383
«Σας το ξαναλέω: Μακεδονία δεν ψηφίζω» λέει ο Πάνος Καμμένος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ | INTIMEnews

Καμμένος: Εγώ όρο «Μακεδονία» δεν ψηφίζω – θα κάνω τα πάντα για να μην υπάρξει συμφωνία

Protagon Team Protagon Team 22 Φεβρουαρίου 2018, 09:59
«Σας το ξαναλέω: Μακεδονία δεν ψηφίζω» λέει ο Πάνος Καμμένος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
|INTIMEnews

Καμμένος: Εγώ όρο «Μακεδονία» δεν ψηφίζω – θα κάνω τα πάντα για να μην υπάρξει συμφωνία

Protagon Team Protagon Team 22 Φεβρουαρίου 2018, 09:59

Για μία ακόμη φορά ο κυβερνητικός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα και αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, επανέλαβε ότι το κόμμα του δεν θα ψηφίσει όρο «Μακεδονία» στο προτεινόμενο νέο όνομα της ΠΓΔΜ, αν και όπως εκτίμησε το ζήτημα δεν θα έρθει στην Βουλή αφού για τις αλλαγές στο Σύνταγμα της γειτονικής χώρας «απαιτούνται 10 χρόνια».

Σε κάθε περίπτωση, όμως, επιβεβαιώνοντας τον δυισμό της κυβερνητικής πλειοψηφίας, ο κ. Καμμένος έφτασε στο σημείο να πει ότι θα κάνει «τα πάντα» για να μην «παραδοθεί» ο όρος «Μακεδονία». Τι εννοεί άραγε; Ο Νίκος Κοτζιάς, υπουργός Εξωτερικών, έχει προεξοφλήσει ότι στη συμφωνία θα υπάρχει ο όρος «Μακεδονία». Εως πού θα φτάσει ο κυβερνητικός εταίρος για να εμποδίσει, όπως λέει, τη συμφωνία που προωθεί ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας;

Κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο κ. Καμμένος διευκρίνισε πάντως ότι παρά τις όποιες ιδεολογικές διαφορές, υπάρχει αμοιβαία δέσμευση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ να υλοποιήσουν την εντολή του ελληνικού λαού «να σταματήσουν οι νταβατζήδες να ελέγχουν τον πολιτικό κόσμο της χώρας» και ταυτόχρονα η εντιμότητα στη σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Η σχέση μου με την κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα είναι σχέση εντιμότητας. Και εκείνοι διαφωνούν μαζί μου σε πολλά», ανέφερε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και διερωτήθηκε ποια είναι η στάση του προέδρου της ΝΔ στο ζήτημα της ονομασία της ΠΓΔΜ.

«Η ΝΔ να δω τι θα κάνει, γιατί ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε στο Politico ότι αν τα Σκόπια κάνουν τις αλλαγές στον αλυτρωτισμό, θα ψηφίσει για το όνομα. Είναι ο Κυριάκος εσωτερικού και εξωτερικού», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Πάνος Καμμένος δεν θα μπορούσε να μη βάλει, έστω και για λίγο τη στολή παραλλαγής του φρουρού των εθνικών συνόρων, καθώς εγκαλώντας τον Βαγγέλη Βενιζέλο που «τολμά να μιλά για εθνικά θέματα», ζήτησε «ως βουλευτής και ως υπουργός Εθνικής Άμυνας» να μείνουν εκτός από συζητήσεις τύπου Novartis τα  εθνικά θέματα.

«Τα Ίμια είναι ελληνικά νησιά και φυλάσσονται από τις Ένοπλες Δυνάμεις  και το Λιμενικό . Τα προστατεύουμε και τα υπερασπιζόμαστε ανεξαρτήτως κόμματος. Πρέπει να μείνουν στο απυρόβλητο τα εθνικά θέματα», υπογράμμισε ο κ. Καμμένος φορώντας το «καπέλο» του υπουργού Εθνικής Άμυνας, για να επιτεθεί στη συνέχεια στον κ. Βενιζέλο λέγοντας:

«Ακούσαμε τον κ. Βενιζέλο τον άνθρωπο που μετείχε στην κυβέρνηση Σημίτη και καθόταν με τον Πάγκαλο που είπε ότι την σημαία την πήρε ο αέρας να τολμά να απειλεί αυτή την κυβέρνηση για τα εθνικά θέματα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...