641
Για δεύτερη φορά μαζί! Η σχέση συνεχίζεται. Σεπτέμβριος του 2015 | Nick Paleologos / SOOC

Καμμένος: «Κανένας δεν θα χωρίσει με ζιζάνια-διαόλια εμένα και τον Τσίπρα»

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουλίου 2017, 10:00
Για δεύτερη φορά μαζί! Η σχέση συνεχίζεται. Σεπτέμβριος του 2015
|Nick Paleologos / SOOC

Καμμένος: «Κανένας δεν θα χωρίσει με ζιζάνια-διαόλια εμένα και τον Τσίπρα»

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουλίου 2017, 10:00

Η πρώτη συνάντηση έγινε σε ένα πανηγύρι, πριν από χρόνια, στη Νίσυρο. Ο Αλέξης Τσίπρας, ένας γνήσιος αριστερός με sleeping bag, ο Πάνος Καμμένος, ένα παιδί της Δεξιάς, ένας «μπούλης από πλούσια οικογένεια» όπως είχε πει χαριτολογώντας ο Πρωθυπουργός στην επίσκεψή του πριν από λίγους μήνες στη Νίσυρο.

Πού να το φαντάζονταν… Ηρθε το 2015. Δεν πρόλαβαν καν να «φλερτάρουν», δεν πρόλαβαν να συζητήσουν τις διαφορές τους. Ή μάλλον έπρεπε να τις αγνοήσουν. Ο ένας είχε ανάγκη τον άλλον. Μα, κρατάνε αυτές οι σχέσεις;

«Με τον Τσίπρα θα είμαστε μαζί μέχρι τέλους» τόνισε περήφανος και γεμάτος αυτοπεποίθηση ο υπουργός Αμυνας της κυβέρνησης Τσίπρα, μιλώντας αυτή τη φορά από ένα άλλο νησί, την Ικαρία.

Ακόμη δεν έχουν λύσει τις διαφορές τους. «Είμαστε από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, ο Αλέξης είναι αριστερός και εγώ ανήκω από μία οικογένεια της κεντροδεξιάς που συναντήθηκε με ένα ευρύτερο πατριωτικό χώρο και του παλιού ΠΑΣΟΚ και δημιουργήσαμε τους ΑΝΕΛ. Ιδεολογικά έχουμε διαφορές», παραδέχθηκε ο κ. Καμμένος, μιλώντας στην Ικαρική Ραδιοφωνία την Τρίτη.

pool_002_14920347_201501261422263852
Η πρώτη ημέρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, 26 Ιανουαρίου, 2015 (Simela Pantzartzi / POOL / SOOC)

Ε, ναι, όλοι γνωρίζουν -ή μαθαίνουν στην πορεία- ότι, τελικά, δεν μπορείς να αλλάξεις τον συνάνθρωπό σου. Ή συνεχίζεις μαζί του όπως είναι ή χωρίζουν οι δρόμοι σας.

Αλλά κάποιες φορές επιλέγεις να υποχωρήσεις, να υποχωρείς διαρκώς, να θυσιαστείς για τις ζωές των άλλων. Και εδώ μιλάμε για εκατομμύρια ζωές! Περίπου 11 εκατ. για την ακρίβεια. «Είμαστε μαζί για δύο θέματα, το πρώτο είναι ότι δεν έχουμε καμία αναστολή να χτυπήσουμε τη διαφθορά της μεταπολίτευσης, εμείς δεν έχουμε σκελετούς στα ντουλάπια μας ούτε τα έχουμε αρπάξει από κανέναν, ούτε έχουμε υποχρέωση σε κανέναν», εξήγησε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

«Το δεύτερο διότι αποφασίσαμε μαζί να βγάλουμε τη χώρα από τα δεινά των μνημονίων, από τα δεινά των δανειστών, με ένα πρόγραμμα το οποίο δεν θα συνθλίψει τις πλατιές μάζες του ελληνικού λαού» τόνισε.

Δεν είναι εύκολο. «Mε τον Αλέξη τον Tσίπρα βρεθήκαμε μαζί σε μία δύσκολη περίοδο για τη χώρα», υπογράμμισε ο υπουργός. Πράγματι. Και δεν είναι μόνο οι συνθήκες. Δηλαδή, πέρα από τις μεταξύ τους διαφορές -τα ξέρετε, κάθε φορά οι ίδιοι καβγάδες που δεν βγάζουν πουθενά- πέρα από τη δύσκολη μάχη για την έξοδο από τα μνημόνια, την ακόμη πιο εξοντωτική μάχη κατά της διαφθοράς, έχουν και τους φθονερούς αντίζηλους, τους κακεντρεχείς. Αυτούς που θέλουν να σπείρουν το μίσος μεταξύ τους, να εκμεταλλευτούν τις διαφορές τους για να τους χωρίσουν! Αυτοί είναι οι πιο επικίνδυνοι!

_mg_21431435956333
Να τι καταφέρνουν μαζί: Να κερδίσουν το πολυπόθητο «όχι» και να το μετατρέψουν σε «ναι» (Alexandros Michailidis / SOOC)

«Μην ελπίζουν ότι θα βάλουν μεταξύ μας διαόλους – ζιζάνια να μας χωρίσουν, ούτε να δημιουργηθεί έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ μας. Εχουμε περάσει πολλές φουρτούνες μαζί, περάσαμε τα δύσκολα, δεν θα βρουν τώρα που είναι τα εύκολα, όσο και αν ψάξουν, λόγο για να χαλάσει αυτή η συνεργασία που είναι προς όφελος της πατρίδας μας» προειδοποίησε.

Τώρα το ζεύγος δικαιώνεται, δεν θα το σταματήσει τίποτα. Οπως ανέφερε ο υπουργός, «έρχονται οι οίκοι αξιολόγησης που μας τσακίσανε και μας έβαλαν σε αυτή την ιστορία, με συνεργό το Γιώργο Παπανδρέου και εν συνεχεία το Σαμαρά με το Βενιζέλο, να αναγνωρίζουν ότι επιτέλους η χώρα βγαίνει από την κρίση και μπαίνουμε σε περίοδο ανάπτυξης και πρέπει να ξέρουν ότι ο Πάνος Καμμένος και ο Αλέξης ο Τσίπρας, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ δεν είμαστε μαζί για να καλύψουμε παλιές αμαρτίες, όπως έκανε το ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ».

Και συνέχισε: «Το ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ έφτασε με τους νεοδημοκράτες να χειροκροτούν τον Παπαντωνίου, ο οποίος λήστεψε την Ελλάδα, να χειροκροτούν το Βενιζέλο, ο οποίος λήστεψε τη χώρα με το θέμα των υποβρυχίων και οι ΠΑΣΟΚτζήδες να χειροκροτούν το Βορίδη και τον Γεωργιάδη. Αυτή είναι η κατάντια». 

«Εμείς είμαστε μαζί γιατί πιστεύουμε σε ένα κοινό στόχο, σε ένα κοινό σκοπό». Τι ρομαντικό…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...