200
Στο σκίτσο διακρίνεται ο εμίρης του Κατάρ | REUTERS/Naseem Zeitoon

Eτοιμος για διάλογο -υπό προϋποθέσεις- δηλώνει ο εμίρης του Κατάρ

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουλίου 2017, 23:33
Στο σκίτσο διακρίνεται ο εμίρης του Κατάρ
|REUTERS/Naseem Zeitoon

Eτοιμος για διάλογο -υπό προϋποθέσεις- δηλώνει ο εμίρης του Κατάρ

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουλίου 2017, 23:33

«Είμαστε ανοικτοί στον διάλογο για να διευθετήσουμε τα προβλήματα που έχουν προκύψει» είπε ο σεΐχης του κατάρ, Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Θάνι, σε ένα τηλεοπτικό διάγγελμά του.

Τόνισε, ωστόσο, ότι «η διευθέτηση της κρίσης πρέπει να γίνει «με σεβασμό στην εθνική κυριαρχία και τη βούληση των κρατών, χωρίς καμία υπαγόρευση. Αυτή η διευθέτηση δεν μπορεί να λάβει τη μορφή υπαγορεύσεων αλλά κοινών δεσμεύσεων για όλες τις χώρες.

»Η στιγμή έχει φθάσει προκειμένου εμείς να απαλλάξουμε τους πολίτες από τις πολιτικές διαφορές μεταξύ των κυβερνήσεων», υπογράμμισε ο αλ Θάνι.

Επιπλέον, ο εμίρης επισήμανε ότι η ζωή στη χώρα του συνεχίζεται σε φυσιολογικούς ρυθμούς, από τη στιγμή κατά την οποία τέσσερα αραβικά κράτη διέκοψαν τις διπλωματικές και οικονομικές τους σχέσεις με το Κατάρ τον περασμένο μήνα.

«Οπως γνωρίζετε, η ζωή στο Κατάρ συνεχίζεται κανονικά», είπε.

Ο Θάνι έκανε, επίσης, ιδιαίτερη μνεία στη μεσολάβηση του Κουβέιτ και διατύπωσε την εκτίμησή του για τη στήριξη άλλων χωρών στις προσπάθειες διευθέτησης της κρίσης, μεταξύ αυτών των ΗΠΑ, της Τουρκίας και της Γερμανίας.

Η παρέμβαση αυτή ήταν η πρώτη από την 5η Ιουνίου όταν ξέσπασε η κρίση μεταξύ του Κατάρ και της Σαουδικής Αραβίας, του Μπαχρέιν, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Αιγύπτου, που κατηγόρησαν το βασίλειο ότι στηρίζει την «τρομοκρατία».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...