683
Ο πατέρας (δεξιά) της άτυχης Δώρας, στην κηδεία. Την Κυριακή έδωσε κατάθεσε στη ΓΑΔΑ, χωρίς δηλώσεις όμως, αφού έφυγε από την πίσω πόρτα | ΙΝΤΙΜΕnews

Επί πέντε ώρες κατέθετε ο πατέρας της άτυχης Δώρας – Τι είπε ο δικηγόρος του

Protagon Team Protagon Team 22 Οκτωβρίου 2017, 12:29
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 22/10/2017 18:25
Ο πατέρας (δεξιά) της άτυχης Δώρας, στην κηδεία. Την Κυριακή έδωσε κατάθεσε στη ΓΑΔΑ, χωρίς δηλώσεις όμως, αφού έφυγε από την πίσω πόρτα
|ΙΝΤΙΜΕnews

Επί πέντε ώρες κατέθετε ο πατέρας της άτυχης Δώρας – Τι είπε ο δικηγόρος του

Protagon Team Protagon Team 22 Οκτωβρίου 2017, 12:29
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 22/10/2017 18:25

Πέντε ώρες διήρκεσε η κατάθεση του πατέρα της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη που δολοφονήθηκε στο Β΄ Νεκροταφείο Αθηνών, το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης. Ο Κώστας Ζέμπερης προσήλθε στη ΓΑΔΑ, με τον δικηγόρο του, περίπου στις 12:00 και αρνήθηκε να κάνει δήλωση στους δημοσιογράφους, λέγοντάς τους μόνο ότι θα τα πουν όλα μετά την κατάθεσή του.

Σύμφωνα με όσο ισχυρίζεται μέχρι στιγμής, την ώρα του φόνου περνούσε τυχαία με το ταξί του έξω από το Β’ Νεκροταφείο και επιβίβασε στο σημείο εκείνο ένα πελάτη, περίπου 30 ετών, ο οποίος φαινόταν αναστατωμένος – σαν να γνώριζε για τη δολοφονία.

Φειδωλός στις δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης, ο δικηγόρος του αρκέστηκε να πει ότι ο πελάτης του κατέθεσε ό,τι γνώριζε για το στυγερό έγκλημα.

Χαρακτηριστικό ήταν ότι ο κατά τις προηγούμενες ημέρες λαλίστατος πατέρας της αδικοχαμένης Δώρας Ζέμπερη επέλεξε να φύγει από την πίσω πόρτα στην ΓΑΔΑ και όχι από την μπροστινή όπου βρίσκονταν οι δημοσιογράφοι και τον περίμεναν.

Λίγα λεπτά αργότερα ο δικηγόρος του, Απόστολος Λύτρας, με δήλωσή του ζήτησε να μην βγαίνουν βιαστικά συμπεράσματα.

«Ηρθε ο πατέρας της άτυχης κοπέλας να δώσει κατάθεση στην αστυνομία για ό,τι γνωρίζει. Αυτή τη στιγμή θέλω να σεβαστούμε όλοι το έργο της αστυνομίας, γιατί αυτή η υπόθεση είναι σε εξέλιξη. Δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω στην παρούσα φάση. Ας αφήσουμε την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της. Δεν χρειάζεται να βγάζουμε κανένα συμπέρασμα πριν ακόμη μάθουμε τι έχει συμβεί», ανέφερε ο δικηγόρος.

Την ίδια ώρα συγγενείς της άτυχης γυναίκας εκτοξεύουν βαριές κατηγορίες κατά του πατέρα της.

Σοκ προκάλεσαν όσα κατήγγειλε η θεία της Δώρας (και αφελφή του πατέρα της). Όπως είπε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, μόλις έμαθε για τη δολοφονία της ανιψιάς της, σκέφτηκε ότι πίσω από το έγκλημα πρέπει να κρύβεται πρόσωπο από το περιβάλλον του αδελφού της, Κώστα Ζέμπερη.

«Το μυαλό μου την πρώτη φορά, και τρελάθηκα, πήγε ότι μπορεί να καθάρισαν το παιδί από την πλευρά του αδελφού μου που χρωστά σε όλο τον κόσμο. Και ότι μπορεί να το έκανε κάποιος για εκδίκηση», ανέφερε η θεία της 32χρονης και στη συνέχεια υποστήριξε ότι ο πατέρας εκβίαζε την κόρη του: «Την Θεοδώρα, που ήταν η πιο μεγάλη την εκβίαζε ψυχολογικά να του κάνει αυτό που ήθελε αυτός. Τα δάνεια… το παιδί του το χρέωνε, χωρίς να το σκέφτεται. Είχε δανειστεί από όλο τον κόσμο λεφτά και είχε παίξει χρηματιστήριο για να γίνει πλούσιος. Και τα έχασε όλα. Όλος ο κόσμος αυτός μετά, τον κυνηγάει».

Μάλιστα όπως αποκάλυψε, για τα χρέη του πατέρα κυνηγούσαν και την οικογένεια και πως πήγαιναν στο σπίτι και ενοχλούσαν τα παιδιά του.

«Την έβαζε να υπογράφει τα δάνειά του»

«Το κορίτσι του είχε πάρει ένα σωρό δάνεια γιατί της έλεγε “αν δεν υπογράψεις να μου πάρεις ένα δάνειο γιατί χρωστάω θα πάρω τα παιδιά να τα πάω στο ίδρυμα”. Και η Θεοδώρα η καημένη υπέγραφε», δήλωσε μεταξύ άλλων η θεία της.

Η αστυνομία διενεργεί εξονυχιστική έρευνα στο στενό και φιλικό περιβάλλον της 32χρονης, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο.

«Σε περίπτωση που δεν προκύψει, τελικά, κάτι σε βάρος ατόμου του περιβάλλοντος της 32χρονης, τότε οι έρευνες θα στραφούν κυρίως προς την εκδοχή της ληστείας μετά φόνου. Μπορεί κάποιος να παρακολούθησε μέσα στο νεκροταφείο την γυναίκα και μόλις διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε κόσμος στο συγκεκριμένο σημείο να της επιτέθηκε», δήλωσε  στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αξιωματικός της ΕΛΑΣ.

Εκκληση για μάρτυρες

Η δικηγόρος της οικογένειας, Γιάννα Παναγοπούλου, απηύθυνε έκκληση προς τυχόν μάρτυρες του εγκλήματος να βγουν και να μιλήσουν: «Δεν μπορεί να μην είδε κανείς τίποτα. Μιλάμε 14 μαχαιριές, για ένα κορίτσι που σύρθηκε στο νεκροταφείο και ενδεχομένως πάλεψε με τον δολοφόνο», τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Ζητούμε όποιος είδε κάτι, ο,τιδήποτε κι αν γνωρίζει, να απευθυνθεί στη ΓΑΔΑ και να καταθέσει, γιατί είναι σημαντική η κάθε μαρτυρία σχετική με αυτές τις κρίσιμες ώρες. Ήταν 17:30 το απόγευμα σε ένα σημείο που είχε κόσμο. Όποιος γνωρίζει κάτι αν φοβήθηκε από αυτό που διαδραματιζόταν μπροστά του να μην φοβηθεί σήμερα. Έχουν περάσει αρκετά 24ωρα. Ήταν νεαρό κορίτσι, θα μπορούσε να είναι η κόρη ή η αδελφή οποιουδήποτε. Όποιος ξέρει κάτι να συγκινηθεί, να κινητοποιηθεί και μας βοηθήσει στην εξιχνίαση αυτού του στυγερού εγκλήματος», είπε η κυρία Παναγοπούλου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...