200
Τα θέματα του υπουργείου Οικονομικών έχουν μάλλον κλείσει στη διαπραγμάτευση |

Καμία πρόοδος σε Ασφαλιστικό, εργασιακά

Protagon Team Protagon Team 17 Μαρτίου 2017, 22:34
Τα θέματα του υπουργείου Οικονομικών έχουν μάλλον κλείσει στη διαπραγμάτευση
|

Καμία πρόοδος σε Ασφαλιστικό, εργασιακά

Protagon Team Protagon Team 17 Μαρτίου 2017, 22:34

Καμία πρόοδος, όπως τα ξέρετε», σχολίασε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας μετά από την ολοκλήρωση της εξάωρης τηλεδιάσκεψης κυβέρνησης – θεσμών, αναφερόμενο στις διαβουλεύσεις για το Aσφαλιστικό και τα εργασιακά. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό παράγοντα, έχουν «κλείσει» τα ζητήματα του υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων, των ιδιωτικοποιήσεων και του εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Στο θέμα των ενεργειακών -όπου επίσης διαπιστώθηκε απόκλιση καθώς οι εκπρόσωποι των θεσμών επιμένουν σε πώληση μονάδων της ΔΕΗ ΔΕΗ+3,03% στο πλαίσιο της απελευθέρωσης της αγοράς- κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι αυτό το ζήτημα έχει μια ιδιαιτερότητα μετά και από την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και την εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού, «που πρέπει να τη μελετήσουμε και να τη διαχειριστούμε».

Ερωτηθείς για το πακέτο με τα μέτρα – αντίμετρα, ο συγκεκριμένος αξιωματούχος είπε πως «έχει μείνει ένα μικρό ζήτημα για το πόσο θα είναι ο ΕΝΦΙΑ στο πακέτο». «Κανένας, όμως, δεν θεωρεί ότι αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο θα “κολλήσει” τη διαπραγμάτευση», πρόσθεσε.

Ο ίδιος κυβερνητικός παράγοντας ανέφερε ότι στην τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των θεσμών έκλεισαν αρκετά ζητήματα. «Έχουν μείνει μόνο ορισμένα, τα οποία γνωρίζαμε ότι δεν θα κλείσουν σε αυτό το επίπεδο (π.χ. εργασιακά)», πρόσθεσε, συμπληρώνοντας ότι οι θέσεις είναι πλέον γνωστές και κανείς δεν εκπλήσσει κανέναν. Η ίδια πηγή παρατήρησε ότι χρειάζεται πολιτική συζήτηση

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...