556
Οι ευχές του Πατριάρχη στο πλευρό των στρατιωτικών | INTIMENEWS

Επιστροφή των στρατιωτικών ευχήθηκε ο Πατριάρχης

Protagon Team Protagon Team 8 Απριλίου 2018, 09:38
Οι ευχές του Πατριάρχη στο πλευρό των στρατιωτικών
|INTIMENEWS

Επιστροφή των στρατιωτικών ευχήθηκε ο Πατριάρχης

Protagon Team Protagon Team 8 Απριλίου 2018, 09:38

Την ευχή να επιστρέψουν σύντομα στις οικογένειές τους οι δύο στρατιωτικοί που κρατούνται στην Αδριανούπολη εξέφρασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και όπως έκανε γνωστό θα τους επισκεφτεί ο Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος προέστη τα μεσάνυχτα του Μ. Σαββάτου της τελετής της Αναστάσεως στον αυλόγυρο του Πατριαρχείου, περιστοιχιζόμενος από πλήθος πιστών από την Πόλη και το εξωτερικό, και ακολούθως απηύθυνε Μήνυμα για την εορτή του Αγίου Πάσχα προς το πλήρωμα της Εκκλησίας.

Εκφράζοντας τις ευχές του ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισήμανε:

«Την Πασχαλινή χαρά μας επαυξάνει το γεγονός ότι χθες, Μεγάλη Παρασκευή, μας δόθηκε από τις αρμόδιες Αρχές η άδεια, ώστε ο Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιος, ως εκπρόσωπός μας, να επισκεφθεί αύριο τους δύο κρατουμένους Έλληνες Ορθοδόξους στρατιωτικούς, Δημήτριο και Άγγελο, για να τους πει το ”Χριστός Ανέστη” και να τους μεταφέρει τον ασπασμό και την στοργή της Μητρός Εκκλησίας, μαζί με την ευχή της σύντομα να επιστρέψουν στις οικογένειες και στα καθήκοντά τους. Αυτήν την απάντηση την περιμέναμε από την Άγκυρα πολλές ημέρες και χαιρόμαστε που ήλθε μαζί με την Ανάσταση. Εκφράζουμε την ικανοποίηση και τη χαρά μας και τη συγκίνησή μας.

Λοιπόν, αδελφοί και τέκνα αγαπημένα: Χριστός Ανέστη, σε όλους εσάς που γεμίσατε απόψε την αυλή του Πατριαρχείου μας, του μεγάλου αυτού Μοναστηριού της πίστεως και του Γένους. Χριστός Ανέστη σε όλους όσοι μας παρακολουθούν από μακρυά, σε όλο τον κόσμο, γιατί για όλο τον κόσμο σταυρώθηκε και αναστήθηκε ο Κύριός μας. Χρόνια Πολλά».

Σκληρή γλώσσα από Καμμένο

Στο αναστάσιμο μήνυμά του προς το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Καμμένος, κάνει και πάλι ειδική αναφορά στο θέμα των δύο ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές Αδριανουπόλεως, κάνοντας εκ νέου λόγο για ομηρία  που τους επέβαλε το τουρκικό καθεστώς, «χωρίς δίκη και κατά παράβαση κάθε συνθήκης, λογικής και εθιμικού δικαίου για τέτοιες περιπτώσεις».

Για μία ακόμη φορά, ο υπουργός δηλώνει ότι καταβάλλεται  κάθε δυνατή προσπάθεια για να είναι σύντομα κοντά μας οι δύο στρατιωτικοί.

Το μήνυμα Καμμένου στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων

«Εύχομαι τις Άγιες ημέρες του Πάσχα, εμφορούμενοι από τις πανανθρώπινες αξίες της Ορθοδοξίας, εσείς που προασπίζετε την εθνική ανεξαρτησία και ακεραιότητα της χώρας, να συνεχίσετε να πορεύεστε με πίστη και όραμα για μια Ελλάδα αντάξια των προσδοκιών μας. Η Ανάσταση Του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού να φέρει σε εσάς και τους οικείους σας, υγεία, πρόοδο και κάθε ευτυχία.

Οι σκέψεις όλων μας, ιδιαίτερα αυτές τις μέρες, είναι κοντά στα δύο στελέχη μας που βρίσκονται μακριά από τις οικογένειες τους, εξαιτίας της ομηρίας που τους επέβαλλε χωρίς δίκη και κατά παράβαση κάθε συνθήκης, λογικής και εθιμικού δικαίου για τέτοιες περιπτώσεις, το τουρκικό καθεστώς. Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, για να είναι σύντομα κοντά μας».

Την ίδια ώρα ωστόσο, με αφορμή τις τελευταίες δηλώσεις Καμμένου, με αποκορύφωμα εκείνες από την Ικαρία, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπεκίρ Μποζντάγ μίλησε για ανίκανους έλληνες πολιτικούς που προσπαθούν όπως λέει, να χαλάσουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

«Ορισμένες άδικες και προκλητικές δηλώσεις κάποιων Ελλήνων υπουργών για την Τουρκία δεν είναι προς όφελος της Ελλάδας. Εκλαμβάνοντας ως αδύναμη τη στάση της Τουρκίας δεν αποτελεί έξυπνη άποψη, που θα μας πάει μπροστά. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι ουδείς μπορεί να συμπεριφέρεται άδικα απέναντι στην Τουρκία, ότι η Τουρκία δεν παραβιάζει τα δικαιώματα κανενός αλλά ούτε και δίνει σε κανέναν άλλον το δικαίωμα να παραβιάζει τα δικαιώματά της και να της συμπεριφέρεται άδικα. Μάρτυράς μας η ιστορία. Δεν είναι προς όφελος κανενός να δοκιμάζει συνέχεια την Τουρκία», έγραψε Μποζντάγ στο Twitter.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...