190
Η  Poecilotheria metallica κινδυνεύει με εξαφάνιση αφού ο άνθρωπος καταστρέφει το φυσικό της περιβάλλον | youtube

Η μπλε ταραντούλα στην Κόκκινη Λίστα – Κινδυνεύει με εξαφάνιση

Protagon Team Protagon Team 27 Σεπτεμβρίου 2017, 14:43
Η  Poecilotheria metallica κινδυνεύει με εξαφάνιση αφού ο άνθρωπος καταστρέφει το φυσικό της περιβάλλον
|youtube

Η μπλε ταραντούλα στην Κόκκινη Λίστα – Κινδυνεύει με εξαφάνιση

Protagon Team Protagon Team 27 Σεπτεμβρίου 2017, 14:43

Τον γύρο του Διαδικτύου σε όλο τον κόσμο κάνει ένα βίντεο στο οποίο εμφανίζεται μια εντυπωσιακή μπλε ταραντούλα η οποία ανήκει σε ένα σπάνιο είδος που βρίσκεται στην Κόκκινη Λίστα των Επαπειλούμενων Ειδών της Διεθνούς Ένωσης Προστασίας της Φύσης ( IUCN). Η Poecilotheria metallica όπως είναι το επιστημονικό της όνομα έχει έντονο μπλε χρώμα και άσπρες ρίγες. Η αράχνη αυτή ζει αποκλειστικά σε μια περιοχή δασών 100 τετραγωνικών χλμ. στην Ινδία τα οποία όμως συρρικνώνονται συνεχώς εξαιτίας εντατικής υλοτομίας αλλά και αποψίλωσης για δημιουργία καλλιεργήσιμων εκτάσεων και οικισμών.

Δείτε το βίντεο που αναρτήθηκε στην σελίδα ViralHog από τον φοιτητή ιατρικής Ντάνιελ Βαρκασέλ, από τη Βαρκελώνη:

Η Poecilotheria metallica διαθέτει δηλητήριο και αν τσιμπήσει κάποιον άνθρωπο θα προκληθεί έντονος πόνος αλλά δεν έχει ακόμη καταγραφεί κάποιος θάνατος.

Οπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Daily Mail έχουν εντοπιστεί περίπου 40 είδη μπλε αραχνών αλλά η Poecilotheria metallica ξεχωρίζει ίσως γιατί ανήκει στο πιο διάσημο είδος.

Οι επιστήμονες πάντως δεν έχουν καταφέρει να διαπιστώσουν σε τι οφείλουν το χρώμα τους οι μπλε αράχνες αν και εικάζουν ότι η απόχρωση αυτή τις βοηθά να μην γίνονται εύκολα ορατές από τους αντιπάλους της κυρίως τις νυκτερινές ώρες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...