764
To μπράτσο ενός αμερικανού συνοριοφύλακα με φόντο ένα μέρος του ανεγειρόμενου Τείχους | REUTERS/Mike Blake

Εταιρεία αγόρασε γη στα σύνορα με το Μεξικό για να μη χτίσει ο Τραμπ το Τείχος

Protagon Team Protagon Team 18 Νοεμβρίου 2017, 08:30
To μπράτσο ενός αμερικανού συνοριοφύλακα με φόντο ένα μέρος του ανεγειρόμενου Τείχους
|REUTERS/Mike Blake

Εταιρεία αγόρασε γη στα σύνορα με το Μεξικό για να μη χτίσει ο Τραμπ το Τείχος

Protagon Team Protagon Team 18 Νοεμβρίου 2017, 08:30

Την τρέλα που κουβαλάνε οι Cards Against Humanity κάποιοι την έχουν γνωρίσει πολύ καλά. Για την ακρίβεια, υπάρχουν πολλοί οι οποίοι μόλις ακούν αυτό το όνομα -πες την οργάνωση, εταιρεία, όπως θες- ξεκινούν απολύμανση στον χώρο όπου βρίσκονται.

Και εξηγούμε αμέσως, θέτοντας μια εξαιρετικά σημαντική ερώτηση: πόσο πιθανό είναι να αγοράσει κάποιος ένα κουτάκι με… περιττώματα; Πολύ, όπως αποδείχθηκε, αφού 30.000 Αμερικανοί το έκαναν, παρότι κανείς δεν τους εξαπάτησε. Η εταιρεία που τους τα πούλησε ήταν ξεκάθαρη από την αρχή. Μόνο που οι καταναλωτές την… πάτησαν.

Αυτή την απίστευτη ιδέα είχε η Cards Against Humanity για να χλευάσει τη μανία των Αμερικανών για την «Black Friday», την ημέρα έπειτα από τη γιορτή των Ευχαριστιών, κατά την οποία τα καταστήματα κάνουν μεγάλες προσφορές και ο κόσμος «σκοτώνεται» για να αγοράσει κάτι, με συχνά τα φαινόμενα των καβγάδων.

Το Cards Against Humanity, λοιπόν, πέραν της επωνυμίας αυτής της ομάδας, είναι ένα παιχνίδι με κάρτες, με την εταιρεία που το δημιούργησε να το διαφημίζει ως «ένα παιχνίδι πάρτι για απαίσιους ανθρώπους». Η ιδέα ήταν απλή: αποφάσισαν να ονομάσουν ένα παιχνίδι τους «bullshit» (μεταφορικά, «βλακείες»). Ομως, τελικά, πούλησαν περιττώματα ταύρου τα οποία μπορούσε να αποκτήσει κάποιος αντί έξι δολαρίων.

Παρότι η εταιρεία ήταν ξεκάθαρη από την αρχή για το τι πουλούσε -είπαμε, «bullshit»- μέσα σε δύο ώρες το προϊόν εξαντλήθηκε, καθώς το παρήγγειλαν 30.000 άτομα. Μόνο που όταν το κουτάκι έφτασε στην πόρτα τους με το ταχυδρομείο, διαπίστωσαν ότι, τελικά, ήταν κυριολεκτικά αυτό το οποίο τους είχαν διαφημίσει: περιττώματα! Ο δημιουργός του παιχνιδιού, Μαξ Τέμκιν, το είχε γράψει επανειλημμένα στο Twitter – «πρόκειται, απλώς, για κόπρανα».

«Μισούμε τη Μαύρη Παρασκευή. Είναι μία απαίσια ημέρα. Μετά τη γιορτή των Ευχαριστιών ο κόσμος τσακώνεται για να γλιτώσει 50 δολάρια αγοράζοντας μία τηλεόραση», είπε ο Τέμκιν. Πάντως, αυτή η ιδέα είχε και φιλανθρωπικές προεκτάσεις, καθώς τα 20 σεντς που κέρδισε η εταιρεία για κάθε κουτάκι διατέθηκαν στο «Heifer International», έναν οργανισμό που μάχεται κατά της πείνας και της φτώχειας.

Ετσι, λοιπόν, συστήθηκαν στον πολύ κόσμο οι Cards Against Humanity, το αυτο-περιγραφόμενο «πάρτυ παιχνιδιού για φρικτούς ανθρώπους». Με περιττώματα, αλλά και φιλανθρωπία.

Οι εργασίες συνεχίζονται στην Τιχουάνα (REUTERS/Jorge Duenes)
Οι εργασίες συνεχίζονται στην Τιχουάνα (REUTERS/Jorge Duenes)

Τώρα, οι «Κάρτες ενάντια στην Ανθρωπότητα» «ξαναχτύπησαν», αλλά έκαναν κάτι που δεν είναι καθόλου φρικτό. Αυτή η εταιρεία που -παρά το τρολάρισμα- μπορεί να κάνει φιλανθρωπία και να βοηθά ανθρώπους, ανακοίνωσε την προώθηση των διακοπών που ονομάζονται «Οι κάρτες κατά της ανθρωπότητας σώζουν την Αμερική».

Βασικά, αγόρασαν ένα οικόπεδο κάπου στα σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και του Μεξικού, με σκοπό να εμποδίσουν τον Ντόναλντ Τραμπ να χτίσει το τείχος του.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ένας παράλογος άνθρωπος που φοβάται τους Μεξικανούς», γράφει η εταιρεία.

«Είναι τόσο φοβισμένος, που θέλει να χτίσει ένα τείχος είκοσι δισεκατομμυρίων δολαρίων, με το οποίο όλοι γνωρίζουν ότι δεν θα πετύχει τίποτα. Εχουμε αγοράσει ένα οικόπεδο στα σύνορα και έχουμε προσλάβει μια δικηγορική εταιρεία που ειδικεύεται στην περίοπτη περιοχή, για να καταστήσει το χτίσιμο του Τείχους όσο το δυνατόν πιο χρονοβόρο και ακριβό γίνεται».

Λογικά, έχουν στο μυαλό τους ότι θα χρειαστεί να γίνουν απαλλοτριώσεις στο συγκεκριμένο σημείο – με ό,τι αυτό συνεπάγεται: προτάσεις από την αμερικανική κυβέρνηση για αγορά της εν λόγω γης, συμφωνίες, χρήματα -ποιος ξέρει τι ποσό θα ζητήσουν να τους καταβληθεί ως αποζημίωση για να φύγουν από εκεί- και γενικότερα, όλο αυτό θα πάρει πολύ χρόνο.

Το βέβαιο είναι ότι, όπως διατείνεται αυτή η εταιρεία-φιλανθρωπική οργάνωση, τον Δεκέμβριο του 2017, για 15 ευρώ, θα στείλει σε όσους θέλουν να πάνε διακοπές στο κομμάτι γης που κατέχει και έχουν κλείσει το «πακέτο αναψυχής στο Μεξικό», έξι «εκπλήξεις διάσωσης των ΗΠΑ» ακριβώς στην πόρτα τους.

Η πρώτη θα περιλαμβάνει έναν χάρτη του οικοπέδου στα σύνορα, μερικές νέες κάρτες για το παιχνίδι, αλλά και κάποια καλούδια – δεν ανακοινώθηκαν.

Σε ένα βίντεο που εξηγεί το παιχνίδι -δείχνει και φωτογραφικά πλάνα άγριων αλόγων που καλπάζουν- παραχωρεί ένα κομμάτι γης σε όλους τους ανθρώπους που θα πάνε διακοπές εκεί και «θέλουν να σώσουν τις ΗΠΑ». Αυτό σημαίνει ότι αν η αμερικανική κυβέρνηση θέλει να κατασκευάσει το Τείχος, θα πρέπει να διαπραγματευτεί με τον καθένα εξ αυτών. Και ο χρόνος κατασκευής του Τείχους, όλο και περισσότερο θα ξεμακραίνει!

Οι συμμετέχοντες πρέπει να συμμετάσχουν και σε μια έρευνα που περιλαμβάνει  προσωπικές ερωτήσεις, αλλά και το μείζον: «Ποιον ψηφίσατε στις εκλογές του 2016;».

«Θα είναι διασκεδαστικό, θα είναι περίεργο και, αν ψηφίσατε τον Τραμπ, μπορείτε τουλάχιστον να μη μείνετε αμέτοχοι στην ανέγερση του Τείχους», σημειώνουν οι Cards Against Humanity.

Οι οποίοι, πάντως, δεν απάντησαν σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το CNNMoney, στο οποίο ρωτήθηκαν πού είναι αυτή η γη που έχουν αγοράσει. Σιγά να μην τους απαντούσαν.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...