουμε πόλεμο με τον φασισμό!

Ανδρέας Ζαμπούκας Ανδρέας Ζαμπούκας 14 Νοεμβρίου 2015, 19:54

Έχουμε πόλεμο με τον φασισμό!

Ανδρέας Ζαμπούκας Ανδρέας Ζαμπούκας 14 Νοεμβρίου 2015, 19:54

Αυτόν τον Θεό που σκορπάει τον θάνατο παντού, δεν μπορεί να τον θέλει το ανθρώπινο είδος. Δεν μπορεί στον τόπο που ξαναγεννήθηκε η ανθρωπότητα να πεθαίνουν τόσοι πολλοί αθώοι άνθρωποι, ως θύματα μιας ισλαμικής υστερίας.  

Ας το αποφασίσουμε επιτέλους. Είναι η ώρα της ένωσης. Οχι μόνο για να γίνει επέμβαση στη Συρία, όχι για να ξεσπάσει κύμα οργής σε ολόκληρη τη Δύση. Ούτε για να την πληρώσουν άλλοι αθώοι μουσουλμάνοι που ζουν ανάμεσά μας, αλλά για να καθορίσουμε δια παντός την έννοια της αλληλεγγύης μεταξύ μας. Να ξεκαθαρίσουμε αν θέλουμε να υπερασπιστούμε από κοινού, τον ανθρωπισμό, τη φιλελεύθερη δημοκρατία και τις αξίες του δυτικού Πολιτισμού που με τόσο αίμα και χρόνο κατακτήσαμε. 

Είναι ώρα να σκεφτούν περισσότερο στην Ευρώπη την πολιτική ένωση. Να αποφασίσουν την έναρξη ζυμώσεων για ένα Σύνταγμα, στρατό, κοινά σύνορα και κυρίως κοινή παιδεία. Τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει με την απόφαση μιας στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία. Ούτε και με πογκρόμ απελάσεων από την Ευρώπη. Γιατί το μίσος του φασισμού δεν ξεριζώνεται με οργή αλλά με μια δυνατή αντίδραση που θα φέρει μακροχρόνια αποτελέσματα. 

Στο Παρίσι σκοτώθηκαν πάνω από 150 άνθρωποι σε διάφορα σημεία της πόλης. Και απειλούνται ακόμα Ρώμη και Λονδίνο. Τι θα συμβεί αν σε έναν μήνα δούμε να πέφτει πάνω στο  Βατικανό, στο βρετανικό Κοινοβούλιο ή… στην Ακρόπολη ένα  αεροπλάνο; Πώς θα αντιδράσει ο οργισμένος κόσμος με τόσους ξένους που βρίσκονται στις ευρωπαϊκές κοινωνίες;
 
Η Ευρώπη και ολόκληρη η Δύση έχουν ανάγκη από μία εντυπωσιακή κίνηση πολιτικής γενναιότητας που θα  δείξει την αποφασιστικότητα του ανθρωπισμού να αντιδράσει απέναντι στον ισλαμικό φασισμό. Για να προλάβει, πρώτα από όλα, τον δικό της, τον δυτικό φασισμό. Αυτόν που θα εξαπλωθεί αν ο πόλεμος πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.  

Καμία χώρα της Ευρώπης δεν μπορεί μόνη να αντιμετωπίσει το «τέρας». Είναι επιτακτική η ανάγκη να αποκτήσει δυνατή ταυτότητα η κοινή πολιτισμική και πολιτική παρακαταθήκη που ενώνει τους λαού της. Η οικονομία, το κοινό νόμισμα και τα παιχνίδια των αγορών δεν μπορούν να στηρίξουν την κοινή άμυνα. Δεν είναι αρκετά. Μόνο επιφανειακά.

Ας το κάνουμε τώρα. Ας το ξεκινήσουμε πριν είναι πολύ αργά. Ας ενωθούμε. Πριν γίνει η Μεσόγειος πολεμική τάφρος μπροστά στο κάστρο του δικού μας, του εγχώριου φασισμού…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News