354
|

«Δεν θέλουμε Έλληνες μετανάστες»

Avatar Νίκος Κακαρίκας 8 Δεκεμβρίου 2013, 00:50

«Δεν θέλουμε Έλληνες μετανάστες»

Avatar Νίκος Κακαρίκας 8 Δεκεμβρίου 2013, 00:50

«Θα πάρουν τις δουλειές από τους νέους μας ηλικίας 18-30, οι οποίοι ήδη πλήττονται από την ανεργία.
Έρχονται στην χώρα μας χωρίς να γνωρίζουν τα βασικά για τον τρόπο ζωής μας και τις αρχές μας.
Δεν μιλούν σωστά την γλώσσα μας και δεν καταλαβαίνουν τους νόμους και τις υποχρεώσεις τους».

Αυτά υποστηρίζουν για τους Έλληνες, και όχι μόνο, σύγχρονους μετανάστες, οι συνδικαλιστές της μεγαλύτερης εργατικής ένωσης στην χώρα της Αυστραλίας με την επωνυμία Australian Council of Trade Unions (ACTU).

Σύμφωνα με το ACTU, η συμφωνία που έχει υπογράψει η κυβέρνηση της Αυστραλίας με πολλές χώρες, αλλά όχι ακόμα με την Ελλάδα με την οποία βρίσκεται ακόμα σε διαπραγματεύσεις, για παροχή τουριστικής visa 12 μηνών συμπεριλαμβανομένου δικαιώματος εργασίας σε νέους 18 με 30 ετών, έχει μόνο αρνητικά αποτελέσματα για την οικονομία της χώρας και θα αυξήσει περαιτέρω τα ήδη υψηλά ποσοστά ανεργίας.

Για τους Αυστραλούς συνδικαλιστές, οι Έλληνες και άλλοι αλλοδαποί που θα μεταβούν για εργασία στην χώρα τους, είναι έτοιμοι να δεχτούν και χωρίς να φέρουν αντιρρήσεις μικρότερο μεροκάματο από το κανονικό. Πρακτική την οποία απορρίπτουν κατηγορηματικά οι ντόπιοι εργαζόμενοι την εποχή κατά την οποία οι εργοδότες, σύμφωνα με την εργατική ένωση, εκμεταλλεύονται την υπερπροσφορά εργατικών χεριών για να μειώσουν ακόμα περισσότερο τις απολαβές των εργαζομένων.

Για την πρόεδρο του ACTU Ged Kearney η κυβέρνηση της χώρας της δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υπογράψει την συγκεκριμένη συμφωνία με την Ελλάδα, όπως και με την Ισπανία, αφού τα υψηλά ποσοστά ανεργίας που έχουμε, θα αναγκάσει χιλιάδες νέους να αναζητήσουν την τύχη τους στην Αυστραλία. Οι υποστηρικτές του Ελληνικού λόμπι στην Αυστραλία τονίζουν πως οι Έλληνες μετανάστες δεν αποτελούν απειλή, αφού αν υπογραφεί η συμφωνία μόνο 500 Έλληνες κάθε χρόνο θα λαμβάνουν την συγκεκριμένη visa. Αντιθέτως στις συμφωνίες που υπογράφηκαν με την Ταϊβάν και την Νότιο Κορέα δεν έχει τεθεί κανένα όριο στον αριθμό των μεταναστών που θα λαμβάνουν την visa κάθε χρόνο.

Από την πλευρά του πάντως ο υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας Scott Morrison αντικρούει τα επιχειρήματα των συνδικαλιστών υποστηρίζοντας πως η συμφωνία είχε και έχει θετικά αποτελέσματα για την οικονομία της χώρας και πως δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας και για τους Αυστραλούς εργαζομένους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News