293
Το καλοκαίρι που διανύουμε θα γεννηθούν στη Δανία 1200 περισσότερα παιδιά σε σύγκριση με το 2015. | YouTube

«Κάντε σεξ για χάρη της Δανίας» τους έλεγαν – και οι Δανοί υπάκουσαν!

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουλίου 2016, 13:26
Το καλοκαίρι που διανύουμε θα γεννηθούν στη Δανία 1200 περισσότερα παιδιά σε σύγκριση με το 2015.
|YouTube

«Κάντε σεξ για χάρη της Δανίας» τους έλεγαν – και οι Δανοί υπάκουσαν!

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουλίου 2016, 13:26

«Κάν’ το για τη μαμά»: το διαφημιστικό σποτ που τον περασμένο Σεπτέμβριο προβλήθηκε από τη δημόσια τηλεόραση της Δανίας – και τα περισσότερα Μέσα αντιμετώπισαν με… χαμόγελα και σαρκασμό – έφερε καρπούς, καθώς το καλοκαίρι που διανύουμε, σύμφωνα με την Politiken, τη μεγαλύτερη εφημερίδα της Κοπεγχάγης, θα γεννηθούν 1.200 περισσότερα παιδιά σε σύγκριση με το 2015.

Περίπου την ίδια εποχή η Κοπεγχάγη έστησε τη δική της καμπάνια, καλώντας τους πολίτες να δείξουν μεγαλύτερη… επιμέλεια στη γονιμότητά τους.

Με σλόγκαν που ρωτούσαν αν «τα σπερματοζωάριά τους κολυμπούν αργά», για τους άντρες, και «αν μέτρησαν τα “αυγά” τους (ωάρια)», για τις γυναίκες, η πόλη έβαλε σκοπό να ενεργοποιήσει σεξουαλικά τους κατοίκους της – πάντα με την ευγενή πρόθεση της γέννησης περισσότερων παιδιών.

Επίσης ξεκίνησε να προβάλλεται, στην κρατική τηλεόραση, ένα πρόγραμμα με τίτλο «Κάντε σεξ για τη Δανία» (Knald for Danmark).

Η Αντιδήμαρχος Υγείας της Κοπεγχάγης, Νίνα Τόμσεν, δήλωσε στο δίκτυο TV2 πως οι καμπάνιες δεν ήταν μέρος κάποιας οργανωμένης εκστρατείας, παρότι συνέπεσαν χρονικά, και δεν θα ήθελε να λάβει εκείνη τα εύσημα για την αύξηση των γεννήσεων.

«Σίγουρα δεν μπορούμε να αποδώσουμε την άνοδο στα ποσοστά γεννήσεων στις καμπάνιες, αλλά είναι σημαντικό πως υπάρχει μια θετική συνέπεια», δήλωσε, σύμφωνα με δημοσίευμα του Independent.

Ηταν, ωστόσο, «μια ευχάριστη έκπληξη», το ότι εμφανίστηκαν περισσότερες από μία έξυπνες ιδέες, σχετικές με το ζήτημα, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Η δε κρατική καμπάνια σίγουρα συνέβαλε στο να λάβουν αρκετοί Δανοί σημαντικές πληροφορίες περί γονιμότητας.

Οι εκστρατείες προέκυψαν από τα μεγάλα ποσοστά υπογεννητικότητας και γήρανσης του πληθυσμού της Δανίας. Ο δείκτης γεννητικότητας στη χώρα ήταν 1,69 το 2014, ένας από τους χαμηλότερους στην Ευρώπη, ενώ κατά μέσο όρο οι γονείς αποκτούν το πρώτο τους παιδί στα 29,1 τους χρόνια, έναντι των 25 ετών, που ήταν η μέση ηλικία τεκνοποίησης κατά τη δεκαετία του 1970.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...