386
«Δεν είναι κακή η διάταξη» για τα επιδόματα, λέει η εικονιζόμενη δεξιά Εύη Καρακώστα, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, παρά την εσπευσμένη -αλλά και ετεροχρονισμένη- απόφαση Τσίπρα για την κατάργησή της | ΙΝΤΙΜΕnews

Καρακώστα: Πολύς ντόρος για το τίποτα με τα επιδόματα – Τι να πρωτοπληρώσω με €7.000;

Protagon Team Protagon Team 28 Φεβρουαρίου 2018, 13:14
«Δεν είναι κακή η διάταξη» για τα επιδόματα, λέει η εικονιζόμενη δεξιά Εύη Καρακώστα, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, παρά την εσπευσμένη -αλλά και ετεροχρονισμένη- απόφαση Τσίπρα για την κατάργησή της
|ΙΝΤΙΜΕnews

Καρακώστα: Πολύς ντόρος για το τίποτα με τα επιδόματα – Τι να πρωτοπληρώσω με €7.000;

Protagon Team Protagon Team 28 Φεβρουαρίου 2018, 13:14

Τα επτά χιλιάρικα του μισθού της, δεν της φτάνουν ούτε για να βγάλει τον μήνα, λέει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Εύη Καρακώστα με αφορμή το μπαράζ αποκαλύψεων για τους επιδοματούχους υπουργούς των ΣΥΡΙΑΝΕΛ και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τελικά έγινε πολλή φασαρ

Και ενώ ο Αλέξης Τσίπρας έσπευσε -κατόπιν εορτής- να καλύψει τα ακάλυπτα, αποφασίζοντας την κατάργηση της σχετικής διάταξης για τους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο, να χαρακτηρίζει ατυχή τη νομοθέτηση της διάταξης για το επίδομα ενοικίου, η κυρία Καρακώστα φαίνεται να επιμένει ότι η «διάταξη δεν ήταν κακή», λέγοντας ότι υπάρχουν και υπουργοί που έχουν πραγματική ανάγκη το επίδομα.

«Σημασία έχει από εκεί και πέρα αν εμείς, ως άτομα πια, σε κρίσιμες περιόδους δεν το έχουμε ανάγκη, δεν υπάρχει λόγος να το παίρνουμε. Με αυτή την έννοια μπήκε το κριτήριο για την κ. Αντωνοπούλου και δεν νομίζω ότι πρέπει να απλωθεί διότι αύριο μπορεί να είναι μια άλλη κυβέρνηση και θα είναι άλλος υπουργός που πραγματικά θα το έχει ανάγκη. Δεν βρίσκω ότι είναι κακό», υποστήριξε η βουλευτής σε δηλώσεις της στον Real FM για να αναδείξει στη συνέχεια και μία άλλη -λιγότερη υλιστική- πτυχή του θέματος: «Αν πραγματικά κάποιος δεν μπορεί οικονομικά, αλλά μπορεί πνευματικά να προσφέρει στο κράτος του δεν, πρέπει να τον αποκλείουμε από την πολιτική ζωή του τόπου», είπε!

Η κυρία Καρακώστα έφερε όμως  στο φως και άλλη μία «σκληρή πραγματικότητα» για τους βουλευτές και τις αποδοχές τους, δείχνοντας με γλαφυρό – η αλήθεια είναι- τρόπο πόσα χρήματα της μένουν στην τσέπη από τα 7 χιλιάρικα της βουλευτικής αποζημίωσης.

«Εγώ είμαι βουλευτής. Η ονομαστική αξία του μισθού μου είναι 7.000 ευρώ. Στην τράπεζα μπαίνουν 4.400, δίνουμε χρήματα στο κόμμα και φτάνουμε στις 3.000 ευρώ, η υπόλοιπη φορολογία είναι άλλο ένα χιλιάρικο, πας στα 2.000 ευρώ», περιέγραψε με παράπονο για να συνεχίσει με τα διάφορα «περιφερειακά» έξοδα που πέφτουν υποχρεωτικά στους ώμους των βουλευτών και να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τελικά γίνεται πολλή φασαρία για το τίποτα με τα πάσης φύσεως επιδόματά τους:

«Αν σκεφτείτε και τις υποχρεώσεις των βουλευτών, διότι αντιλαμβάνεστε ότι όταν μια τοπική μου οργάνωση δεν έχει να πληρώσει το ενοίκιο εγώ θα συνεισφέρω και το απαιτούν κιόλας, όταν θα πάω σε μια εκδήλωση θα πάρω και λαχνούς, θα πληρώσω και το εισιτήριό μου, γενικά υπάρχει μια κοινωνική δράση λόγω της δραστηριότητάς μας. Άρα γίνεται πολύς ντόρος ειλικρινά χωρίς λόγο», συμπέρανε η κυρία Καρακώστα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...