407
Ο κ. Καμμένος κατά την ομιλία του στην Πολυεθνική άσκηση της Πολεμικής Αεροπορίας Ηνίοχος | IntimeNews

Καμμένος: Η Τουρκία λειτουργεί με τη λογική του «Εξπρές του Μεσονυκτίου»

Protagon Team Protagon Team 20 Μαρτίου 2018, 16:18
Ο κ. Καμμένος κατά την ομιλία του στην Πολυεθνική άσκηση της Πολεμικής Αεροπορίας Ηνίοχος
|IntimeNews

Καμμένος: Η Τουρκία λειτουργεί με τη λογική του «Εξπρές του Μεσονυκτίου»

Protagon Team Protagon Team 20 Μαρτίου 2018, 16:18

Από την «ομηρία», στον ζοφερό κόσμο του Οσκαρικού «Εξπρές του Μεσονυχτίου» πέρασε η ρητορική του Πάνου Καμμένου σχετικά με τις συνθήκες κράτησης των δύο ελλήνων στρατιωτικών σε φυλακές της Ανδριανούπολης. Ο υπουργός Αμυνας αναφέρθηκε στην βραβευμένη ταινία του Αλαν Πάρκερ για να περιγράψει τη φυλάκιση των δύο Ελλήνων από τις τουρκικές αρχές, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η Τουρκία λειτουργεί με τη λογική του “Εξπρές του Μεσονυκτίου”».

Αυτή η αναφορά του προφανώς προκαλεί εντύπωση αφού είναι γνωστό ότι στην συγκεκριμένη ταινία οι πρωταγωνιστές βίωναν μία συνεχή κακοποίηση από τους τούρκους φύλακες.

Ο υπουργός Αμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων προσερχόμενος στην αίθουσα συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής του ομάδας ανέφερε για τους δύο στρατιωτικούς πως βρίσκεται σε συνεχή και πλήρη συνεννόηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Ο κ. Καμμένος επισήμανε πως οι δύο στρατιωτικοί έκαναν περιπολία σε ελληνικά – ευρωπαϊκά σύνορα και πρόσθεσε ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να δίνει στη Τουρκία 3 δισ. ευρώ και να αντιμετωπίζει τους Έλληνες στρατιωτικούς ως τριτοκοσμικούς.

Ο κ. Καμένος υποστήριξε στην συνέχεια ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα εμπλακεί σε ζητήματα ανταλλαγών ενώ  πρόσθεσε πως ούτε η τουρκική πλευρά έχει θέσει αίτημα ανταλλαγής των δύο ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς. Σε εκείνο το σημείο πρόσθεσε ότι η Τουρκία έχει θεσμοθετήσει το καθεστώς της ανταλλαγής ομήρων. Μάλιστα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επικαλέστηκε την υπόθεση του πάστορα Μπράνσον που συνελήφθη στη Τουρκία και στη συνέχεια συνδέθηκε από τις εκεί αρχές ως τμήμα ανταλλαγής με τον Γκιουλέν και τις ΗΠΑ.

Την ίδια στιγμή, ο Πάνος Καμμένος υπερασπίστηκε τον όρο «ομηρία» λέγοντας ότι τον ίδιο όρο χρησιμοποίησε και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις για την ονομασία της ΠΓΔΜ ο κ. Καμμένος επανέλαβε ότι οι ΑΝΕΛ δεν πρόκειται να ψηφίσουν οποιαδήποτε συμφωνία περιέχει τον όρο «Μακεδονία» ακόμα και αν η κυβέρνηση των Σκοπίων προχωρήσει σε συνταγματικές αλλαγές.

Σχετικά με την σύλληψη τούρκου πολίτη στον Εβρο είπε «πιάσαμε και εμείς έναν» υποστηρίζοντας δε, ότι δεν είναι κουρδικής καταγωγής.

Εξηγώντας το περιστατικό ο κ. Καμμένος επιβεβαίωσε πως ήταν μια παρέα τεσσάρων ατόμων που βρίσκονταν υπό την επήρεια αλκοόλ τα οποία χτυπούσαν τις σιδεριές στα σύνορα για να περάσουν στην ελληνική πλευρά. Οι τρεις τους, σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας φοβήθηκαν από τα πυρά που δέχθηκαν από τον τουρκικό στρατό και έπεσαν στο έδαφος αλλά ο τέταρτος πέρασε στην ελληνική πλευρά.

Το καλύτερο πάντως μας το άφηνε για το τέλος αφού διέψευσε το δημοσίευμα που τον ήθελε να έχει έντονο διάλογο με τον κ. Τσίπρα σε συνάντηση την περασμένη Παρασκευή λέγοντας ότι είχε πάει για κατάδυση…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...