χ

  • Υπάρχει Ελληνας Ομπάμα;

    To βίντεο που ετοίμασε ο Λευκός Οίκος, στα πλαίσια του δείπνου των ανταποκριτών, έχει ως τίτλο Couch commander, κοινώς ο διοικητής του καναπέ, θέση στην οποία θα εκπέσει ο Ομπάμα όταν αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο.

    Στο βίντεο, που οφείλετε να δείτε, ο Ομπάμα ψάχνει δουλειά, προσπαθεί να βγάλει άδεια οδήγησης (είναι και μία από τις λίγες φορές που λέει on camera το πλήρες όνομα του, μαζί με το μεσαίο «Χουσεϊν»), βάζει τα πόδια στο γραφείο, ξαπλώνει στον καναπέ, βλέπει ταινία μαζί με τον, επίσης «συνταξιούχο», Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο του Κογκρέσου, σκέφτεται να ανάψει και ένα τσιγάρο.

    Ο άνθρωπος έχει προχωρήσει την πολιτική επικοινωνία σε βήματα που οι άλλοι θα κάνουν δεκαετίες για να φτάσουν. Διότι, εντάξει, δεν είναι μόνο να έχεις καλή ομάδα που θα δημιουργήσει «γεγονότα» και θα σου γράψει ομιλίες. Το θέμα είναι να έχεις αντίληψη του χιούμορ αλλά και δεινότητα «περφόρμερ». Ο Ομπάμα έχει ένα καταπληκτικό σκηνικό ταλέντο ανθρώπου με χιούμορ. Και, τελικά, δεν αποκλείεται να τον δούμε κάποια στιγμή και με εκπομπή -είναι πολύ νέος και πλήττει εύκολα για να τη βγάλει με διαλέξεις και ακριβοπληρωμένες εμφανίσεις.

    Φυσικά ο παρατηρητής από την Ελλάδα κάθεται και κάνει αφελείς σκέψεις, αναζητώντας πολιτικό με αντίστοιχες επιδόσεις. Σοβαρευτείτε. Το χιούμορ δεν έχει θέση στην ελληνική πολιτική. Πρώτον επειδή η σοβαρότητα (έστω, η σοβαροφάνεια) είναι πιο ασφαλής επιλογή και δεύτερον επειδή τα πάντα είναι τόσο αστεία που τίποτα δεν μπορεί να υπερβεί τη δόση του χιούμορ.

  • Kαι ο Γιάννης Ραγκούσης θέλει να σώσει τη χώρα

    • giannhs-ragkoyshs-thumb-large

    Παλαιότερα η Νέα Δημοκρατία ισχυριζόταν ότι «Υπάρχει καλύτερη Ελλάδα». Τώρα ο Γιάννης Ραγκούσης λέει ότι υπάρχει και «Επόμενη Ελλάδα». Είναι ο τίτλος του κόμματος του που θα παρουσιάσει το απόγευμα. «Τώρα που, αδικαιολόγητα, βιώνουμε για μία ακόμη φορά τον καταστροφικό φόβο της αβεβαιότητας και το συλλογικό τραύμα μίας άλλης αποτυχίας, αποφασίσαμε να μην παραδοθούμε στη μοιρολατρία, ούτε να υποκύψουμε στην τυφλή οργή. Είναι η ώρα για τη μεγάλη στροφή.» Εντάξει, το θέμα είναι για ποιο λόγο να το κάνουμε όλο αυτό με τον Γιάννη τον Ραγκούση. Εδώ δεν το κάναμε με άλλους και άλλους. Ομως αυτή δεν είναι η πολιτική; Πιστεύεις ότι θα αλλάξεις τον κόσμο, θα σώσεις τη χώρα και θα βρεθούν άνθρωποι να σε ακολουθήσουν. Αλλοι το βρίσκουν ευγενικό. Και άλλοι παθολογικό. Τέλος πάντων, αν ψάχνετε κάποιον να ακολουθήσετε και σας εμπνέει ο Ραγκούσςη για να βάλετε τις μάρκες σας (σε περίπτωση που έρθει στα πράγματα θα πάρετε πιο πολλά από αυτά που πλήρωσε η Λέστερ), παρακολουθήστε στις 19.00 της Τετάρτης 4 Μαϊου την εκδήλωση για την εκκίνηση του κόμματος. Πού; Τζαφέρη 16 στο Γκάζι ή στο epomeniellada.gr

  • Εξεταστική για την απόλυση Ρανιέρι από την εθνική Ελλάδας

    Η κατάκτηση του πρωταθλήματος Αγγλίας από τη Λέστερ του Κλαούντιο Ρενιέρι, αναμένεται να εγείρει μείζον πολιτικό θέμα στην Ελλάδα. Και -γιατί όχι;- όλο και κάποιος θα βρεθεί να θέσει θέμα εξεταστικής επιτροπής προκειμένου να διερευνηθούν πολιτικές ευθύνες που οδήγησαν στην απόλυση του. Θυμίζω ότι ο Ρανιέρι απολύθηκε από τον πάγκο της εθνικής Ελλάδος τον Νοέμβριο του 2014, επί κυβερνήσεως Σαμαρά και όταν η ομάδα είχε αποκλειστεί από τα προκριματικά του Euro 2016 -μας έβαζαν γκολ και δεν άκουγαν κουβέντα για πολιτική διαπραγμάτευση του αποτελέσματος. Τώρα που ο Ιταλός, ο οποίος έχει κάνει την προίκα του από τις αποζημιώσεις, κατέκτησε το πρωτάθλημα, εμφανίστηκαν τα άνθη της ελληνικής αμπελοφιλοσοφίας που ισχυρίζεται ότι ο σούπερ κόουτς ήταν αποτελεσματικός στο κατάλληλο περιβάλλον, αλλά δεν τα κατάφερε στο δύσκολο ελληνικό.

    Τα γνωστά δηλαδή που λένε για τους έλληνες εστιάτορες και επιστήμονες που διαπρέπουν στο εξωτερικό. Ασφαλώς ουδόλως τους απασχολεί ότι έτσι και έμενε ο Ρανιέρι, με τα αποτελέσματα που έφερε, θα είχαν σηκωθεί ως και οι καρέκλες του σταδίου Καραϊσκάκη. Ας είναι. Τώρα μπορούν να τον θεωρούν ως και Ελληνα -προσέξτε την ορθογραφία στο tweet του Βουλγαράκη. Οσον αφορά τον Δημήτρη Παπαδημούλη, εντάξει, δεν αποκλείεται να υπάρχουν παλαιότερα tweets στα οποία αποκαλούσε τον Ιταλό «παλτό» της προπονητικής.

  • Το ανθισμένο λιβάδι της Μαρίνας Πατούλη

    • patouli

    Με ένα λουλουδένιο φόρεμα, ανθισμένο λιβάδι που δεν θα χαρούν τα προβατάκια, εμφανίστηκε η Μαρίνα Πατούλη στην εορταστική εκδήλωση του δήμου Αμαρουσίου για το Πάσχα. Φορούσε κίτρινες γόβες, ασορτί με το φόρεμα και με υπόγειο μήνυμα για τα κοτοπουλάκια του Πάσχα. Λογικά θα αναζητεί και το κατάλληλο όχημα μια και πλησιάζει η 16η Μαϊου όπου, κατά το τραγούδι του Κόκοτα, με ένα αμάξι, η Μαρίνα, θα περάσει από μπροστά μας ειρωνικά.
    Η ίδια, αν και δημοτική σύμβουλος Πεύκης, δεν μπορούσε, φυσικά, να απουσιάσει από το γλέντι που έστησαν οι υπηρεσίες του συζύγου της, δημάρχου Αμαρουσίου και προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου. Και να πώς συγκρούστηκαν οι δύο ιδιότητες του ανδρός. Ως δήμαρχος προσέφερε άφθονο φαγητό, πλούσιο σε λιπαρά, το οποίο, ως γιατρός, συνιστά να αποφεύγεται. Το ζεύγος Πατούλη, φιλικό, προσιτό, πάνω από όλα ανθρώπινο, συζήτησε με κατοίκους του Αμαρουσίου που έχουν την τύχη να ζουν υπό τη διαχειριστική τους μέριμνα. Και του χρόνου.

  • Δύο χρόνια από το «Go back κυρία Μέρκελ»

    Ηταν 2 Μαϊου του 2014. Προεκλογική περίοδος για τις Ευρωεκλογές του ίδιου μήνα. Ο Αλέξης Τσίπρας εκφωνούσε ομιλία σε ανοιχτή συγκέντρωση στη Μυτιλήνη. Και το εκστόμισε: «Go Back κυρία Μέρκελ, go back κύριοι της συντηρητικής νομεκλατούρας της Ευρώπης». Από κάτω οι ψηφοφόροι ενθουσιάστηκαν. Ποτέ δεν θα μάθουμε πώς το πήρε η κυρία Μέρκελ στο Βερολίνο ή, αν του το ανέφερε σε κάποιες από τις πολλές συζητήσεις τους. Βέβαια οι πολιτικοί έχουν μεταξύ τους κατανόηση σε αυτά τα θέματα -θυμάστε τον «Ολαντρέου»; Από την άλλη, δεν αποκλείεται η δική μας περίπτωση να είναι από εκείνες που δεν παίρνουν στα σοβαρά. Εννοείται ότι η κυρία Μέρκελ, «μάνταμ Μέρκελ», σύμφωνα με δηλώσεις του Αλέξη Τσίρπα στο CNN, δεν έκανε πίσω. Αντιθέτως την πήραμε εμείς στο κατόπι. Σήμερα δε, είμαστε και έτοιμοι να της αφιερώσουμε ως και δρόμο στην Αθήνα. Και ο Λάκης δεν λέει πια κουβέντα εναντίον της. Σήμερα φταίει ο Σόιμπλε.

  • Ο Σταύρος παίζει μπάσκετ με κορίτσια

    • p.pattakos-8352-1024x683

    Με τον Σταύρο τα πράγματα είναι ελαφρώς μπερδεμένα. Ηταν υποψήφιος στα Χανιά και στην Α΄Θεσσαλονίκης. Στα Χανιά, στην πατρίδα του δηλαδή, δεν κέρδισε έδρα και μπήκε στη Βουλή ως βουλευτής Θεσσαλονίκης. Πάσχα, όμως, έκανε στα Χανιά. Μαζί με τα 20 κορίτσια του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Αγίου Νεκταρίου Χανίων που, ενώ ήταν ήσυχα και μια χαρά στη λιακάδα, δέχθηκαν «απρόσμενη επίσκεψη» πολιτικού αρχηγού. Τουλάχιστον δεν πρέπει να τους έφαγε το φαγητό, εκτός και αν έκοψαν όλοι μαζί χόρτα για να τα βράσουν και να τα φάνε με σφηνάκια από πράσινο τσάι.

    Ο Σταύρος έπαιξε και μπάσκετ. Με τα κορίτσια. Προφανώς επειδή δεν υπήρχε περίπτωση να χάσει.

  • Ο Πρωθυπουργός κοντά στον Καμμένο, στους «53» και σε κοκορέτσι εν πλω

    Είναι δύσκολο να είσαι πρωθυπουργός. Κρατάς στα χέρια σου τις τύχες μίας ολόκληρης χώρας, δεν είναι εύκολο κάτι τέτοιο. Ομως ο πολιτικός άνδρας καλείται να θυσιάζει ακόμα και τις λίγες ώρες ανάπαυλας προκειμένου να δώσει θάρρος στους ανθρώπους που, όπως και ο ίδιος, υπηρετούν τη βασανισμένη, από τους ξένους, πατρίδα.
    tsi04

    Τη Μεγάλη Παρασκευή, λοιπόν, ο Αλέξης Τσίπρας μπήκε στο σκάφος του Πάνου Καμμένου και ταξίδευσαν ως το «Πόρτο Υδρα» όπου πέρασαν λίγες ώρες χαλάρωσης σε πολυτελή έπαυλη. Λογικό. Είναι σκληρή η μάχη με τη διαπλοκή και τα προβλήματα. Το Μεγάλο Σάββατο, όμως, ο πρωθυπουργός μπήκε πάλι στη θάλασσα και έφτασε ως την Αίγινα, στο σπίτι του Αλέκου Φλαμπουράρη. Υποθέτω θα πέρασαν μερικές ώρες χαλάρωσης δίπλα στην πισίνα με το απλήρωτο νερό αν και το πιθανότερο είναι να τους απασχόλησαν τα προβλήματα της χώρας.
    tsi05

    Ο πρωθυπουργός είχε στη συντροφιά του τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον υπουργό Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα και τη σύζυγο του, Τασία Χριστοδουλοπούλου -μεταξύ μας, υπάρχει ωραιότερη παρέα για το Πάσχα; Ανήμερα του Πάσχα, ο κ. Τσίπρας βρέθηκε για λίγο στη φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού «Αδρίας». Τον Αλέξη Τσίπρα συνόδευε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας και φίλος του, Πάνος Καμμένος. Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός, επέστρεψε στην Υδρα, όπου πιθανότατα απαλλάχθηκε από το κουστούμι που δεν το λες και ό,τι καλύτερο για πόζες δίπλα στο κοκορέτσι.

  • Το Μαξίμου παραδέχεται ήττα από τη διαπλοκή

    Ας πούμε ότι είστε η «Διαπλοκή». Και, προφανώς, έχετε χάσει τα πάντα από τη στιγμή που βρήκατε απέναντι σας την κυβέρνηση του Αλέξη και το Πάνου -«των δύο αγοριών που αλλάζουν την Ευρώπη», όπως είχε γράψει το έγκυρο «Χωνί». Πότε, λοιπόν, εσείς, η Διαπλοκή, θα παίζατε τα ρέστα σας; Ε, για πολλοστή φορά θα το κάνετε τώρα, το Πάσχα Πιθανότατα για να μη σας δει κανείς να χάνετε. Για άλλη μια φορά, λοιπόν, το Μαξίμου έβγαλε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία «από το Γενάρη του 2015 μέχρι σήμερα η διαπλοκή έχει παίξει, αρκετές φορές, τα “ρέστα” της». Η ανακοίνωση αναφέρεται σε δημοσιεύματα σχετικά με τις δυστοκίες στη διαπραγμάτευση. «Η διαπλοκή, λίγο πριν την Ανάσταση, παίζει τα ρέστα της. Τις τελευταίες μέρες και ενόσω μια δύσκολη και σύνθετη διαπραγμάτευση βρίσκεται στο πιο λεπτό σημείο της, γινόμαστε μάρτυρες μιας διαρκώς εντεινόμενης παραπληροφόρησης και κινδυνολογίας, από μεγάλη μερίδα εντύπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ».

    Τι καταλαβαίνουμε από την ανακοίνωση; Οτι ο άνθρωπος που τη συνέταξε δεν έχει πατήσει ούτε σε καφενείο -κάτι που μας εκπλήσσει, δεδομένης της σύνθεσης του πρωθυπουργικού επιτελείου- ή, τέλος πάντων, δεν ξέρει τα στοιχειώδη των παιγνίων της τράπουλας. Διότι αν παίζεις από τον Ιανουάριο του 2015 τα ρέστα σου, τότε προφανώς κερδίζεις κάθε γύρο και μάλιστα μεγιστοποιείς τα κέρδη σου. Ας το προσέξουν, λοιπόν, στο Μαξίμου. Και ας βρουν κάτι άλλο. Ας πούμε ένα «τους πήραμε και τα σώβρακα αυτή τη φορά» ή κάτι αντίστοιχο που να ταιριάζει στο ύφος, στο ήθος και στο πλεονέκτημα.

  • «Απέδρασαν» Τσίπρας, Καμμένος!

    • 21_36_20151022_kt_9466_copy_sooc1445529269

    Ανθρωποι είναι και αυτοί. Και πάνω από όλα καλοί φίλοι. Και, εκτός των άλλων, έχουν στα χέρια τους τις τύχες μίας ολόκληρης χώρας. Δεν πρέπει να ξεκουραστούν; Δεν πρέπει να πάρουν μία ανάσα που να τους επιτρέπει να συνεχίσουν τον αγώνα για τη σωτηρία μας; Δεν δικαιούνται οι πολεμιστές μία ανάπαυλα; Κάπως έτσι, ο Πάνος Καμμένος κάλεσε τον καλό του φίλο Αλέξη Τσίπρα σε μία πασχαλινή απόδραση. Οι δυο τους, με δύο άνδρες της προσωπικής τους ασφάλειας, επιβιβάστηκαν το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής στο «Julestoo» που, με καπετάνιο τον Πάνο Καμμένο, τους μετέφερε στο Πόρτο Υδρα. Οχι, δεν τους συνόδευε φρεγάτα, προφανώς επειδή κάνει απόνερα. Οπως γράφει το Πρώτο Θεμα, που έχει το ρεπορτάζ, ο Πάνος Καμμένος εμφανίζεται συχνά σε πολυτελή βίλα στο Πόρτο Υδρα. Είναι επίσης άγνωστο αν θα πάνε και οι οικογένειες τους. Οπως και να έχει, οι δύο άνδρες θα ξεκουραστούν αν και οι κακεντρεχείς ήδη διακρίνουν προσομοίωση και άσκηση διαφυγής ή και ελπίδας για τη χώρα, με τους δυο τους στο μέσον της θαλάσσης…

  • Τι θα πει στη γυναίκα του ο Νίκος Παππάς;

    To twitter είναι ένα υπέροχο μέσο, αρκεί να θυμάσαι ότι όλα τα νομίσματα έχουν δύο πλευρές. Που λέτε η Ολγα Γεροβασίλη θα πάει στα Ιεροσόλυμα να φέρει το Αγιο Φως που θα μεταλαμπαδευτεί στις εκκλησίες της χώρας. Θυμίζω ότι για το ελληνικό κράτος, ο Θεός δίνει αποκλειστικά το Φως στον ορθόδοξο Πατριάρχη των Ιεροσολύμων και για τον λόγο αυτό η άφιξη του Φωτός στην Ελλάδα γίνεται δεκτή με τιμές αρχηγού κράτους. Κάτι τέτοιο θα γίνει και φέτος -στη φωτογραφία βλέπετε πώς το είχε υποδεχθεί πέρσι ο Πάνος Καμμένος.

    Πριν από τέσσερα χρόνια ο Νίκος Παππάς όλα αυτά τα έβρισκε διασκεδαστικά. Εγραψε, λοιπόν, στο twitter τον Απρίλιο του 2012

    Ελα όμως που αυτά τα «μαργαριτάρια» έχουν ήδη αποδελτιωθεί και προωθηθεί αρμοδίως. Κάπως έτσι, ο Αδωνις Γεωργιάδης είπε να ρωτήσει, πάλι στο twitter, αξιοποιώντας και το θρησκευτικό στοιχείο:

    O υπουργός δεν απάντησε. Στο τελευταίο του tweet λέει ότι η Νέα Δημοκρατία ταυτίζεται με το ΔΝΤ…

  • Πώς βγαίνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην αγορά;

    • agora

    A, όχι. Δεν ήταν χρυσαυγίτες. Δεν ήταν καν εγκάθετοι όπως μπορεί να έλεγε η Ολγα. Ηταν έμποροι και καταναλωτές στο Καπάνι, στην αγορά της Θεσσαλονίκης που βρίσκεται μεταξύ των οδών Εγνατίας και Ερμού. Είδαν δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τον Τάσο Κουράκη και τον Τριαντάφυλλο Μηταφίδη να φτάνουν στην αγορά για την καθιερωμένη πασχαλινή βόλτα. Αυτό που ακολούθησε μπορείτε να το δείτε στο βίντεο. Εντονες αποδοκιμασίες, λίγο από απειλές και υποδείξεις προκειμένου να μην εμφανίζονται στην αγορά, δεδομένων των υποσχέσεων που αθέτησαν. Και επειδή πια το «δίνουμε τη μάχη, αλλά δεν μας αφήνουν οι ξένοι» δεν είναι επιχείρημα που αντέχει κάτω από τον ήλιο της πραγματικότητας, οι δύο βουλευτές δέχθηκαν υπομονετικά τον εξευτελισμό τους και τις προσφωνήσεις «κοπρόσκυλα» και «απατεώνες». Αντίστοιχη μεταχείριση έχουν και άλλοι συνάδελφοι τους που επισκέπτονται τις περιφέρειες τους και είναι μάλλον διστακτικοί στην πραγματοποίηση δημοσίων εμφανίσεων. Ειδικά στις αγροτικές περιοχές ορισμένοι κυκλοφορούν με καμουφλάζ ή, τέλος πάντων, αποφεύγουν καφενεία και πολυσύχναστα σημεία. Τουλάχιστον ξέρουν τι και ποιους να προσέξουν. Αφού οι ίδιοι τους «εκπαίδευσαν» ή, τέλος πάντων, αξιοποίησαν τα αυθόρμητα λαϊκά αντανακλαστικά…

    https://www.youtube.com/watch?v=PSGUjnKKsAA

  • Η Οδύσσεια μιας τροπολογίας...

    • Μήπως η λύση τελικά για τις «άτυχες» τροπολογίες που αποκαλύπτονται είναι μια άλλη τροπολογία που να ορίζει ότι στις τέσσερις αποσύρσεις λόγω αντιδράσεων μια φωτογραφική τροπολογία θα μπορεί να ψηφίζεται αυτόματα;

    Πώς συμβαίνει με κάτι επίμονα έντομα που ενώ τα διώχνεις από ένα συγκεκριμένο σημείο εκείνα επιμένουν και επανέρχονται σα να τα καθοδηγεί μια ακατανίκητη δύναμη; Ε, έτσι ακριβώς συμβαίνει και με μερικές συγκεκριμένες τροπολογίες. Επανέρχονται ξανά και ξανά σα να τις καθοδηγεί μια μοιραία δύναμη του πεπρωμένου. Πέρα από την ανθρώπινη βούληση. Μέχρι να βρουν το δρόμο τους για την «Ιθάκη» τους. Δηλαδή το ΦΕΚ και να ολοκληρώσουν την διαδρομή τους στην Ιστορία.

    τροπο1

    Τυπικό παράδειγμα είναι και η περίφημη τροπολογία (σ.σ.: την λες και «γεφύρι της Αρτας») που απαλλάσσει από τις ποινικές ευθύνες (σ.σ.: και την υποχρέωση να επιστρέψουν χρήματα εάν αυτή αποδειχθεί) τους 137 του πανεπιστημιακών που διώκονται για την διασπάθιση του δημοσίου χρήματος και των ειδικών ευρωπαϊκών κονδυλίων για ερευνητικά προγράμματα του Πανεπιστημίου Κρήτης. Σημαντική λεπτομέρεια: ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Κώστας Φωτάκης.

    Η πρώτη απόπειρα να περάσει η συγκεκριμένη τροπολογία έγινε πριν από δύο και κάτι μήνες αλλά αποκαλύφθηκε (σ.σ.: αυτό είναι το κακό με τις τροπολογίες, δεν μπορείς να τις περάσεις χωρίς να εμφανιστούν κάπου – και οι «κακόπιστοι» παραμονεύουν…). Η δεύτερη απόπειρα έγινε πριν από 10 μέρες σε άρθρο του υπουργείου Παιδείας για την έρευνα (σ.σ.: χα-χα-χα…). Πάλι ξεσηκώθηκε θύελλα αντιδράσεων, πάλι αποσύρθηκε αλλά αυτή τη φορά η δικαιολογία ήταν σπαρταριστή μέσα στη γελοιότητά της. Εφταιγε – λέει – η κοπέλα στην υπηρεσία αναρτήσεων της Βουλής που την συμπεριέλαβε κατά λάθος στο νομοσχέδιο (σ.σ.: μα πόσο «Θεοί» είναι;). Λες και το πρόβλημα είναι πώς συμπεριλήφθηκε στο νομοσχέδιο και όχι ότι υπάρχει μια τέτοια τροπολογία.

    Οπως ήταν αναμενόμενο η επίμονη τροπολογία επανήλθε για 3η φορά (σ.σ.: αμάν αυτή η κοπέλα στην υπηρεσία αναρτήσεων, δεν προσέχει καθόλου πια;) όπως αποκαλύπτει ο Μικροπολιτικός στα Νέα. Αυτή τη φορά ως «βουλευτική». Εν μέσω απεργίας δημοσιογράφων. Και υπογράφεται από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Γιαβρόγλου, Χρήστο Μαντά, Δημητρη Σεβαστάκη, Μερόπη Τζούφη και Φωτεινή Βάκη.

    Και μια χαριτωμένη λεπτομέρεια: Την προηγούμενη φορά, στην ερώτηση αν θα επανακαταθέσουν για τρίτη φορά την τροπολογία που αθωώνει τον Γιώργο Σταθάκη, τον Κώστα Φωτάκη και τους 137 μετέχοντες στο «πάρτι» με τα κονδύλια της έρευνας η απάντηση ήταν «όχι βέβαια!».

  • Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης (πάλι) ως cartoon

    • vagg

    Ισως στο μέλλον η ανάλυση των ευχετήριων καρτών να αποτελέσει έναν ξεχωριστό κλάδο της επιστήμης της ψυχολογίας καθώς αυτό που στέλνει κάποιος αφήνει να διαφανεί καθαρά ο τρόπος που βλέπει τον εαυτό του.

    Σειρά λοιπόν μετά τη Φώφη Γεννηματά έχει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης που αν κρίνουμε από την ηλεκτρονική ευχετήρια κάρτα που έστειλε μέσω mail, βλέπει τον εαυτό του σαν κάτι ανάμεσα σε μυστακοφόρο emoticon και cartoon.

    Πρόκειται για την ίδια μινιμαλιστική αυτοπροσωπογραφία που είχε χρησιμοποιηθεί κατά κόρον την περίοδο των εσωκομματικών εκλογών και η οποία επανήλθε κρατώντας πλέον ένα αυγό, αφού όπως φαίνεται αρέσει πολύ στον τέως μεταβατικό πρόεδρο.

  • Φώφη of Thrones και τα (πασχαλινά;) αβγά των δράκων

    fofΜε αυτή την εικόνα η Φώφη Γεννηματά εύχεται μέσω twitter «Καλή Ανάσταση, τη  δική μας Ανάσταση». Σας μοιάζουν σαν τρία απλά και αθώα πασχαλινά αβγουλάκια που απλώς βρέθηκαν μέσα σε μια εβένινη θήκη που γράφει εντελώς τυχαία «Καλό Πάσχα» με μια τυχαία εκκεντρική γραμματοσειρά; Χα! Νομίζετε…

    Τα τρία αβγά με την επιφάνεια που θυμίζει ανανά δεν είναι τρία απλά αβγά. Είναι κομμάτια της ποπ κουλτούρας. Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο μπορούν να σου πουν ότι αυτά είναι τα «Αυγά των Δράκων της Καλίσι» από το Game of Thrones. Κι εδώ αρχίζει η πλάκα…

    Κατ’ αρχάς ποια είναι η Καλίσι και τι σχέση έχει με την Φώφη Γεννηματά, θα αναρωτηθεί λογικά κάποιος που δεν βλέπει Game of Thrones. Ιδού η απάντηση από κάποιον φανατικό της σειράς: «Η Καλίσι είναι η Ντεναίρυς Ταργάρυεν, η Θυελλογέννητη!» Εντάξει, «Θυελλογέννητη» η Καλίσι, «Πασοκογέννητη» η Φώφη, υπάρχει κάποια αντιστοιχία. Και μετά; Πώς συνδέεται αυτό με τα αυγά;

    Λοιπόν η Καλίσι (ή μήπως πρέπει να την λέμε πλέον Φώφη;), σύμφωνα με τη μυθολογία του Game of Thrones είχε αυτά τα τρία αβγά. τα οποία μπήκε μεσα στη φωτιά κι έτσι εκκολάφθηκαν οι τρεις δράκοι της. Ο συμβολισμός είναι σαφής: Η Φώφη μπήκε με τις τρείς τάσεις της Κεντροαριστεράς στη φωτιά (σ.σ.: δηλαδή στη συζήτηση για την ανασύσταση της Κεντροαριστεράς) κι έτσι εκκολάφθηκαν οι τρεις δράκοι της. Ας τους πούμε «Σταύρο», «ΔΗΜΑΡ» και «Χάρη Θεοχάρη» (σ.σ.: το πιάσατε το υπονοούμενο, έτσι;).

    Ε, μετά από εκεί, το πράγμα ρέει. Η Καλίσι διεκδικεί τον Θρόνο στο Γουέστερος – τον γνωστό «Σιδερένιο Θρόνο» που προφανώς της τον έχει πάρει ο Αλέξης Τσίπρας.

    Δύο είναι τα πιθανά σενάρια: είτε η Φώφη Γεννηματά έπεσε θύμα τρολαρίσματος από κάποιον που της έστειλε τη συγκεκριμένη εικόνα και εκείνη την ανέβασε στο Twitter χωρίς να γνωρίζει, είτε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι φανατική θεατής της σειράς και κάτι προσπαθεί να μας πει.

    Νίκος Ζαχαριάδης

  • Ο Αρκάς κάνει άλλη μια παρέμβαση

    Geplaatst door ARKAS -The Original Page op Woensdag 27 april 2016

  • Η απεργία φεύγει οι δηλώσεις της Αυλωνίτου έρχονται...

    avlonΗ σιωπή που επιβλήθηκε τις τελευταίες ημέρες λόγω της απεργίας της ΕΣΗΕΑ, σα να μας ξεσυνήθισε. Ξέραμε ότι δεν έχουμε να περιμένουμε εκείνες τις δηλώσεις με τις οποίες μας διασκέδαζαν κάθε μέρα ο Δημήτρης Μάρδας, ο Δημήτρης Βίτσας, η Θεανώ Φωτίου και όλοι οι υπόλοιποι κυβερνητικοί θαμώνες των τηλεοπτικών πάνελ.

    Ετσι, η πρωινή δήλωση της Ελένης Αυλωνίτου στην Κοινωνία Ωρα Mega για την σωτήρια επίδραση της Ελλάδας στα οικονομικά του ΔΝΤ είχε διπλή, λυτρωτική επίδραση. Αφ’ ενός μας υπενθύμισε πως στα ανεξερεύνητα βάθη του rainforest που ονομάζεται «Σκέψη Συριζαίου Βουλευτή» όλα μπορούν να συμβαίνουν, αρκεί να το αποφασίσει. Και αφ’ ετέρου επιβεβαίωσε ότι ο κυβερνητικός θίασος παραμένει ανεξάντλητος. Αρκεί να μην τον «φιμώνει» (σ.σ.: ή να τον «προστατεύει», εξαρτάται από πού το βλέπει κανείς) κάθε τόσο η απεργία της ΕΣΗΕΑ, δημιουργώντας μας συμπτώματα στέρησης.

  • Η δικαιολογία για τη στολή παραλλαγής του Πάνου Καμμένου είναι ακόμα πιο αστεία

    kamΣυνέβη στο περιθώριο της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής: ανάμεσα σε συζητήσεις για το προσφυγικό και για τη στάση της Τουρκίας κάποια στιγμή (σ.σ.: ως comic relief  – δηλαδή ως κωμικό διάλειμμα) τέθηκε το θέμα της μεταμφίεσης του Πάνου Καμμένου με την περίφημη στολή παραλλαγής με την οποία πόζαρε στο γραφείο του για να στείλει μήνυμα (σ.σ.: στο καρναβάλι της Πάτρας ενδεχομένως…) ότι δεν μασάει.

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Μικροπολιτικού στα Νέα, ο διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του Πάνου Καμμένου πρέσβης Ελευθέριος Καραγιάννης προσπάθησε να δικαιολογήσει τον προϊστάμενό του. Ισχυρίστηκε ότι εκείνη τη μέρα κάποιο smartphone απαθανάτισε τον υπουργό πριν προλάβει να αλλάξει τη στολή παραλλαγής που είχε φορέσει λόγω της παρουσίας του στην άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων.

    Κατ’ αρχήν τα καλά νέα: ο Πάνος Καμμένος και οι συνεργάτες του όσο κι αν βρίσκονται στον κόσμο τους κατάφεραν να αντιληφθούν τη γελοιότητα της εικόνας και προσπαθούν να την δικαιολογήσουν έστω και με αυτόν τον θλιβερό τρόπο (σ.σ.: «δεν ήθελα…», «έγινε κατά λάθος…» κοκ).

    Τα κακά νέα: ο ΥΠΕΘΑ και οι απολογητές του ξεχνούν ότι οι φωτογραφίες μαζί με το υπερ-γλειφτικό κείμενο δημοσιεύθηκαν ενυπόγραφα σε site που ελέγχεται από το υπουργείο. Και κατά συνέπεια ήταν στην διακριτική δικαιοδοσία του Πάνου Καμμένου, στην απίθανη περίπτωση που είχαν ανέβει χωρίς την έγκρισή του (σ.σ.: χαχαχαχαχα – αφού ο άνθρωπος πόζαρε κανονικά!), να κατέβουν πάραυτα.

    Τα ακόμα χειρότερα νέα: πάνω στην αγωνία του να δικαιολογήσει τον προϊστάμενό του ο πρέσβης Ελευθέριος Καραγιάννης στην πραγματικότητα μας λέει ότι μπορεί ο καθένας να μπει στο γραφείο του υπουργού Εθνικής Άμυνας και να φωτογραφίσει ό,τι επιθυμεί (σ.σ.: ακόμα και απόρρητα σχέδια;) χωρίς πρόβλημα. Και το χειρότερο, αυτό δεν τους φαίνεται καν ανησυχητικό.

    Το ηθικό δίδαγμα: Οταν προσπαθείς να διορθώσεις μια γελοιότητα με ψέμματα, κατά κανόνα καταλήγεις σε μια μεγαλύτερη.

  • Ο Γιάνης κάνει καμπάνια κατά του Brexit

    • Screenshot 2016-04-27 13.59.35
      Για τον Yanis η ΕΕ είναι σαν το Hotel California

    Τρία στοιχεία απαρτίζουν το video των 47 δευτερολέπτων. Πρώτον, o ίδιος ο Γιάνης Βαρουφάκης που καταλαμβάνει τη μισή οθόνη, είναι ντυμένος με μαλακό σακάκι και «μαο» πουκάμισο χωρίς γιακά με τα δύο πρώτα κουμπιά ανοιχτά (σ.σ.: casual chic λέγεται το σύνολο) και μιλάει με άψογα αγγλικά και τη γνωστή οικειότητα κατευθείαν στον θεατή. Δεύτερον, τα γράμματα που συνοψίζουν τα λεγόμενα του Yanis, και εμφανίζονται δίπλα του στο τυρκουάζ φόντο. Και τρίτον το λογότυπο του Business Insider κάτω δεξιά.

    Σε αυτό το μίνι «κήρυγμα» με τίτλο «Γιατί ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι εναντίον του Brexit» (σ.σ.: όπου αναφέρεται ως «πρώην υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας») ο Yanis της καρδιάς μας (σ.σ.: λέμε τώρα…) είναι ξεκάθαρος. Ζητάει από τους Βρετανούς να μείνουν μέσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση και να παλέψουν μαζί (σ.σ.: προφανώς εννοεί «μαζί του») διότι ακόμα κι αν βγουν επισήμως από την Ε.Ε. πάλι δεν θα μπορέσουν να ανακτήσουν την εθνική τους κυριαρχία γιατί θα συνεχίσουν να ανήκουν σε μια μοναδική Αγορά.

    Και στη συνέχεια αναπτύσσει το γνωστό σκεπτικό που έχει διατυπώσει και στις συνεντεύξεις του: η Ευρωπαϊκή Ένωση αποσυντίθεται, η αποσύνθεσή της θα δημιουργήσει τεράστια ύφεση και η Βρετανία δεν θα μπορέσει να την αποφύγει ακόμα και αν αποχωρήσει. Γι αυτό την χρειαζόμαστε μέσα για να το αποτρέψουμε. Και καταλήγει: «Φεύγετε από την Ευρωπαϊκή Ενωση και παραχωρείτε την εθνική σας κυριαρχία σε ένα ξένο σώμα στις Βρυξέλλες. Καθόλου έξυπνο…»

    Χαριτωμένη λεπτομέρεια: Το video του Yanis ξεκινά με μια ροκ αναφορά στο τραγούδι των Eagles «Hotel California» καθώς η πρώτη του φράση αποτελεί μια παραλλαγή του στίχου «you can check out any time you like, but you can never leave» (σ.σ.: «μπορείς να φύγεις ό,τι ώρα θέλεις, αλλά δεν μπορείς να το εγκαταλείψεις»). Εννοώντας όμως την ΕΕ.

    ΥΓ.: Για να δείτε το video του Yanis πατήστε εδώ

  • Η φαντασίωση της «ταξικής αποστασίας»

    • Che_kart

      Δημόσια τοποθέτηση του K. Ντ. στο Facebook: «Θα ήθελα να ενημερώσω ότι ο συμμαθητής, συμφοιτητής και φιλος μου Γιώργος Κατρούγκαλος, παρά τα αντιθέτως θρυλούμενα, είναι απολύτως συνεπής. Η διδακτορική διατριβή του είχε θέμα “Το δικαίωμα στον θάνατο»

    Είναι σύνηθες φαινόμενο, ιδιαίτερα στην ψυχιατρική: όταν η πραγματικότητα έρχεται αδυσώπητη κατά πάνω σου, σαν από ένστικτο ο εγκέφαλος φτιάχνει μια δική του πραγματικότητα προκειμένου να αντιμετωπίσει τη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται. Είναι ένα είδος άμυνας του οργανισμού. Ετσι η οδυνηρή απόσταση ανάμεσα σε αυτό που είσαι και σε αυτό που νόμιζες ότι είσαι εκμηδενίζεται. Και ο πάσχων μπορεί να συνεχίσει τη ζωή του χωρίς να πρέπει να αναθεωρήσει τις βεβαιότητές πάνω στις οποίες βάσισε τον τρόπο που βλέπει τον εαυτό του.

    Υπό αυτή την έννοια η δήλωση του Γιώργου Κατρούγκαλου ότι είναι «ταξικός αποστάτης» είναι απολύτως δικαιολογημένη και εξηγήσιμη. Επειδή μάλιστα το δικαίωμα του προσωπικού αυτοπροσδιορισμού είναι αδιαπραγμάτευτο ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων έχει κάθε δικαίωμα όταν κοιτάζει κάθε πρωί τον εαυτό του στον καθρέφτη (σ.σ.: προκειμένου να διορθώσει τη γραβάτα του ή να τοποθετήσει την pochette του) μπορεί να βλέπει έναν αστό που εγκατέλειψε την βολή του και τις ανέσεις του για να πολεμήσει στο πλευρό των αναξιοπαθούντων.

    Πριν ανοίξει δηλαδή την πόρτα του αστικού του διαμερίσματος και μεταμορφωθεί σε ταξικό μαχητή, ο Γιώργος Κατρούγκαλος για να πάρει δύναμη αναλογίζεται τους πρωτοπόρους που έκαναν παρόμοιες «ταξικές αποστασίες». Τον Λόρδο Βύρωνα π.χ. που αν και απόγονος του Βασιλιά της Αγγλίας και γόνος αριστοκρατικής οικογένειας εγκατέλειψε τα πάντα για να δώσει τις ρομαντικές μάχες του στο πλευρό των Καρμπονάρων (σ.σ.: αρχικά) και των Ελλήνων στη συνέχεια.

    Μπορεί πάλι να απευθύνει μέσα στο μυαλό του θερμούς συντροφικούς (σ.σ.: και συναδελφικούς) χαιρετισμούς στον Τζον Ρήντ από τις «10 Μέρες που Συγκλόνισαν τον Κόσμο». Τον δημοσιογράφο – ποιητή – ακτιβιστή που άφησε το μέγαρο όπου μεγάλωσε στο Πόρτλαντ του Ορεγκον (σ.σ.: με τους αναρίθμητους Κινέζους υπηρέτες) για να πολεμήσει στο πλευρό των μπολσεβίκων κατά την Οκτωβριανή επανάσταση.

    Και βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και ο Τσε Γκεβάρα (σ.σ.: με τον οποίο κάλλιστα μπορεί να ταυτίζεται επίσης ο Γιώργος Κατρούγκαλος) ήταν λάτρης των πούρων και των μηχανών, συνήθειες που μαρτυρούν την αστική του καταγωγή.

    Με τέτοια δυνατή πινακοθήκη προτύπων λοιπόν στο οπλοστάσιο του μυαλού του ο Γιώργος Κατρούγκαλος μπορεί να αντιμετωπίζει τους εκπρόσωπους της (σ.σ.: πρώην…) τάξης του με την ανωτερότητα του αγωνιστή. Γι’ αυτό και δεν έχει πρόβλημα να πετάξει κατάμουτρα στον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλη Αλεξανδρή ότι «δεν υπερασπίζεται όσους από τον κλάδο του βγάζουν πάνω από 50.000 ευρώ».

    Εντάξει, για 12% δεν είπε τίποτα…

  • Φλαμπουράρης Tours - Tickets to Aegina

    • ftΑπορία: Ενόψει του επικείμενου κυβερνητικού «πυρετού» τις ημέρες του Πάσχα με ψηφοφορίες και Eurogroup να εκκρεμούν, είναι λογικό ο υπουργός για τον Συντονισμό του κυβερνητικού έργου να απουσιάζει;

    Το έγγραφο της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού με ημερομηνία 18 Απριλίου 2016 είναι σαφές. Μιλάει για την «ανάγκη πραγματοποίησης δαπάνης ύψους 2.550,00€, για την υπηρεσιακή μετακίνηση της προσωπικής ασφάλειας του Υπουργού Επικρατείας για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Εργου από την Αθήνα στην Αίγινα με αναχώρηση στις 29/04/2016 και επιστροφή στην Αθήνα στις 03/05/2016».

    Με άλλα λόγια ο Αλέκος Φλαμπουράρης θα περάσει το Πάσχα στην Αίγινα (σ.σ.: λογικό). Θα φύγει από την Αθήνα Μεγάλη Παρασκευή και θα γυρίσει την Τρίτη του Πάσχα.Μαζί και η προσωπική του φρουρά (σ.σ.: κι αυτό λογικό, αφού όταν είσαι φρουρά κάποιου πρέπει να είσαι κοντά του). Για τη μετακίνηση της οποίας απαιτείται δαπάνη δυόμισι χιλιάδων ευρώ (σ.σ.: λιγότερο λογικό…).

    Με μια απλή επίσκεψη στον ιστότοπο εταιρίας ιπτάμενων δελφινιών που κάνουν το δρομολόγιο Πειραιάς – Αίγινα προκύπτει ότι το εισιτήριο ενός ενήλικα για Αίγινα με επιστροφή κοστίζει 23.50 ευρώ. Αν διαιρέσουμε τα 2.550 ευρώ με το 23.50 προκύπτει ότι η δαπάνη αντιστοιχεί σε 108 εισιτήρια!

    Η δαπάνη για την πετακίνηση του υπουργού Επικρατείας και συντονισμού του κυβερνητικού έργου αναφέρεται στην παρ. 10
    Η δαπάνη για την πετακίνηση του υπουργού Επικρατείας και συντονισμού του κυβερνητικού έργου αναφέρεται στην παρ. 10

    Τώρα τρία τινά συμβαίνουν: είτε 108 αστυνομικοί θα ταξιδέψουν με ιπτάμενο δελφίνι στην Αίγινα συνοδεύοντας τον Αλέκο Φλαμπουράρη (σ.σ.: γι’ αυτό δεν υπάρχει διαθεσιμότητα τις συγκεκριμένες μέρες σε κανένα δελφίνι για Αίγινα;), είτε μαζί με τους αστυνομικούς θα ταξιδέψουν και οι οικογένειές τους (σ.σ.: να μην περάσουν το Πάσχα μακριά τους) είτε στη δαπάνη συμπεριλαμβάνεται και το κόστος του ταξί προς Πειραιά (σ.σ.: και προς οικία Φλαμπουράρη όταν φτάσουν στην Αίγινα), είτε όντως κάθε weekend του πρωθυπουργικού μέντορα κοστίζει 2.550 ευρώ.

    Απαραίτητη σημείωση: Στο έγγραφο αναφέρεται σαφώς ότι πρόκειται για «έξοδα μετακίνησης». Προφανώς τα έξοδα διαμονής (σ.σ.: διότι η άλλη περίπτωση να μένουν στρωματσάδα στο σπίτι του Αλέκου Φλαμπουράρη 108 άτομα μάλλον αποκλείεται) και διατροφής (σ.σ.: δεδομένου μάλιστα ότι η Αίγινα διαθέτει εξαιρετικά ουζάδικα) πρέπει να αποτελούν άλλο κονδύλι.

    Πάντως, όπως και να ‘χει, όσοι βρέθηκαν στα πρόθυρα της απελπισίας βλέποντας το ύψος των φόρων και των εισφορών που θα πληρώσουν με το νέο φορολογικό, μπορούν να αισθανθούν ανακουφισμένοι: τα χρήματα που θα δώσουν, βοηθούν έναν μεσήλικα υπουργό να νιώσει ασφαλής. Αν δεν είναι αυτό κοινωνικό έργο, τότε ποιο είναι;

  • Ο Βασίλειος και ο Τρύφωνας στην Ειδομένη

    philΗ τελευταία φορά που ο Βασίλειος Κωστέτσος και ο Τρύφων Σαμαράς είχαν δει ανθρώπους να κάθονται κατάχαμα ήταν στο Super Paradise της Μυκόνου, τα κορμιά που, βγαίνοντας από τη θάλασσα, παριστάνουν τις φώκιες στην άκρη του γιαλού. Κάπως έτσι, το σοκ ήταν ισχυρό όταν αντίκρυσαν, στην Ειδομένη, ανθρώπους να κάθονται στο χώμα έξω από τα αντίσκηνα τους. Τι έκαναν όμως οι δύο δημιουργοί στην εσχατιά της Ελλάδας και της ανθρωπιάς; Προορισμός τους δεν ήταν η Ειδομένη. Είχαν πάει στα Σκόπια, για επίδειξη μόδας, υποθέτω βαλκανικής αισθητικής και εμβέλειας. Και επειδή ο πιο σύντομος τρόπος να πας από την Αθήνα στα Σκόπια είναι οδικώς (δεν υπάρχει απευθείας πτήση, μόνο μέσω Βελιγραδίου), οι δύο μετρ μπήκαν στο αυτοκίνητο. Στην επιστροφή σταμάτησαν στην Ειδομένη. Και ναι, ο Βασίλειος, σήκωσε την κάμερα και πήρε μερικούς πρόσφυγες μαζί του στην αιωνιότητα. «Μονό αν δεις και νιώσεις τον πόνο αυτών των συνανθρώπων μας από κοντά καταλαβαίνεις. Θεέ μου…» Δεν ξέρω τι απάντησε ο Κύριος. Είναι και άγιες μέρες, είναι σοβαρά απασχολημένος…

     

  • Υπουργική «dream team» προτείνει «Παγκόσμια Ημέρα Ελληνοφωνίας»

    • Ο Σωκράτης στην υπηρεσία του Συριζαϊκού εθνολαϊκισμού
      Ο Σωκράτης στην υπηρεσία του Συριζαϊκού εθνολαϊκισμού

      Πάντως οι υπουργοί είναι συνεπείς: Μίλησαν για «Ελληνοφωνία». Δηλαδή για προφορικό λόγο, εκεί που δεν μετράνε τα ορθογραφικά λάθη. Γιατί αυτούς τους γράφουν ανοθρόγραφα και κατακρεουργούν την ΓΡΑΠΤΗ ελληνική γλώσσα είτε τους κάνουν υπουργούς όπως τον Πάνο Καμμένο είτε συμβούλους στρατηγικού σχεδιασμού όπως τον Καρανίκα

    Ενα κείμενο (σ.σ.: που αποκαλείται «Αιτιολογική Εκθεση» – βρίσκεται ολόκληρο εδώ) και που αποτελεί το όνειρο κάθε εθνικόφρονα γυμνασιάρχη του ’50 (σ.σ.: ή υγρό όνειρο του Πάνου Καμμένου) και φέρει τις υπογραφές των Αριστείδη Μπαλτά, Νίκου Κοτζιά, Νίκου Φίλη και Παναγιώτη Κουρουμπλή δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα δίκην Αιτιολογικής Εκθεσης στο σχέδιο νόμου για την καθιέρωση της 20ης Μαϊου ως παγκόσμια ημέρα Ελληνοφωνίας και Ελληνικού πολιτισμού.

    Πέρα από τα γνωστά περί «της ελληνικής γλώσσας που συνιστά τον πυρήνα διάδοσης του ελληνικού πολιτισμού», που συνεχίζει να «συνιστά ζώσα κληρονομιά για το σύνολο της ανθρωπότητας» και που «βρίσκεται σε διαρκή μέθεξη με την επιστήμη και τον πολιτισμό» (σ.σ.: τα γνωστά…) επιστρατεύεται επιπλέον το επιχείρημα ότι η ελληνική γλώσσα ομιλείται εκτός από τα 12 εκατομμύρια ανθρώπων σε Ελλάδα και Κύπρο και σε χώρες υποδοχής ελληνόφωνων πληθυσμών, τόσο στην Ευρώπη, όσο και σε υπερπόντιες περιοχές του πλανήτη.

    Και η επιχειρηματολογία συνεχίζεται με τον μείζονα ρόλο που παίζει «στη διατήρηση της πολιτισμικής κληρονομιάς σε περιβάλλον παγκοσμιοποιημένης κοινωνίας», με τον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική γλώσσα που «αποτελούν αδιάψευστη απόδειξη της συνέχειας του έθνους μας, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό στη σημερινή συγκυρία, κατά την οποία η Ελλάδα αγωνίζεται να ορθοποδήσει» και με «το εθνικό χρέος έναντι της ιστορίας να την διατηρήσουμε ζωντανή και διακριτή, αναδεικνύοντας το μεγαλείο της».

    Με αυτό το «αφετηριακό σημείο» (σ.σ.: ναι, έτσι ακριβώς το γράφουν…) προτείνουν τη νομοθετική καθιέρωση της 20ης Μαΐου ως «Παγκόσμια Ημέρα Ελληνοφωνίας και Ελληνικού Πολιτισμού».

    Και τώρα αρχίζει η κωμωδία: Γιατί ειδικά η 20η Μαΐου; Μα διότι αφ’ ενός είναι η ημερομηνία γέννησης του Σωκράτη (σ.σ.: στο κείμενο ακολουθεί ένα παραλήρημα με όρους όπως «παγκόσμιο σύμβολο», «πρωτεργάτης σκέψης», «σημείο αναφοράς» που «έθεσε την Ελλάδα σε εξέχουσα θέση διεθνώς»).

    Ομως δεν αφήνουν έξω από την επιχειρηματολογία τους και τον Χριστιανισμό καθώς η 20η Μαΐου «αποτελεί την ημερομηνία ενάρξεως της 1ης Οικουμενικής Συνόδου της Νίκαιας, η οποία λειτούργησε κομβικά για την Ελληνορθόδοξη παράδοση» (σ.σ.: και Σωκράτης και Ορθοδοξία!).

    Και δεν τελειώνει εκεί η επιχειρηματολογία. Διότι η 19η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου ενώ η 21η Μαΐου ως επέτειος της Μάχης της Κρήτης. Οπότε με την 20η Μαΐου έχουμε (σ.σ.: προσέξτε τη διατύπωση) «ένα τρίπτυχο, που συνδέει τη γλώσσα και τον πολιτισμό με το ιστορικό γίγνεσθαι, καθώς και τη διαχρονική και διατοπική παρουσία του Ελληνισμού».

    Και η dream team των υπουργών καταλήγει με τη ψήφιση των διατάξεων περί καθιέρωσης της 20ης Μαΐου ως Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνοφωνίας και Ελληνικού Πολιτισμού από το ελληνικό Κοινοβούλιο, αλλά και με την αναγνώριση της ημέρας αυτής από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και την Unesco, επιχειρείται να αναγνωρισθεί δικαιωματικά η θεμελιακή θέση της Ελληνικής γλώσσας και του Ελληνικού πολιτισμού στο παγκόσμιο γίγνεσθαι»…

  • Υπόθεση City Plaza: οι «αλληλέγγυοι» πρόλαβαν τον ΟΗΕ;

    • Ανάρτηση της ιδιοκτήτριας του Hotel City Plaza, μια μέρα πριν δεν κάνει λόγο για τη συμφωνία της με τον ΟΗΕ
      Ανάρτηση της ιδιοκτήτριας του Hotel City Plaza, μια μέρα πριν δεν κάνει λόγο για τη συμφωνία της με τον ΟΗΕ

    Νέα τροπή στην υπόθεση του ξενοδοχείου που κατελήφθη από μέλη ΜΚΟ για την στέγαση προσφύγων, δίνει η ιδιοκτήτριά του (σ.σ.: πρώην «αλληλέγγυα» και νυν υπέρμαχος της νομιμότητας…) κυρία Αλίκη Παπαχελά.

    Σύμφωνα λοιπόν με νεώτερες δηλώσεις της το ξενοδοχείο είχε εγκριθεί από την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες η οποία θα το υπενοικίαζε προκειμένου να το χρησιμοποιήσει για τη στέγασή τους. Μάλιστα όπως ισχυρίζεται το κονδύλι είχε εγκριθεί από τον περασμένο Μάρτιο αλλά είχε καθυστερήσει η εκταμίευση του που έγινε τελικά την περασμένη Τετάρτη – δύο μόλις μέρες πριν την κατάληψη.

    Η ίδια δεν θεωρεί καθόλου τυχαία τη σύμπτωση και κάνει λόγο για τον ύποπτο ρόλο ορισμένων αλληλέγγυων και μελών ΜΚΟ που δρουν μέσα στην κατάληψη.

    Τέλος, υπενθυμίζει ότι περιμένει την παρέμβαση της πολιτείας και της αστυνομίας προκειμένου να φύγουν οι καταληψίες καθώς την Παρασκευή προσέφυγε στην εισαγγελία καταθέτοντας μήνυση για καταπάτηση ξένης ιδιοκτησίας και παραβίαση οικιακής ειρήνης.

    Πρόκειται για το τελευταίο σενάριο που υποστηρίζει η κυρία Παπαχελά καθώς τις προηγούμενες μέρες είχε ισχυριστεί επίσης ότι η κατάληψη έγινε με εντολή του ΣΥΡΙΖΑ επειδή έχει σταματήσει να τον υποστηρίζει αλλά και ότι είχε επισκεφτεί το ξενοδοχείο με υποψήφιο αγοραστή που μόλις είδε τους καταληψίες υπαναχώρησε.

    Πάντως, αν ισχύει ότι είχε ήδη έρθει σε επαφή με τον ΟΗΕ από τον Φεβρουάριο για υπενοικίαση του ξενοδοχείου της τότε κάποιος κακόπιστος δικαιούται να υποψιαστεί ότι οι συνεχείς αναρτήσεις της υπερ των ανοιχτών συνόρων και των προσφύγων, εκτός από ανθρωπιστικά είχαν και κάπως πιο συμφεροντολογικά κίνητρα.

  • Ο Πέτρος Τατσόπουλος εν βρασμώ στο Facebook για τους βάνδαλους

    Screenshot 2016-04-26 14.14.21Κανένα άλλοθι και καμία δικαιολογία δεν αναγνωρίζει στους εγχώριους «τσιχαντιστές» που ακρωτηρίασαν το άγαλμα της Βορείου Ηπείρου του Κώστα Σεφερλή ο γνωστός συγγραφέας στην οργισμένη ανάρτησή του στο facebook.




text
  • Περιοδεία στα νησία του Αιγαίου ξεκινάει ο Στέφανος. Ας πάει περπατώντας, πάνω στο νερό


    19 Απριλίου 2024, 13:50