300
Το χαμόγελο της δικαίωσης | twitter

Αποφυλακίζεται ο Ο. Τζ. Σίμπσον

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουλίου 2017, 22:56
Το χαμόγελο της δικαίωσης
|twitter

Αποφυλακίζεται ο Ο. Τζ. Σίμπσον

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουλίου 2017, 22:56

Αφού εξέτισε εννέα χρόνια στη φυλακή για ένοπλη ληστεία, ο Ο. Τζ. Σίμπσον, το είδωλο του αμερικανικού ποδοσφαίρου, θα αφεθεί ελεύθερος τον Οκτώβριο αφού η επιτροπή που εξέταζε το αίτημά του δέχτηκε, την Πέμπτη, να αποφυλακιστεί υπό όρους.

Ο 70χρονος Σίμπσον, που πριν από 20 χρόνια είχε αθωωθεί για τη δολοφονία της πρώην συζύγου του κι ενός φίλου της, εμφανίστηκε στα μέλη του συμβουλίου αποφυλάκισης της Πολιτείας της Νεβάδα μέσω βίντεο από το Σωφρονιστικό Κέντρο Λάβλοκ. Εσκυψε το κεφάλι και φάνηκε να δακρύζει όταν τα τέσσερα μέλη της επιτροπής ψήφισαν ομόφωνα υπέρ της αποφυλάκισής του. Κατόπιν σηκώθηκε και έσφιξε τα χέρια του, ευχαριστώντας τους.

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης τα μέλη της επιτροπής άκουσαν τις καταθέσεις της Αρνέλ, της ενήλικης κόρης του Σίμπσον καθώς και του Μπρους Φρόμονγκ, ενός από τους δύο εμπόρους αθλητικών αναμνηστικών που λήστεψε ο πρώην αθλητής τον Σεπτέμβριο του 2007.

Το συμβούλιο έκρινε ότι ο Σίμπσον κατά τη διάρκεια της φυλάκισής του τήρησε τους κανόνες της φυλακής, δεν είχε προηγούμενες καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος του και δεν αποτελεί κίνδυνο για τους πολίτες.

Οταν ρωτήθηκε για το πώς θα μπορούσε να προσαρμοστεί στη ζωή μετά τη φυλακή υπογράμμισε το πόσο καλός είναι με τους ανθρώπους. «Πάντα πίστευα ότι ήμουν αρκετά καλός με τους ανθρώπους. Εχω ζήσει μια ζωή χωρίς συγκρούσεις. Δεν έμπλεξα ποτέ σε καβγάδες στον δρόμο», τόνισε χαρακτηριστικά. Επισήμανε πως αισθάνεται τύψεις για τα παιδιά του και ειδικά τα πιο μικρά καθώς μεγάλωσαν και ενηλικιώθηκαν όσο εκείνος βρισκόταν στη φυλακή.

«Εύχομαι αυτό να μην είχε συμβεί ποτέ. Δεν μπορώ να κάνω τίποτα για το τσίρκο των media τώρα αλλά αν είχα καλύτερη κρίση τότε δεν θα συνέβαινε τίποτα. Δεν έχω χρησιμοποιήσει δικαιολογίες εδώ και 9 χρόνια αλλά δεν θα έπρεπε να έχω επιτρέψει σε αυτούς τους άντρες ασφαλείας να με βοηθήσουν γιατί ήταν εκεί μόνο για να βοηθήσουν τους εαυτούς τους».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...