376
Θέσεις άμυνας πήραν Πάνος Καμμένος και Νίκος Βούτσης για το θέμα των απόρρητων εγγράφων | ΙΝΤΙΜΕnews

Και ΕΔΕ από Καμμένο για τη διαρροή των εγγράφων

Protagon Team Protagon Team 23 Νοεμβρίου 2017, 17:21
Θέσεις άμυνας πήραν Πάνος Καμμένος και Νίκος Βούτσης για το θέμα των απόρρητων εγγράφων
|ΙΝΤΙΜΕnews

Και ΕΔΕ από Καμμένο για τη διαρροή των εγγράφων

Protagon Team Protagon Team 23 Νοεμβρίου 2017, 17:21

«Κράτα γερά» λένε μεταξύ τους στην κυβέρνηση, μέχρι να περάσει η θύελλα των αντιδράσεων για τις μεθοδεύσεις στην υπόθεση της συμφωνίας πώλησης αμυντικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

Λίγες μόλις ώρες μετά τους επικοινωνιακούς χειρισμούς του Πάνου Καμμένου που ανακοίνωσε τον αποχαρακτηρισμό όσων απόρρητων εγγράφων ζητήσει ο εισαγγελέας, αλλά και την άδεια πρόσβασης στα εν λόγω έγγραφα για τους βουλευτές – μέλη της Επιτροπής Εξοπλισμών, γνωστοποιήθηκε ότι κατόπιν επικοινωνίας του με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, ναυάρχου Ευαγγέλου Αποστολάκη, διετάχθη και Ενορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για τη διαρροή τους.

Αντικείμενο της ΕΔΕ είναι η διακρίβωση των αιτίων και συνθηκών διαρροής διαβαθμισμένων εγγράφων του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) σχετικά με την υπόθεση πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

Τη σχετική διαταγή είχε προαναγγείλει ο κ. Καμμένος με ανάρτηση του στο Twitter, διαμηνύοντας ότι «με τις Ένοπλες Δυνάμεις δεν θα παίξει κανένας ούτε θα τις εμπλέξει σε πολιτικό παιγνίδι. Ο Ελληνικός Λαός τις εμπιστεύεται».

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, υπεραμύνθηκε των χειρισμών του με τα απόρρητα έγγραφα που κατατέθηκαν στο κοινοβούλιο, απαντώντας στην ανακοίνωση της ΝΔ που μιλούσε για «πρωτοφανή άρνησή» του «να επιτρέψει την πρόσβαση των βουλευτών σε έγγραφα που σχετίζονται με το σκάνδαλο Καμμένου».

Ο κ. Βούτσης χαρακτήρισε «ακατανόητη και απολύτως προκλητική», την ανακοίνωση της ΝΔ,επισημαίνοντας ότι είναι η δεύτερη φορά, μέσα σε λίγο καιρό, που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρεται στον ίδιο προσωπικά.

Επικαλούμενος μάλιστα τη θέση του γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ, Κώστα Τσιάρα και αυτή που εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, καθώς και την ομόφωνη απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων για τη διαχείριση των εγγράφων, σημείωσε πως είναι προφανές ότι «δεν μιλάμε για απόρρητα έγγραφα που αφορούν σε προσωπικά δεδομένα, αλλά για το νομοθετικό πλαίσιο του 2005 και τη σαφέστατη εφαρμογή του επί των κρατικών εγγράφων, επί των κυβερνητικών εγγράφων, επί των εγγράφων των συλλογικών οργάνων της κυβέρνησης»

Εξάλλου, ο κ. Βούτσης υπογράμμισε ότι η διαχείριση του θέματος την Τετάρτη στη Διάσκεψη των Προέδρων, δεν ήταν μία απόφαση προσωπική, ούτε είχε καμία διάθεση να σκήσει προσωπικό βέτο. «Η μόνη διάθεση που είχα, και χάλασε τη μεθόδευση που υπήρξε, ήταν να μην εμπλακεί η Βουλή στο να γίνουν φέιγ βολάν απόρρητα έγγραφα. Αυτό είναι που αποτρέψαμε» υποστήριξε, προσθέτοντας ότι όποιος θέλει, βουλευτής ή κόμμα, αν έχει έρθει στην κατοχή του οποιοδήποτε έγγραφο, να αναλάβει την πολιτική ευθύνη και να το δημοσιοποιήσει.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...