599
Πετρέλαιο στη Γλυφάδα. Ο υπουργός Ναυτιλίας ήταν στο Λονδίνο | INTIMENEWS

ΝΔ για Κουρουμπλή: Ο Μητσοτάκης θα τον είχε γυρίσει κουτρουβαλώντας από το Λονδίνο

Protagon Team Protagon Team 14 Σεπτεμβρίου 2017, 10:44
Πετρέλαιο στη Γλυφάδα. Ο υπουργός Ναυτιλίας ήταν στο Λονδίνο
|INTIMENEWS

ΝΔ για Κουρουμπλή: Ο Μητσοτάκης θα τον είχε γυρίσει κουτρουβαλώντας από το Λονδίνο

Protagon Team Protagon Team 14 Σεπτεμβρίου 2017, 10:44

Τις πληγείσες περιοχές από τη μεγάλη οικολογική καταστροφή στο Σαρωνικό επισκέπτεται το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Συνοδευόμενος από τους δημάρχους της περιοχής ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα επισκεφθεί το Φάληρο, τον Άλιμο και τη Γλυφάδα για να διαπιστώσει από κοντά το μέγεθος της καταστροφής.

Όπως έχει προαναγγελθεί από την Τετάρτη, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταθέτει και επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή προς τον αρμόδιο υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή, σε βάρος του οποίου ο εκπρόσωπος της ΝΔ εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση για τη θαλάσσια ρύπανση στο Σαρωνικό, καταλογίζοντάς του βαρύτατες ευθύνες στο χειρισμό της υπόθεσης του ναυαγίου του «Αγία Ζώνη» και της επακόλουθης διαρροής μαζούτ.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ο Βασίλης Κικίλιας σημείωσε πως την Κυριακή -την ημέρα του ναυαγίου- ο κ. Κουρουμπλής διαβεβαίωνε από το Λονδίνο όπου βρισκόταν πως η διαρροή στο μικρό δεξαμενόπλοιο ελέγχεται κατά 95%. «Σχεδόν πανηγύριζε στα ραδιόφωνα και μας είπε ότι έγκαιρα παρενέβη το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και κάνει πολύ σωστά τη δουλειά του. Την Τρίτη σε ραδιοφωνική του παρέμβαση μάς είπε, λίγο έως πολύ, ότι έχει περιοριστεί στη Σαλαμίνα και γύρω γύρω από το πλοίο η ζημιά. Σε πληροφορίες δημοσιογράφου ότι η ρύπανση φτάνει μέχρι τη Γλυφάδα, είπε ότι δεν είναι πράγματα αυτά, ίσως μια με δυο κηλίδες. Παίζεται το θέατρο του παραλόγου. Οι κύριοι εγκλημάτησαν κατά της Αττικής», ήταν το δριμύ κατηγορώ του κ. Κικίλια.

«Αν ήταν ο Μητσοτάκης πρωθυπουργός», πρόσθεσε χαρακτηριστικά, θα είχε γυρίσει «κουτρουβαλώντας τον υπουργό του από το Λονδίνο, για να συντονίσει και να μαζέψει αυτό το έγκλημα που έχει γίνει».

Ο κ. Κικίλιας επανέλαβε πως από την Τετάρτη η ΝΔ έχει ζητήσει τη σύγκληση της Επιτροπής Περιβάλλοντος, καθώς και τη λήψη άμεσων μέτρων, επικρίνοντας εκ νέου την κυβέρνηση για το γεγονός ότι η συζήτηση ορίστηκε για τις 20 του μηνός: «Οι κύριοι την έβαλαν για τις 20 του μηνός και μετά από 5 μέρες επιστρέφει ο υπουργός για να μας δείξει – μετά την καταστροφή – ότι μπορεί να συντονίσει την κατάσταση. Έλεος πια με αυτούς! Οι πολίτες ψηφίζουν τους πολιτικούς τους, επιλέγουν μεταξύ των συμπολιτών τους, διορίζουν όργανα υπηρεσιακά για να κάνουν τη δουλειά τους. Είναι υποχρέωση του οργανωμένου κράτους και της πολιτείας να προλαμβάνει και να προστατεύει τις περιουσίες και το φυσικό πλούτο της χώρας μας. Οι κύριοι είναι ανεκδιήγητοι στον τρόπο που διοικούν και είναι και άσχετοι και ψευτοοικολόγοι».

Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε ανοικτά την κυβέρνηση ότι κοροϊδεύει τον λαό:  «Μιλούν για το δάσος του Ελληνικού, για τη δήθεν καταστροφή στη Χαλκιδική, παλαιότερα για τους κορμοράνους στο Βοτανικό και στην πραγματική καταστροφή που συνέβη δυστυχώς στη χώρα μας, είναι ανάξιοι και ανίκανοι να κάνουν το παραμικρό 5 μέρες τώρα και κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό. Είναι ανάξιοι και ανίκανοι να κάνουν το παραμικρό 5 μέρες τώρα και κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό. Αυτή είναι η κυβέρνηση που έχουμε. Τους εγκαλούμε και τους καλούμε να δώσουν εξηγήσεις», υπογράμμισε και ανακοίνωσε την κατάθεση επίκαιρης ερώτησης προς τον υπουργό Ναυτιλίας για το θέμα.

«Σήμερα, καταθέτουμε επίκαιρη ερώτηση για να φέρουμε τον κ. Κουρουπλή στη Βουλή να μας πει τι έχει κάνει. Εκεί στο Λονδίνο δεν άκουσε ότι καταστρέφεται η Αττική; Αυτό έγινε λίγα μίλια μακριά από το επιχειρησιακό κέντρο του υπουργείου εμπορικής ναυτιλίας. Αν συνέβαινε μια τραγωδία στο Ιόνιο ή στη Κρήτη, ποια θα ήταν η αντίδραση του κράτους;» διερωτήθηκε ο κ. Κικίλιας και συνέχισε στον ίδιο τόνο:  «Στον αυτόματο πιλότο βρισκόμαστε και τολμούν οι κύριοι να βγαίνουν στα ραδιόφωνα και να μιλάνε περί παντός επιστητού. Μέχρι και η Αυγή μιλάει σήμερα για τεράστιες ευθύνες οι οποίες πρέπει να αναζητηθούν και από την πλευρά της δημόσιας διοίκησης. Φανταστείτε τη ζημιά έχει γίνει και τι ευθύνες υπάρχουν. Που είναι οι κύριοι;» .