275
Γάλλοι αστυνομικοί σε επιχείρηση (φωτ.αρχείου) | EPA/ETIENNE LAURENT

Κακοποιοί στη Γαλλία λήστεψαν Εβραίους «για να τα δώσουν στους φτωχούς»

Protagon Team Protagon Team 11 Σεπτεμβρίου 2017, 16:19
Γάλλοι αστυνομικοί σε επιχείρηση (φωτ.αρχείου)
|EPA/ETIENNE LAURENT

Κακοποιοί στη Γαλλία λήστεψαν Εβραίους «για να τα δώσουν στους φτωχούς»

Protagon Team Protagon Team 11 Σεπτεμβρίου 2017, 16:19

Μια ληστεία με έντονη αντισημιτική διάσταση απασχολεί τη κοινή γνώμη στη Γαλλία, αλλά και την αστυνομία, η οποία ερευνά μια εισβολή αγνώστων στην κατοικία οικογένειας Εβραίων, τους οποίους λήστεψαν με σκοπό είπαν, να μοιράσουν τα κλοπιμαία σε φτωχούς.

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της περασμένης Πέμπτης σε προάστιο του Παρισιού.

Θύμα, όπως αναφέρει το BBC, είναι ο 78χρονος Ροζέ Πιντό, που είναι επικεφαλής της οργάνωσης Siona, σκοπός της οποίας είναι «η υπεράσπιση των Εβραίων και του Κράτους του Ισραήλ». Μαζί του στην κατοικία του ήταν η σύζυγος και ο γιος του.

Τα μέλη της συμμορίας, που ήταν τρία, μπήκαν στην κατοικία, έκοψαν το ρεύμα και κράτησαν όμηρο τον γιο του Πιντό. Ακόμη έδεσαν και κράτησαν ομήρους το ανδρόγυνο για ώρα, πριν η γυναίκα καταφέρει να λυθεί και να ειδοποιήσει την αστυνομία.

Οι δράστες ξυλοκόπησαν τα θύματα, απείλησαν ότι θα τα σκοτώσουν, ενώ έκλεψαν χρήματα, κοσμήματα και πιστωτικές κάρτες. «Είστε Εβραίοι, πού είναι τα λεφτά;» τους είπε ένας από τους δράστες, ενώ είπε ότι «παίρνουμε λεφτά από τους Εβραίους για να τα δώσουμε στους φτωχούς».

Ο Guardian σημειώνει ότι στο ίδιο προάστιο, το Σαιν-Σεν-Ντενί, είχαν γίνει και στο παρελθόν αντισημιτικές επιθέσεις.

Η αστυνομία ερευνά την υπόθεση σαν ληστεία με κίνητρο τις θρησκευτικές πεποιθήσεις των θυμάτων. Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμ υποσχέθηκε ότι θα γίνει μεγάλη προσπάθεια για την σύλληψη των δραστών, ενώ συνέδεσε και αυτός την επίθεση με το θρήσκευμα των Πιντό.

Η εβραϊκή κοινότητα στη Γαλλία είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο μετά τις ΗΠΑ, ωστόσο τα τελευταία χρόνια καταγράφεται σταθερή μείωση στους αριθμούς της. Υπολογίζεται ότι 40.000 άτομα έχουν φύγει από τη χώρα από το 2006 για οικονομικούς λόγους, αλλά και για λόγω αντισημιτικών επιθέσεων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...