469
Ο Βαγγέλης Βενιζέλος στην ομιλία του από το βήμα της Βουλής. «Τελείωσε ο πολιτικός σας χρόνος» είπε απευθυνόμενος στους κυβερνητικούς βουλευτές | George Vitsaras / SOOC

Καταιγιστικός Βενιζέλος στη Βουλή: «Λασπολογείτε και μετά ως θρασύδειλοι κρύβεστε»

Protagon Team Protagon Team 8 Μαρτίου 2018, 15:13
Ο Βαγγέλης Βενιζέλος στην ομιλία του από το βήμα της Βουλής. «Τελείωσε ο πολιτικός σας χρόνος» είπε απευθυνόμενος στους κυβερνητικούς βουλευτές
|George Vitsaras / SOOC

Καταιγιστικός Βενιζέλος στη Βουλή: «Λασπολογείτε και μετά ως θρασύδειλοι κρύβεστε»

Protagon Team Protagon Team 8 Μαρτίου 2018, 15:13

Δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εξαπέλυσε για ακόμη μία φορά ο Βαγγέλης Βενιζέλος από το βήμα της Βουλής, κατά την ομιλία του στη συζήτηση για το αίτημα σύστασης προανακριτικής επιτροπής για τις ευθύνες των υπουργών Κουρουμπλή, Ξανθού και Πολάκη στην υπόθεση Novartis.

Ο πρώην υπουργός επανέλαβε τον χαρακτηρισμό «σκευωρία» για το στήσιμο της όλης υπόθεσης και καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι έχει επιδοθεί σε μία αδιέξοδη επιχείρηση πόλωσης και διχασμού.

Με δικονομικά τεχνάσματα, τόνισε, κατασκεύασαν δήθεν θεωρία για φερόμενες δωροληψίες, που έχουν τελεστεί, όχι κατά τη διάρκεια της άσκησης των καθηκόντων των υπουργών, αλλά μετά, κάτι όμως που -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- αποτελεί προσβολή όχι μόνο στο Σύνταγμα, αλλά και στην ευρωπαϊκή νομική επιστήμη.

«Το οικοδόμημα της σκευωρίας είναι πολύ εύθραυστο. Εκθέτει ανεπανόρθωτα όσους συμμετείχαν… Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ οργάνωσε την σκευωρία κατά δέκα πολιτικών προσώπων που εκφράζουν τη δημοκρατική φιλοευρωπαϊκή αντιπολίτευση» και τώρα «ομολογεί πανηγυρικά ότι εξαπατά την ελληνική κοινωνία», παρατήρησε μεταξύ άλλων, τονίζοντας ότι η κυβερνητική πλειοψηφία δεν επιθυμεί την πραγματική και ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης.

img_88521520516704 (2)img_88521520516704 (1)276134

«Λασπολογείτε, συκοφαντείτε, κομπορρημονείτε και μετά ως θρασύδειλοι καταφεύγετε στη μόνη λύση που ξέρετε: αποφεύγετε την ουσιαστική διερεύνηση, την αναζήτηση της αλήθειας», κατηγόρησε του κυβερνώντες ο κ. Βενιζέλος, υπογραμίζοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει έρευνα για τα πάντα και για τα παραγεγραμμένα ώστε να μάθουν όλοι την αλήθεια, και στη συνέχεια της ομιλίας του εξαπέλυσε εφ’ όλης της ύλης επίθεση στην κυβέρνηση, από την πορεία της οικονομίας έως τα θέματα εξωτερικής πολιτικής.

«Oλη αυτή η επιχείρηση πόλωσης και διχασμού είναι το υποκατάστατο μιας πολιτικής που δεν οδηγεί πουθενά, καθώς ήδη, το αφήγημα της καθαρής εξόδου ακυρώθηκε πλήρως τις τελευταίες ημέρες», επεσήμανε στην αναφορά του για την οικονομία. «Όποιος νομίζει πως είναι πράξη απελευθέρωσης η επαφή με τις αγορές χωρίς δίχτυ προστασίας είναι ανιστόρητος και επικίνδυνος. Το τέταρτο μνημόνιο υπάρχει και το έχετε ψηφίσει ήδη με την υπογραφή της κυβέρνησης. Δεν υπάρχει ούτε τεχνική λύση για το ταμειακό απόθεμα στο οποίο αναφέρεται η κυβέρνηση», υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος.

Αναφερόμενς στα εθνικά θέματα ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε, συνεχίζοντας την επίθεση στην κυβέρνηση: «Αυτό που πρέπει να κάνουμε ως χώρα είναι να καταλάβουμε ποιες είναι οι εσωτερικές πολιτικές, κοινωνικές και εθνικές προϋποθέσεις μίας τέτοιας στρατηγικής.  Αυτές τις προϋποθέσεις για την ασφάλεια και την προκοπή της χώρας τις υπονομεύετε και τις ευτελίζετε με την πολωτική και διχαστική γραμμή της συκοφαντίας, της λασπολογίας και, βεβαίως, της αμφισβήτησης του κύρους του πολιτικού συστήματος, που τελικά θα σας καταπλακώσει, γιατί την πληρώνετε κι εσείς τώρα ως ασκούντες εξουσία με την παλαιότατη μέθοδο, την οποία πάντα θέλατε, προφανώς, να απολαύσετε».

Κλείνοντας την ομιλία του, είπε απεθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα:

«Τελείωσε ο πολιτικός σας χρόνος και ετοιμάζεστε όχι για την “καθαρή έξοδο” της χώρας, αλλά για τη δική σας βρώμικη έξοδο από την εξουσία».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...