427
Ο Πάνος Καμμένος με τον Νίκο Βούτση στο Πεντάγωνο. Ο υπ. Αμυνας απέφυγε να σχολιάσει την παρουσία του γιου του Προέδρου της Βουλής έξω από τον Κορυδαλλό | INTIMENEWS/ΥΠΕΘΑ/ΔΝΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Καμμένος για τον γιο του Βούτση: «Τα παιδιά ας τα αφήσουν να παίξουν»

Protagon Team Protagon Team 10 Νοεμβρίου 2017, 10:02
Ο Πάνος Καμμένος με τον Νίκο Βούτση στο Πεντάγωνο. Ο υπ. Αμυνας απέφυγε να σχολιάσει την παρουσία του γιου του Προέδρου της Βουλής έξω από τον Κορυδαλλό
|INTIMENEWS/ΥΠΕΘΑ/ΔΝΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Καμμένος για τον γιο του Βούτση: «Τα παιδιά ας τα αφήσουν να παίξουν»

Protagon Team Protagon Team 10 Νοεμβρίου 2017, 10:02

Να πείσει ότι στην κυβέρνηση δεν υπάρχει αμηχανία για την 48ωρη άδεια στον εκτελεστή της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα, επιχείρησε ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος και μάλιστα επέμεινε ότι πρόκειται για μια απόφαση της Δικαιοσύνης στην οποία δεν μπορεί να παρέμβει η εκτελεστική εξουσία.

Σε συνέντευξή του την Παρασκευή στον ΣΚΑΙ, ο κ. Καμμένος επανήλθε σε αυτό που είχε υποστηρίξει αρχικά: «Πολιτικά είμαι απόλυτα αντίθετος στο να δοθεί άδεια σε έναν άνθρωπο που δεν έχει αποκηρύξει τα εγκλήματα που έχει καταδικαστεί».

Πρόσθεσε ωστόσο ότι «θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι είναι μια απόφαση της δικαιοσύνης που δεν έχει δικαίωμα παρέμβασης η εκτελεστική εξουσία. Αν ήταν κυβερνητική απόφαση θα είχαμε παρέμβει στο βαθμό που μπορούμε».

Για τη χορήγηση της άδειας στον Κουφοντίνα «διαφωνούν και πολλοί από την κυβέρνηση», είπε.

Υπενθύμισε ότι η πρώτη έξοδος καταδικασμένου για τη 17Ν ήταν για τον Χριστόδουλο Ξηρό και έγινε κατά τη θητεία της κυβέρνησης Σαμαρά. Οπως είπε, κατέληξε στη μη επιστροφή του Ξηρού στη φυλακή.

Είπε ακόμη ότι υπάρχουν και μέλη της 17Ν που εξακολουθούν να μένουν ασύλληπτα και διευκρίνισε ότι, κατά τον ίδιο, είναι άτομα εντός και εκτός Ελλάδας που έδωσαν εντολές για συγκεκριμένα χτυπήματα.

Σε ερώτημα για την παρουσία του γιου του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση ανάμεσα σε όσους υποδέχτηκαν τον Κουφοντίνα κατά την έξοδό του από τη φυλακή, ο κ. Καμμένος απάντησε: «Ακούστε κάτι. Εγώ για παιδιά ποτέ δεν πρέπει να κάνω αναφορά ούτε από τη μία ούτε από την άλλη πλευρά. Τα παιδιά ας τα αφήσουν να παίξουν. Ενα παιδί έχει τη δική του ευθύνη, δεν θα μπω σε αυτή τη λογική (για τον γιο του Βούτση). Είμαι πατέρας πέντε παιδιών και όσον αφορά τα παιδιά ούτε μπήκα ούτε θα μπω σε τέτοιες συζητήσεις».

«Καμία σκιά στην πώληση στη Σαουδική Αραβία»

Σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει για την πώληση βλημάτων στη Σαουδική Αραβία, είπε ότι υπάρχουν τρεις επίσημες εξουσιοδοτήσεις του σαουδαραβικού κράτους σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Βασίλης Παπαδόπουλος είναι εκπρόσωπός τους για την συγκεκριμένη αγορά.

Ακόμη, επικαλέστηκε έγγραφο του σαουδαραβικού υπουργείου Αμυνας που εστάλη μέσω της ελληνικής πρεσβείας και χαρακτηρίζει τον κ. Παπαδόπουλο εκπρόσωπό του στην διακρατική συμφωνία για την πώληση των βλημάτων. Όπως είπε, το έγγραφο με την υπογραφή του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας έχει αναρτηθεί στο σάιτ του ΥΕΘΑ.

Σε σχετική ανακοίνωση, το υπουργείο αναφέρει ότι «επειδή συνεχίζονται τα ανακριβή δημοσιεύματα της εφημερίδας “Τα Νέα” που εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα και για να τελειώνει κάθε συζήτηση, παραθέτουμε την άδεια εξαγωγής τελικού χρήστη όπου φαίνεται ξεκάθαρα η διακρατική συμφωνία υπογεγραμμένη από το κράτος της Σαουδικής Αραβίας. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά των συκοφαντών».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...