448
Αμετανόητος στην απολογία του ο παιδόφιλος | Ελληνική Αστυνομία

Κορυδαλλός: 25 χρόνια φυλακή στον παιδόφιλο με το βαν [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 16 Ιανουαρίου 2018, 16:47
Αμετανόητος στην απολογία του ο παιδόφιλος
|Ελληνική Αστυνομία

Κορυδαλλός: 25 χρόνια φυλακή στον παιδόφιλο με το βαν [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 16 Ιανουαρίου 2018, 16:47

Σε κάθειρξη 25 ετών και χρηματική ποινή 120.000 ευρώ καταδίκασε, ομόφωνα, το Δευτεροβάθμιο Κακουργιοδικείο τον 42χρονο παιδόφιλο Φίλιππο Λεβέντο, ο οποίος είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω, τον Μάρτιο του 2015 στον Κορυδαλλό, να επιβιβάζει σε ειδικά διαμορφωμένο βαν του ένα 13χρονο αγόρι, το οποίο είχε προσεγγίσει μέσω Facebook. Πρωτόδικα στον κατηγορούμενο είχε επιβληθεί κάθειρξη 26 ετών.

Ο Λεβέντος κατηγορείτο  για απόπειρα αποπλάνησης του 13χρονου, αλλά και για τους βιασμούς μίας 14χρονης στο Περιστέρι και ενός 15χρονου στη Ναύπακτο, που αποκαλύφθηκαν μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του.

Οι δικαστές δεν έκαναν δεκτό το αίτημα του κατηγορούμενου να του αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου, της ειλικρινούς μεταμέλειας και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, και με την απόφασή τους μείωσαν μόλις κατά ένα έτος την ποινή της 26χρονης κάθειρξης που του είχε επιβληθεί σε πρώτο βαθμό για απόπειρα αποπλάνησης του 13χρονου αγοριού, καθώς και τους βιασμούς μίας 14χρονης στο Περιστέρι και ενός 15χρονου στη Ναύπακτο.

Νωρίτερα, την ενοχή του 42χρονου πρότεινε και ο εισαγγελέας έδρας του Μeικτού Ορκωτού Εφετείου, τονίζοντας πως «δεν χρειάζεται η κοινωνία τον κατηγορούμενο όπως είναι, γιατί μόνο κακό κάνει» και εκφράζοντας την ελπίδα να «συνετιστεί αργότερα και τουλάχιστον να μη δημιουργήσει άλλα προβλήματα». Μάλιστα, ο εισαγγελικός λειτουργός επισήμανε, επικαλούμενος τα στοιχεία της δικογραφίας για τον τρόπο δράσης του Λεβέντου, ότι «ο κατηγορούμενος δεν αστειεύεται, χτυπάει. Μόνο θήραμα χρειάζεται. Μόλις δει το θήραμα τρέχει».

Στην απολογία του ο 42χρονος ισχυρίστηκε ότι τα δύο παιδιά που βίασε, συνευρέθησαν μαζί του «με τη θέλησή τους», ενώ αρνήθηκε ότι είχε πρόθεση να αποπλανήσει τον 13χρονο. «Με κατηγορούν για πράγματα που δεν έκανα. Ζητάω συγνώμη που έκανα σεξ με άτομα κάτω των 18 ετών, αλλά δεν βίασα κανέναν. Όλα έγιναν με τη συναίνεση τους Δεν είμαι βίαιος άνθρωπος», ακούστηκε να λέει στο δικαστήριο.

Το καλοκαίρι του 2016 ένα από τα θύματα του παιδόφιλου με το βαν βρήκε το σθένος να μιλήσει για τον τρόπο με τον οποίο το προσέγγισε, για το τι του έλεγε στις συνομιλίες τους, για ποιο λόγο ξέκοψε μαζί του, αλλά και για τα ταξίδια του στο εξωτερικό.

«Με είχε προσεγγίσει σε ένα chatroom που έμπαινε ο οποιοσδήποτε και το οποιοδήποτε παιδί. Το είχα μάθει από μια παρέα. Μου μίλαγε… μου είχε δώσει δύο ονόματα και μου έλεγε τα πραγματικά του στοιχεία, όπως αποδείχτηκε στην πορεία. Μου έλεγε συνέχεια να πάμε για καφέ. Ήμουν τότε 12-15 χρόνων. Για κανά μήνα πρέπει να μιλούσαμε. Μου είχε πει μερικά πράγματα, ότι πήγαινε στην Ταϊλάνδη και έβλεπε ανήλικα παιδιά. Εγώ ξέκοψα μαζί του όταν κατάλαβα ότι προσέγγιζε μικρά παιδιά. Άτομο ανήλικο που ξέρω, κράτησε επικοινωνία μαζί του αλλά το έκανε εν γνώσει του. Το ήξερε από την αρχή. Η γειτονιά του ήξερε για την κατάσταση και κανείς δεν μιλούσε. Ακόμη και στο σπίτι του πήγαιναν παιδιά», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...