317
H εικόνα τα γραφείων του «Εθνους» μετά την επίθεση | Twitter

Kαταδρομική επίθεση στα γραφεία του «Εθνους» στη Λεωφ. Συγγρού

Protagon Team Protagon Team 22 Οκτωβρίου 2017, 19:19
H εικόνα τα γραφείων του «Εθνους» μετά την επίθεση | Twitter

Kαταδρομική επίθεση στα γραφεία του «Εθνους» στη Λεωφ. Συγγρού

Protagon Team Protagon Team 22 Οκτωβρίου 2017, 19:19

Στόχος καταδρομικής επίθεσης από χούλιγκαν έγιναν περίπου στις 19.00 τα γραφεία της εφημερίδας «Εθνος» -ιδιοκτησίας Ιβάν Σαββίδη- στη Λεωφόρο Συγγρού. Στο ίδιο κτίριο στεγάζονται και τα γραφεία της 24 Media που εκτός από τη λειτουργία μιας σειράς ιστότοπων και του ραδιοσταθμού 24,7, έχει αναλάβει τη δημοσιογραφική παραγωγή για την έκδοση του «Εθνους».

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, οι δράστες της επίθεσης αποσπάστηκαν από μηχανοκίνητη πορεία οπαδών του Ολυμπιακού που κατευθυνόταν στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για το μεγάλο ντέρμπι Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ. Περίπου δέκα κρανοφόροι με ρόπαλα, πλησίασαν την είσοδο των γραφείων, πέταξαν πέτρες και έσπασαν αυτοκίνητα μπροστά στα μάτια των εργαζομένων, ρίχνοντας κόκκινη μπογιά στην πρόσοψη του κτιρίου.

22751961_135338687216099_1222836105_ne_tetradio

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να καταδικάσει «την τραμπούκικη επίθεση από αγνώστους στα γραφεία του Εθνους και της 24 media». «Τέτοιες πρακτικές εκφοβισμού του δημοσιογραφικού κόσμου μας βρίσκουν όλους απέναντι», τονίστηκε στην ανακοίνωση της Κουμουνδούρου που εξεδόθη λίγα μόλις λεπτά μετά την επίθεση.

Tην επίθεση καταδίκασε με απερίφραστο τρόπο και η Νέα Δημοκρατία. «Αναμένουμε από τις Αρχές να πράξουν το αυτονόητο καθήκον τους, προκειμένου οι υπαίτιοι να λογοδοτήσουν το ταχύτερον δυνατόν στη Δικαιοσύνη», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η Πειραιώς.

Από το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την άνανδρη επίθεση κουκουλοφόρων κατά των γραφείων της εφημερίδας Έθνος και των ιστοσελίδων του ομίλου 24media. Τίποτα δεν μπορεί να εκφοβίσει την λειτουργία του Τύπου. Οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να εντοπίσουν τους δράστες».

Από το ΚΚΕ εκδόθηκε το εξής ανακοινωθέν: «Το ΚΚΕ καταγγέλλει την τραμπούκικη επίθεση σε βάρος των δημοσιογράφων και των γραφείων της εφημερίδας “ΕΘΝΟΣ”».

Την επίθεση καταδίκασε και το Ποτάμι που έκανε λόγο για χουλιγκάνους. «Το Ποτάμι καταδικάζει την επίθεση χουλιγκάνων στα γραφεία της εφημερίδας “Εθνος”. Ένα ΜΜΕ γίνεται για άλλη μια φορά στόχος φανατικών. Οι αρχές πρέπει να κάνουν το καθήκον τους για τη σύλληψη των δραστών και οι δημοκρατικοί πολίτες να απομονώσουν τις συμπεριφορές των τραμπούκων».

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...