582
Ο υπουργός Αμυνας, πριν από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Ενας ακόμη υπεραπιστής του Ιβάν Σαββίδη | ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIMENEWS

Καμμένος: «Επιτίθενται στον Σαββίδη αντί να τον ευχαριστούν»

Protagon Team Protagon Team 7 Μαΐου 2017, 13:56
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 07/05/2017 15:48
Ο υπουργός Αμυνας, πριν από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Ενας ακόμη υπεραπιστής του Ιβάν Σαββίδη
|ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIMENEWS

Καμμένος: «Επιτίθενται στον Σαββίδη αντί να τον ευχαριστούν»

Protagon Team Protagon Team 7 Μαΐου 2017, 13:56
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 07/05/2017 15:48

Αν θυμάστε, ο Πάνος Καμμένος ήταν εκείνος που άθελά του (;) σε εκείνη τη θυελλώδη συνεδρίαση της Βουλής, πριν από δύο εβδομάδες, για τη φωτογραφική τροπολογία διαγραφής προστίμου για λαθρεμπόριο, είχε ομολογήσει ότι η ρύθμιση αφορούσε τη ΣΕΚΑΠ, συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη.

Δέκα ημέρες μετά, μιλώντας το πρωί της Κυριακής στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Αμυνας, κλήθηκε να υπερασπιστεί, όχι μόνο την επίμαχη τροπολογία αλλά και γενικά την παρουσία του κ. Σαββίδη στη χώρα μας. Είχε μεσολαβήσει άλλωστε και η περίφημη συνέντευξη του ελληνοπόντιου επιχειρηματία, στην οποία ο Ιβάν έπλεκε το εγκώμιο του Αλέξη Τσίπρα (ο νέος Πούτιν κλπ). Δεν είναι λοιπόν να επιτίθενται σε έναν άνθρωπο που κολακεύει τον Πρωθυπουργό του κ. Καμμένου…

Κατά τον υπουργό Αμυνας και πρόεδρο των ΑΝΕΛ, λοιπόν, ο κ. Σαββίδης είναι ένας άνθρωπος που του «επιτίθενται αντί να τον ευχαριστούν». Είναι ένας επιχειρηματίας ο οποίος «τη δύσκολη στιγμή αντί να περιμένει στο Μαϊάμι επένδυσε χρήματα στη χώρα ενώ άλλοι την έκαναν». Είναι και ένας επιχειρηματίας που βοηθά την ευαίσθητη περιοχή της Θράκης, προσέθεσε ο υπουργός. Οταν ρωτήθηκε για αυτήν καθεαυτήν την υπόθεση διαγραφής προστίμου ύψους 38 εκατ. ευρώ, που είχε επιβληθεί στην καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ, ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι «οι ευθύνες για το πρόστιμο στη ΣΕΚΑΠ θα πρέπει να καταλογιστούν στην προηγούμενη διοίκηση» και κατηγόρησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι είπε ψέματα για τις δύο σχετικές με την επένδυση επιστολές. «Ηταν έξι οι υπογραφές και θα πρέπει να διερευνηθεί εάν πρόκειται για πλαστογραφία», ισχυρίστηκε ο υπουργός Αμυνας.

Οσον αφορά τη συμφωνία με τους δανειστές και την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, ο υπουργός εκτίμησε ότι η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα έξω από την κρίση και ότι η «περίοδος ντροπής» και απώλειας της εθνικής κυριαρχίας φτάνει στο τέλος της.

Παραδέχθηκε ότι «θα υπάρξουν μειώσεις συντάξεων σε 300.000 άτομα» που αφορούν στις μεγάλες συντάξεις αλλά διαβεβαίωσε ότι «οι υπόλοιπες συντάξεις δεν θα πειραχτούν». Ο ίδιος εγγυήθηκε ότι από τα αντίμετρα που θα εφαρμοστούν, αν η Ελλάδα ξεπεράσει τους στόχους για τους οποίους έχει δεσμευτεί, θα ωφεληθούν περίπου 5 εκατομμύρια Ελληνες.

Αναφερόμενος στην υπόθεση του κ. Τσοχατζόπουλου, του πρώην υπουργού που αποφυλακίστηκε την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός είπε: «Η ληστεία μετά τον Τσοχατζόπουλο ήταν πολύ μεγαλύτερη», περιλαμβάνοντας τους κυρίους Σημίτη, Παπανδρέου και Παπαντωνίου. «Αν ο Τσοχατζόπουλος από τα 100 έβγαζε 10, άλλοι από τα 100 έβγαζαν 400», πρόσθεσε χαρακτηριστικά, ενώ επέμεινε ότι ο Τσοχατζόπουλος «πρέπει να μιλήσει».

Μάλιστα υπενθύμισε ότι αυτή την περίοδο απασχολούν την Δικαιοσύνη 18 υποθέσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων που έχουν ήδη αποδώσει αποτελέσματα, αφού έχουν μπει «βραχιολάκια» σε τέσσερις εμπόρους όπλων. Οπως είπε, όσες ξένες εταιρείες είχαν προβεί σε δωροδοκίες, δεν μπορούν πλέον να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς εάν δεν καταβάλλουν πλήρως τις αποζημιώσεις στο οικείο επιτελείο.

Για φαντασιώσεις κατηγορούν τον Καμμένο 12 βουλευτές της ΝΔ

«Η σημερινή τοποθέτηση του κ. Καμμένου για ‘πλαστογραφημένα έγγραφα βουλευτών της ΝΔ’ που απουσίαζαν από την ψηφοφορία για την φωτογραφική τροπολογία της κυβέρνησης, προστίθεται στις γνωστές φαντασιώσεις του εταίρου του κ. Τσίπρα», σχολίασαν σε κοινή τους δήλωση 12 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, όπως ανέφερε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Ας μην ψάχνει, λοιπόν, ο κ. Καμμένος για εσωτερικά προβλήματα στη ΝΔ. Αλλωστε πολλά έχει στο εσωτερικό της κυβέρνησης και του κόμματός του μετά μάλιστα και τη σημερινή του πιρουέτα για ταύτιση των ΑΝΕΛ με το “παλιό πατριωτικό ΠΑΣΟΚ”», πρόσθεσαν. «Και για να μην επανέρχεται καθημερινά του επισημαίνουμε ότι σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος έχει ταχθεί κατά της συγκεκριμένης χαριστικής τροπολογίας». 

Οι βουλευτές που υπογράφουν τη συγκεκριμένη δήλωση είναι οι εξής: Σ. Αναστασιάδης, Στ. Καλαφάτης, Θ. Καράογλου, Κ. Γκιουλέκας, Γ. Καρασμάνης, Γ. Κασαπίδης, Ντ. Μπακογιάννη, Χρ. Σταϊκούρας, Απ. Βεσυρόπουλος, Κ. Κοντογιώργος, Κ. Κουκοδήμος, Κ. Τζαβάρας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...