502
Είναι προφανές ότι ο αμερικανός πρόεδρος έχει νεύρα | REUTERS/Jonathan Ernst

Καταψηφίστηκε το πρώτο νομοσχέδιο για το Μεταναστευτικό – Ανυποχώρητος ο Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουνίου 2018, 22:19
Είναι προφανές ότι ο αμερικανός πρόεδρος έχει νεύρα
|REUTERS/Jonathan Ernst

Καταψηφίστηκε το πρώτο νομοσχέδιο για το Μεταναστευτικό – Ανυποχώρητος ο Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουνίου 2018, 22:19

Η Βουλή των Αντιπροσώπων απέρριψε την Πέμπτη το ένα από τα νομοσχέδια που προωθούσαν οι Ρεπουμπλικάνοι και στόχευε στη δραστική μείωση στις χορηγήσεις βίζας για νόμιμη μετανάστευση στις ΗΠΑ, αλλά και στην προσωρινή προστασία των “Ονειροπόλων” από την απέλαση.

Οι “Ονειροπόλοι” είναι οι νέοι που είχαν μπει παράνομα στη χώρα όταν ήταν ακόμη ανήλικοι και τους είχε χορηγηθεί ένα προσωρινό καθεστώς προστασίας ώστε να μπορούν να σπουδάσουν και να εργαστούν στις ΗΠΑ.

Το νομοσχέδιο αυτό απορρίφθηκε με ψήφους 193 υπέρ έναντι 231 κατά, καθώς το καταψήφισαν οι Δημοκρατικοί, αλλά και μια ομάδα Ρεπουμπλικανών βουλευτών.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων επρόκειτο να εξετάσει και να ψηφίσει την Πέμπτη και ένα δεύτερο νομοσχέδιο για το Μεταναστευτικό, που είναι πιθανόν ότι θα έβρισκε μεγαλύτερη στήριξη μεταξύ των Ρεπουμπλικανών που διαθέτουν την πλειοψηφία στο Σώμα αυτό. Ωστόσο, οι επικεφαλής του κόμματος ανέβαλαν την ψηφοφορία για την Παρασκευή.

Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ διαμήνυσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα πρέπει να διατηρήσει τη “σκληρή πολιτική” της για να αποτρέψει την είσοδο εκατομμυρίων ανθρώπων στη χώρα, απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα ασκούνται διώξεις στις οικογένειες των παράτυπων μεταναστών που περνούν τα σύνορα με το Μεξικό.

“Πρέπει να έχουμε μια πολύ σκληρή πολιτική. Διαφορετικά, εκατομμύρια κι εκατομμύρια θα εισρεύσουν στη χώρα μας. Δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό. Δεν έχουμε επιλογή”, είπε.

Η εφημερίδα Washington Post ανέφερε νωρίτερα την ίδια ημέρα ότι η κυβέρνηση θα σταματήσει την άσκηση ποινικών διώξεων στους γονείς που περνούν τα σύνορα έχοντας μαζί τους τα παιδιά τους, μέχρις ότου οι υπηρεσίες μετανάστευσης να αποκτήσουν τους πόρους ώστε να μπορούν να κρατούν τις οικογένειες μαζί.

Μια εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης, η Σάρα Άισγκαρ Φλόρες, είπε στο πρακτορείο Reuters ότι το δημοσίευμα αυτό είναι ανακριβές και ότι δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην “πολιτική μηδενικής ανοχής”.

“Πρέπει να έχουμε ένα πολύ ισχυρό σύνορο. Αν δεν το έχουμε, θα έρθουν εκατομμύρια κι εκατομμύρια άνθρωποι (…) αυτό που συμβαίνει σήμερα θα μοιάζει με παιδικό παιχνίδι. Θα ήταν τρομερό αν το κάναμε ποτέ αυτό”, είπε ο πρόεδρος Τραμπ.

Στο μεταξύ, αιφνιδιαστική επίσκεψη σε ένα κέντρο κράτησης όπου έχουν μεταφερθεί μικρά παιδιά τα οποία χωρίστηκαν από τους μετανάστες γονείς τους αφού οι τελευταίοι συνελήφθησαν στα σύνορα με το Μεξικό, πραγματοποίησε την Πέμπτη η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ, σε μια αποστολή “περιορισμού της ζημιάς”, όπως ανέφερε το πρακτορείο Reuters.

Η Μελάνια, οι πιέσεις της οποίας αποτέλεσαν καθοριστικό παράγοντα για την απόφαση του συζύγου της να υπογράψει ένα διάταγμα για να μη χωρίζονται οι οικογένειες των παράτυπων μεταναστών, αναχώρησε, χωρίς τυμπανοκρουσιες, από τον Λευκό Οίκο νωρίς το πρωί της ίδιας ημέρας για το Μακάλεν του Τέξας.

Ο ίδιος ο πρόεδρος Τραμπ είχε αφήσει να εννοηθεί την Τετάρτη, στις δηλώσεις που έκανε για το θέμα, ότι επηρεάστηκε στην απόφασή του από τη σύζυγό του και την κόρη του Ιβάνκα.

Η επίσκεψη της Πρώτης Κυρίας στο Τέξας είναι η πιο προβεβλημένη από τα αμερικανικά Μέσα και μία από τις ελάχιστες δημόσιες εμφανίσεις που έχει κάνει αφότου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στα νεφρά, στις 14 Μαΐου.

Εκτός από το κέντρο όπου κρατούνται τα παιδιά, η Μελάνια Τραμπ θα συναντηθεί και με συνοριοφύλακες στο Τέξας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...