• Κασκαντέρ για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

    Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Από την περιφέρεια. Καλοπληρωμένη δουλειά. Και με πρόσθετα, όπως κινητό τηλέφωνο, αυτοκίνητο, αεροπορικά εισιτήρια, δωρεάν μετακινήσεις. Ομως και τόσο επικίνδυνη πια, που είναι να αναρωτιέσαι αν αξίζει τα λεφτά της. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια περνούν δύσκολες στιγμές. Στιγμές αντίστοιχες εκείνων που οι ίδιοι είχαν δημιουργήσει για τους βουλευτές του παλιού «μνημονιακού τόξου». Κάπως έτσι, άλλωστε, κατάφεραν και τους πήραν τις έδρες. Tέλος πάντων, αυτά είναι περασμένα, αλλά διόλου ξεχασμένα, ειδικά από τους αγρότες. Και, όπως θα έχετε δει και στην τηλεόραση, στην Κοζάνη και στον Εβρο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ χρειάζονται πλέον κασκαντέρ. Η δουλειά τους είναι πλέον επικίνδυνη. Δεν είναι μόνο οι ύβρεις που δέχονται. Αυτές, αν θέλετε, ανήκουν και στο job description του βουλευτή. Είναι οι προπηλακισμοί που βρίσκονται ένα βήμα πριν τον ξυλοδαρμό. Στην Κοζάνη οι τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποκλείστηκαν εντός κτιρίου και χρειάστηκε η κινητοποίηση τεράστιας αστυνομικής δύναμης προκειμένου να αποχωρήσουν. Στην Αλεξανδρούπολη οι δύο βουλευτές δέχθηκαν ποταμό ύβρεων κατά την άφιξη τους στο αεροδρόμιο της πόλης. Αποχώρησαν υπό αστυνομική προστασία. Ποιοι κάνουν τα επεισόδια; Πέρσι ήταν απλώς οργισμένοι πολίτες. Τώρα θεωρούνται χρυσαυγίτες.

  • Ο Κώστας Καραμανλής δεν ψήφισε για τα κανάλια...

    karamΗχηρά απών, κατά την αγαπημένη δημοσιογραφική έκφραση, ήταν ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής κατά τη συζήτηση και την ψηφοφορία της τροπολογίας για την αδειοδότηση των καναλιών. Κοινώς, επέλεξε να μην ανακατευτεί με το θέμα «κανάλια και διαπλοκή» (σ.σ.: φράση που ακούστηκε άπειρες φορές κατά την ολομέλεια) έτσι ώστε να μη δυσαρεστήσει κανέναν.

    Βέβαια, οι κακεντρεχείς μπορούν να υποστηρίξουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός είχε ήδη πάρει θέση υπέρ του Νίκου Παππά και της τροπολογίας, μέσω της δήλωσης του Βύρωνα Πολύδωρα. Ο αντίπαλος του «στρατηγού ανέμου» (σ.σ.: και ο άνθρωπος στον οποίο ο Κώστας Καραμανλής ως πρωθυπουργός είχε εμπιστευθεί την ασφάλειά του όταν υποτίθεται ότι υπήρχε σχέδιο δολοφονίας εναντίον του – ναι, ο Βύρων ήταν!) στην ανακοίνωσή του υπενθύμισε τις δηλώσεις Καραμανλή περι «νταβατζήδων» αλλά και τη στάση των καναλιών απέναντι στην κυβέρνησή του. Μια στάση που σύμφωνα με τους αγαπημένους μύθους του καραμανλισμού, οδήγησε στην πτώση του.

    Εκτός κι αν ο πρώην Πρωθυπουργός, ο επονομαζόμενος και «Εθνικό Κεφάλαιο», θεωρούσε πως η διάψευση που έστειλε στο Εθνος σχετικά με το φημολογούμενο δείπνο στην Αθηναϊκή Λέσχη, είναι ήδη υπεραρκετή δουλειά για μια μέρα. Και ότι η παρουσία του στη Βουλή θα αποτελούσε υπερβολική έκθεση στα φώτα της δημοσιότητας.

  • Σε άνθηση η ελληνική διαστημική τεχνολογία (σύμφωνα με την ΕΡΤ)

    • Ευτυχώς που υπάρχει η ΕΡΤ και μας ενημερώνει για όσα μας κρύβει η διαπλοκή των καναλιών...
      Ευτυχώς που υπάρχει η ΕΡΤ και μας ενημερώνει για όσα μας κρύβει η διαπλοκή των καναλιών…

    Ας ξεπεράσουμε τις πρώτες αυθόρμητες ειρωνικές αντιδράσεις του τύπου «είναι λογικό με τόσα ufo γύρω μας…» ή «αφού είναι γνωστό ότι οι Ελληνες έφθασαν πρώτοι στον Αρη» και ας δούμε το πράγμα ψύχραιμα.

    Κατ’ αρχήν οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ΕΡΤ που φροντίζει να μας δείξει πόσο καλύτερα θα είναι τα πράγματα για τη χώρα (σ.σ.: ή τουλάχιστον θα φαίνονται…) όταν δοθούν οι άδειες των καναλιών εκεί που «πρέπει». Οπότε χωρίς την «διαπλοκή» να βάζει τρικλοποδιές και να δυσφημεί συστηματικά την κυβέρνηση, θα μαθαίνουμε επιτέλους ειδήσεις σαν αυτή που μέχρι τώρα μας απέκρυπταν τα συστημικά μέσα.

    Ομως μια τέτοια αποκάλυψη για την ελληνική διαστημική τεχνολογία, μπορεί να βοηθήσει σε πολλά επίπεδα. Πχ. Να δώσει ιδέες για τη δημιουργία μιας ακόμα ΔΕΚΟ με σχετικό αντικείμενο, οπότε θα μπορέσουν να τοποθετηθούν σε θέσεις διευθύνοντος συμβούλου κοκ, κάποιοι από τους συζύγους βουλευτών που περιμένουν υπομονετικά τη σειρά τους, ενώ δημιουργούνται και νέες θέσεις για διορισμούς μετακλητών.

    Στο κάτω-κάτω το θέμα το είχε φέρει στην επιφάνεια ο πρώην βουλευτής των κυβερνητικών εταίρων, Βασίλης Καπερνάρος. Αυτός ήταν που είχε θέσει το θέμα για δημιουργία κοσμοδρομίου στην Καλαμάτα. Οπότε να πως έρχονται και κουμπώνουν όλα!

  • Eνα αλεξικέραυνο για τον Άνθιμο!

    • Κάπως έτσι φαντάζεται τη λύση για το θέμα της Ροτόντας ο υπουργός Αριστείδης Μπαλτάς
      Κάπως έτσι φαντάζεται τη λύση για το θέμα της Ροτόντας ο υπουργός Αριστείδης Μπαλτάς

    Η αποκάλυψη που κάνει σήμερα ο Γιώργος Παπαχρήστος στη στήλη του στα Νέα, έχει όλα τα φόντα για να αποτελέσει υλικό σπαρταριστής κωμωδίας. Πρόκειται για τη λύση (σ.σ.: με την ευρεία έννοια…) που βρήκε ο υπουργός Πολιτισμού στην υπόθεση της Ροτόντας στη Θεσσαλονίκη. Του μνημείου που ο Μητροπολίτης Ανθιμος (σ.σ.: ο «κατάφερα να μην πληρώσω ΕΝΦΙΑ για το κτίριο της Μητρόπολης» Ανθιμος…) επιθυμεί να μετατρέψει σε εκκλησία παρά τις αντίθετες γνωμοδοτήσεις των επιστημόνων.

    Ο φιλόσοφος – υπουργός Μπαλτάς λοιπόν, σύμφωνα πάντα με τον Γιώργο Παπαχρήστο, έχει να λύσει ένα γρίφο: πώς θα τοποθετήσει Σταυρό στον τρούλο της Ροτόντας (σ.σ.: ώστε να έχει τον Ανθιμο χορτάτο…) αλλά χωρίς να φανεί ότι έχει βάλει Σταυρό (σ.σ.: ώστε να μη γελάνε μαζί του μέχρι και οι μπουγάτσες…). Και η λύση βρέθηκε – μάλιστα ο δημοσιογράφος ισχυρίζεται ότι την έχει και γραπτώς στα χέρια του, γραμμένη μάλιστα ιδιοχείρως από τον ίδιο τον : Στον τρούλο της Ροτόντας θα τοποθετηθεί αλεξικέραυνο που θα έχει σχήμα σταυρού!

    Εκτός κι αν ο Αριστείδης Μπαλτάς ισχυριστεί ότι το αλεξικέραυνο-Σταυρός είναι κάποια ανατρεπτική εικαστική παρέμβαση που του πρότεινε ο βέλγος Ζαν Φαμπρ που κατά τα φαινόμενα θα είναι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών.

  • Και η Ζωή εναντίον της τροπολογίας για τις τηλεοπτικές άδειες;

    • Η Ζωή Κωνσταντοπούλου προτιμάει να επιτεθεί στον άνθρωπο που πρόδωσε τα αισθήματά της παρά στην διαπλοκή...
      Η Ζωή Κωνσταντοπούλου προτιμάει να επιτεθεί στον άνθρωπο που πρόδωσε τα αισθήματά της παρά στην διαπλοκή…

    Θα περίμενε κανείς ότι τουλάχιστον στο θέμα των τηλεοπτικών συχνοτήτων, η τέως Πρόεδρος της Βουλής θα έκανε την καρδιά της πέτρα και θα τάσσοταν στο πλευρό της κυβέρνησης. Στο κάτω-κάτω αυτή ήταν που είχε μιλήσει στο παρελθόν για τα «ερπυστριοφόρα της προπαγάνδας», για «εστίες διαπλοκής» κοκ.

    Ομως τελικά κυριάρχησαν τα αντιτσιπρικά αισθήματά της. Και κατά την αγαπημένη της συνήθεια, εκσφενδόνισε τρία tweets κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα, όπου εμφανιζόταν ταυτισμένη με τις θέσεις της αντιπολίτευσης (σ.σ.: αν δεν έβλεπε κανείς ποιος υπογράφει τα συγκεκριμένα tweets θα νόμιζε ότι ανήκουν στον Ευάγγελο Βενιζέλο!).

    Για την ακρίβεια η Ζωή Κωνσταντοπούλου μίλησε για το κίνητρο του Αλέξη Τσίπρα «που δεν είναι η σύγκρουση με τη διαπλοκή, αλλά να χρισθεί ο νέος αρχιερέας της», για «καινοφανείς ερμηνείες του Συντάγματος» και για «το δυστύχημα είναι ότι δεν υπάρχει κανείς στη Βουλή να το υπερασπισθεί», ενώ κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό και τον Νίκο Παππά ότι «δεν θέλουν διαγωνισμό για άδειες, αλλά απ’ ευθείας ανάθεση, με εντολείς τους εαυτούς τους».

    Ισως η τέως Πρόεδρος της Βουλής δεν είναι αχάριστη. Δεν ξεχνάει δηλαδή ότι μέσω αυτών των «ερπυστριοφόρων προπαγάνδας» απέκτησε την αναγνωρισιμότητα που έχει και έκανε γνωστό το περίφημο «τι είπατε;» που έγινε για καιρό το αγαπημένο της επικοινωνιακό σλόγκαν.

  • Καραμανλής διαψεύδει το φημολογούμενο δείπνο με Γλύξμπουργκ και Φράγκο

    Με μια ολιγόλογη επιστολή του στην εφημερίδα «Εθνος» ο Κώστας Καραμανλής διαψεύδει κατηγορηματικά το ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο παραβρέθηκε σε δείπνο με τον γιο του τέως Bασιλιά και τον στρατηγό Φραγκούλη Φράγκο.

    Ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτηρίζει το ρεπορτάζ ανυπόστατο και παραπλανητικό γιατί όπως αναφέρει «συσχετίζει την παρουσία του σε δείπνο στενών προσωπικών φίλων και πρώην συνεργατών του (σ.σ.: προφανώς εννοεί την Μαριέτα Γιαννάκου και τον Δημήτρη Σιούφα που αναφέρονται επίσης στο ρεπορτάζ), σε αίθουσα του 8ου ορόφου της Αθηναϊκής Λέσχης, με την ταυτόχρονη παρουσία άλλων προσώπων σε άλλες αίθουσες και ορόφους της Λέσχης.

    Μάλιστα ο Κώστας Καραμανλής απαιτεί από την διεύθυνση της εφημερίδας να ανασκευάσει το δημοσίευμα με τη διάψευσή του στο επόμενο φύλλο στην ίδια ακριβώς θέση και με την ίδια γραμματοσειρά, αλλιώς επιφυλάσσεται για την άσκηση όλων των νόμιμων δικαιωμάτων του.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που ο Κώστας Καραμανλής αυτοπροσώπως (σ.σ.: και όχι κάποιος «κύκλος» του), διαψεύδει με επιστολή που υπογράφει ο ίδιος κάποιο δημοσίευμα που τον αφορά.

    Η διάψευση πάντως του Κώστα Καραμανλή που (σ.σ.: λογικά) διαχωρίζει τη θέση του από τα «σενάρια» στο χώρο της Δεξιάς όπως τα είχε προαναγγείλει ο Τάκης Μπαλτάκος δύο μέρες πριν, μιλώντας για κόμμα δεξιά της ΝΔ, στην ουσία επιβεβαιώνει την συνάντηση των άλλων δύο συνδαιτημόνων που αναφέρει το ρεπορτάζ, δηλαδή του Φραγκούλη Φράγκου και του Νικόλαου Γλύξμπουργκ (σ.σ.: που αναφέρονται στην επιστολή ως «τα άλλα πρόσωπα σε άλλες αίθουσες και ορόφους»).

  • Πώς έχασε τη φόρμα του ο Γιώργος Αμυράς;

    amyrasΤο επεισόδιο με τον «Μπάτμαν» της Βουλής (σ.σ.: κατά κόσμον Γιώργο Αμυρά) έδωσε τον απαραίτητο τόνο περιπέτειας στην ειδησεογραφία της ημέρας. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ ο βουλευτής του Ποταμιού εξερχόμενος από τη Βουλή προς τη λεωφόρο Αμαλίας είδε δύο αλλοδαπούς να βγαίνουν τρέχοντας από ένα λεωφορείο με προορισμό το αεροδρόμιο, κρατώντας μια κλεμμένη βαλίτσα. Ο ασιατικής καταγωγής ιδιοκτήτης της βαλίτσας τους κυνήγησε αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Οπότε ανέλαβε δράση ο Γιώργος Αμυράς! Κυνήγησε με τη σειρά του τους δράστες οι οποίοι άφησαν τη βαλίτσα και ξέφυγαν προς την Ερμού. Ο Γιώργος Αμυράς όμως είχε προλάβει να ειδοποιήσει την Αστυνομία και τελικά οι κλέφτες συνελήφθησαν.

    Μια απορία μόνο: Πώς κατάφεραν οι δράστες να ξεφύγουν από τον υπερ-γυμνασμένο Γιώργο Αμυρά; Είναι δυνατόν να μπόρεσαν δύο κλεφτρόνια να ξεπεράσουν στο τρέξιμο τον εθνικό μας πολιτικό ποδηλάτη; Ή μήπως η καθιστική ζωή του βουλευτή τον έχει κάνει να χάσει τη φόρμα του;

  • Η Ζωή ετοιμάζει την 3η συνέχεια...

    • Ένα πιθανό εξώφυλλο για όταν εκδοθεί τελικά το βιβλίο της Ζωής Κωνσταντοπούλου με τα δημοσιευμένα κεφάλαια από το blog της
      Ένα πιθανό εξώφυλλο για όταν εκδοθεί τελικά το βιβλίο της Ζωής Κωνσταντοπούλου με τα δημοσιευμένα κεφάλαια από το blog της

    Το ερώτημα που κυριαρχεί δεν είναι αν όσα περιγράφει η Ζωή Κωνσταντοπούλου στο blog της για τα γεγονότα και τους διαλόγους που διημείφθησαν στο παρασκήνιο είναι αλήθεια – αυτό εξάλλου δεν έχει τόση σημασία πια. Ολοι όμως αγωνιούν για το πότε το παραϊστορικό λογοτεχνικό της πόνημα θα συνεχιστεί καθώς ήδη έχει δημιουργήσει φανατικούς αναγνώστες που περιμένουν τη συνέχεια με ανυπομονησία, όπως ακριβώς κάποιος περιμένει το επόμενο επεισόδιο της αγαπημένης του τηλεοπτικής σειράς.

    Οπως καθησυχάζει σήμερα ο Βηματοδότης, οι εθισμένοι στα αφηγήματα της Ζωής Κωνσταντοπούλου δεν θα χρειαστεί να περιμένουν πολύ. Μόλις επιστρέψει από το ταξίδι της στη Βαρκελώνη θα αναρτήσει την τρίτη συνέχεια των «Περιπετειών μιας Προδομένης Επαναστάτριας», πάντα στο προσωπικό της blog. Αυτή τη φορά μάλιστα, πάντα σύμφωνα με τον Βηματοδότη, θα επικεντρωθεί χρονικά στην περίοδο που ήταν Πρόεδρος της Βουλής ενώ το βασικό υλικό θα προέρχεται πάλι από τις συνομιλίες της με τον Αλέξη Τσίπρα – και θα είναι «απίστευτο», όπως υπόσχονται αυτοί που ξέρουν.

    Οπως και να ‘χει, κρίνοντας από την επιτυχία των αναρτήσεών της, η τέως Πρόεδρος της Βουλής δικαιολογείται να χρεώνει για τα κείμενά της περισσότερο από όσο δικαιολογείται ο Γιάνης Βαρουφάκης να χρεώνει για τις αναρτήσεις του. Εκτός αν συγχωνευθούν και σε κάθε ανάρτηση της Ζωής, κερδίζεις και μια εμφάνιση Βαρουφάκη bonus…

  • Φραστική «αψιμαχία» Βαλασσόπουλου με Βαρουφάκη στο Βερολίνο [video]

    Από τη μια ήταν ο Γιάνης Βαρουφάκης, ανεβασμένος, στο επίκεντρο της προσοχής. Με «αέρα» και ύφος, κανόνιζε τις τελευταίες ερωτήσεις. Και από την άλλη, ο Παντελής Βαλασσόπουλος, ο ανταποκριτής του Mega στο Βερολίνο, ως ένας από τους θεατές έτοιμος να ρωτήσει τον πρώην υπουργό Οικονομικών για τα capital controls. Ε, λογικό ήταν να ξεσπάσει η λεκτική μονομαχία.

    Ο Παντελής Βαλασσόπουλος ελαφρώς εκνευρισμένος, μιλώντας σε ένα ελαφρώς επηρμένο Γιάνη Βαρουφάκη τον κατέστησε υπεύθυνο για το γεγονός ότι δεν μπορεί να πληρωθεί. Ο Γιάνης Βαρουφάκης, μόλις κατάλαβε πως δεν πρόκειται για μια ακόμα απλή, φιλική παρέμβαση επιστράτευσε την ειρωνία, λέγοντας ότι είναι υπεύθυνος και για τον σεισμό του Σαν Φρανσίσκο – «αστείο» που όμως δεν προκάλεσε το αναμενόμενο γέλιο στην πλατεία.

    Μετά από την κρυάδα, ο Γιάνης Βαρουφάκης εγκατέλειψε τη στρατηγική του «χιούμορ» και υιοθέτησε το ύφος «τελείωνε, αυτά τα έχω ξανακούσει». Και ο Παντελής Βαλασσόπουλος ολοκλήρωσε λέγοντας ότι πολλοί Ελληνες πιστεύουν πως είναι ένας αποτυχημένος υπουργός Οικονομικών.

    (Αστεία λεπτομέρεια: ο ακροατής της εκδήλωσης που πήρε τον λόγο μετά τον κ. Βαλασσόπουλο, όπως δήλωσε δεν κατάλαβε τελικά ποιος είναι ο σκοπός της εκδήλωσης και τι προσπαθεί αν κάνει ο Γιάνης Βαρουφάκης στο 1.59)

    Στη συνέχεια (στο 2.22), ο Γιάνης Βαρουφάκης, παίρνοντας το ύφος του εκκεντρικού ειδήμονα, επιχείρησε να απαντήσει στον ανταποκριτή του Mega, χρησιμοποιώντας το γνωστό οπλοστάσιο επιχειρημάτων: δηλαδή ότι για τα capital controls φταίνε οι ευρωπαίοι γραφειοκράτες και η Τρόικα που έκανε πραξικόπημα μέσω των τραπεζών.

    Δείτε όλο το επεισόδιο:

  • Ο «στρατηγός άνεμος» πολεμά (κι αυτός) τη διαπλοκή!

    • Η στιγμή που ο Βύρων Πολύδωρας συντρίβει τους «νταβατζήδες», διορίζοντας ανειδίκευτους αγροφύλακες ως υπουργός Δημοσίας Τάξεως
      Η στιγμή που ο Βύρων Πολύδωρας συντρίβει τους «νταβατζήδες», διορίζοντας ανειδίκευτους αγροφύλακες ως υπουργός Δημοσίας Τάξεως

    Δεν θα μπορούσε να μείνει στα μετόπισθεν ο άνθρωπος που ηγήθηκε της μάχης εναντίον όσων επιχείρησαν να κλέψουν τα φωνήεντα της ελληνικής γλώσσας! Ο χαλκέντερος πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης και Πρόεδρος της Βουλής (σ.σ.: για μία μέρα) στέκεται στο πλευρό του Νίκου Παππά – και κατ’ επέκταση στο πλευρό όλόκληρης της Κυβέρνησης – στη μάχη κατά της διαπλοκής.

    Με δήλωσή του «με το νομοσχέδιο Παππά, τίθενται κανόνες εφαρμογής της συνταγματικής νομιμότητας και μπαίνει τέλος στην ασυδοσία των “νταβατζήδων”, όπως έλεγε και ο Κώστας Καραμανλής».

    Και ο όχι και τόσο απρόσμενος σύμμαχος του Νίκου Παππά (σ.σ.: αν θυμηθεί κανείς το εκλογικό φλερτ του με τον εταίρο της κυβέρνησης Πάνο Καμμένο αλλά και τη σχέση αγάπης που συνδέει την κυβέρνηση με τον Κώστα Καραμανλή) συνεχίζει στρεφόμενος εναντίον «όσων και όποιων προβάλλουν ωρυόμενοι, με δουλόφρονα φανατισμό μάλιστα, διάφορα «προσχήματα» δικονομικού τύπου για αναρμοδιότητα της Βουλής» (σ.σ.: που σε μετάφραση σημαίνει «όσοι τολμούν να μιλούν για αντισυνταγματικότητα») που τους κατηγορεί ότι «όχι μόνον αποκαλύπτονται αλλά και εκτίθενται αυτοεξευτελιζόμενοι».

    Προφανώς οι «νταβατζήδες» των καναλιών, έπρεπε να το έχουν σκεφτεί δεύτερη φορά πριν σχολιάσουν αρνητικά τις αιτιάσεις του Βύρωνα Πολύδωρα για τον «στρατηγό άνεμο» το καλοκαίρι των πυρκαγιών του 2007. Τώρα ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσουν την οργή του!

  • Η Ζωή αποφάσισε να γράψει το πολιτικό μας Αρλεκιν

    Ενα επικών διαστάσεων αφήγημα, αντάξιο της ομιλητικότητας μιας Ζωής Κωνσταντοπούλου χάρίζει μέσα από το προσωπικό της blog η τέως Πρόεδρος της Βουλής στους φίλους της – αλλά και στους εχθρούς της (σ.σ.: που πλέον έχουν υλικό για μήνες).

    Στο πόνημα των 4.115 λέξεων, η Ζωή Κωνσταντοπούλου εισάγει ένα νέο είδος λογοτεχνίας που θα μπορούσε να ονομαστεί «πολιτικο-ιστορική κομεντί». Διότι συνδιάζει την ανάγλυφη αναπαράσταση των γεγονότων (σ.σ.: με πιστή αναπαραγωγή των διαλόγων σα να είναι μαγνητοφωνημένοι – Ουπς! Λες;). Ενώ την ίδια στιγμή προσθέτει άφθονους συναισθηματικούς σχολιασμούς του τύπου «ήμουν πολύ στεναχωρημένη και ανήσυχη», άφθονα «του είπα – μου είπε» αλλά και διευκρινίσεις μετά τους διαλόγους που προσθέτουν δραματικότητα όπως π.χ.: «“Εντάξει, έλα”, μου είπε κάπως απρόθυμα…».

    Ενδιαφέρον έχει επίσης ότι στο κείμενο αναφέρονται πολύ συχνά οι λέξεις «αισθάνομαι» και «νιώθω», ξένες προς το κλασικό ύφος της Ζωής Κωνσταντοπούλου ενώ είναι εμφανής η προσπάθεια να περιοριστούν οι συνήθεις εκφράσεις περι «δικτατορίας», «προδοσίας του λαού» κοκ.

    Στην ουσία, το «διήγημα» της τέως προέδρου της Βουλής, περιγράφει το χρονικό μιας προδοσίας. Της προδοσίας του Αλέξη Τσίπρα προς εκείνη. Αφηγείται πώς, κατά τις κρίσιμες ώρες του σχηματισμού της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, μέσα από αλεπάλληλες «καραμπόλες» έχασε το υπουργείο Δικαιοσύνης (σ.σ.: το οποίο θεωρούσε δικό της αυτοδικαίως) και κατέληξε στην έδρα του προεδρείου της Βουλής, όπου (σ.σ.: όπως νόμιζε ο προδότης Αλέξης) θα παρέμενε διακοσμητική (σ.σ.: Χα!)

    Χαρακτηριστικό είναι πάντως το απόσπασμα όπου η Ζωή, αφού έχει δεχθεί την πρώτη ψυχρολουσία για το υπουργείο δικαιοσύνης και έχει ακούσει τις δικαιολογίες του πρωθυπουργού (σ.σ.: «το δικαιοσύνης είναι το 7ο τη τάξει…», «έχω ήδη προτείνει στον Νίκο Παρασκευόπουλο…», «θέλω να αναλάβεις το υπερυπουργείο Εσωτερικών…», «άμα θέλω να τους τρελάνω όλους, θα κάνω εσένα Πρόεδρο της Βουλής…») ετοιμάζεται να απαντήσει στον Αλέξη Τσίπρα αν δέχεται τη θέση: «…με προβληματίζει η επιμονή να μην αναλάβω την Δικαιοσύνη χωρίς καμμία σοβαρή ή πειστική εξήγηση. Διερωτώμαι αν ο Α. Τσίπρας αντιλαμβάνεται το εύρος των αρμοδιοτήτων και του πεδίου δράσης ενός Προέδρου της Βουλής σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό. Αναλογίζομαι την ευθύνη αλλά και τις πρωτοβουλίες που μπορούν να αναληφθούν και αποφασίζω να αποδεχθώ την πρόταση…». Τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Και ο ιστορικός του μέλλοντος θα έχει πολλά να συμπεράνει για τον ημι-χαβαλετζίδικο τρόπο που καμιά φορά γράφεται η ιστορία αυτή.

    Περισσότερα για την νέα εμφάνιση της Ζωής Κωνσταντοπούλου εδώ

  • Ανάγνωσμα Ζωής (μέρος 2ο) – Επισκιάζοντας τον Yanis

    • Τα δύο screenshots ελήφθησαν την ίδια ακριβώς στιγμή: Αριστερά, η κοινοποίηση του αφηγήματος της Ζωής (πριν 14 ώρες) και δεξιά το tweet του Yanis για την έναρξη του gala στο Βερολίνο (πριν 14 ώρες επίσης)
      Τα δύο screenshots ελήφθησαν την ίδια ακριβώς στιγμή: Αριστερά, η κοινοποίηση του αφηγήματος της Ζωής (πριν 14 ώρες) και δεξιά το tweet του Yanis για την έναρξη του gala στο Βερολίνο (πριν 14 ώρες επίσης)

    Ναι, η δημοσίευση της Ζωής Κωνσταντοπούλου είναι το θέμα συζήτησης της ημέρας. Οπως θα ήταν κάθε γλαφυρό αφήγημα που φωτίζει μια άγνωστη, παρασκηνιακή πλευρά των γεγονότων και κυρίως συνεισφέρει στο μεγάλο κοινωνικό χόμπι της «καζούρας». Ομως το έπος με τίτλο «Πώς και έγινα (σ.σ.: διάβαζε «ξέπεσα»;) Πρόεδρος της Βουλής», γεννά μια εύλογη απορία: γιατί τη συγκεκριμένη στιγμή;

    Αν η Ζωή Κωνσταντοπούλου ήθελε να γιορτάσει την επέτειο της εκλογής της στο αξίωμα του Προέδρου της Βουλής, έπρεπε να δημοσιεύσει το συγκεκριμένο κείμενο την 6η Φεβρουαρίου, δηλαδή τρεις μέρες πριν. Ομως επέλεξε να τραβήξει την προσοχή ειδικά στις 9 Φεβρουαρίου. Και για όποιον αναρωτιέται τι σημαντικό συνέβαινε στις 9 Φεβρουαρίου, η απάντηση βρίσκεται σε δύο λέξεις: Γιάνης Βαρουφάκης.

    Τα δεδομένα είναι αδιάψευστα. Ο Γιάνης Βαρουφάκης ξεκίνησε το gala με αφορμή την κίνηση DiEM25 στις 8.00 το βράδυ ώρα Ελλάδος. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κοινοποίησε στο facebook την δημοσίευση στο προσωπικό της blog επίσης στις 8.00 το βράδυ ώρα Ελλάδος. Σύμπτωση; Ή πρόκειται για μια ξεκάθαρη προσπάθεια της τέως Προέδρου της Βουλής να κλέψει την παράσταση και να κάνει μια επίδειξη δύναμης (σ.σ.: και προσέλκυσης της προσοχής) στον μόνο άνθρωπο που την ανταγωνίζεται σε επίπεδο διάστασης «εγώ»;

    Στο κάτω-κάτω, ο Γιάνης Βαρουφάκης έκανε ένα σημαντικό ολίσθημα για το οποίο έπρεπε να τιμωρηθεί. Κανείς δεν μπορεί να κάνει εκδήλωση στην πλατεία «Ρόζα Λούξεμπουργκ» στο Βερολίνο. Διότι είναι όλοι ξέρουμε ότι η ιδιότητα «Ρόζα Λούξεμπουργκ» όπως έχει αποφασίσει πιθανότατα η Ζωή, ανήκει στην ίδια και μόνο στην ίδια!

  • Ανάγνωσμα Ζωής (Μέρος 3ο) – Από πότε είχε πρόβλημα με τον Καμμένο;

    • Η Ζωή Κωνσταντοπούλου με την «δυσάρεστη έκπληξη» επιθεωρεί άγημα κατά την επίσκεψή της στο ΥΠΕΘΑ
      Η Ζωή Κωνσταντοπούλου με την «δυσάρεστη έκπληξη» επιθεωρεί άγημα κατά την επίσκεψή της στο ΥΠΕΘΑ

    Στο πόνημα με τίτλο «Πώς και έγινα Πρόεδρος της Βουλής» η Ζωή Κωνσταντοπούλου κάνει μια σειρά αναφορών σε πρόσωπα και συμπεριφορές που κινούνται στα όρια της σπαρταριστής κωμωδίας (σ.σ.: όπως άλλωστε είχε πει κάποιος μεγάλος κωμικός παλιότερα, «κωμωδία δεν παρά ένα δράμα που κάποιοι, για δικούς τους λόγους, βρίσκουν αστείο»).

    Υπάρχει π.χ. μια ακροθιγής αναφορά τύπου «βγάζω το άχτι μου» στη Θεανώ Φωτίου – αναφορά που δεν παίζει κανένα ρόλο στη δραματουργία: «Πήγα στο γραφείο του στην Κουμουνδούρου, το οποίο είχε πρόσφατα ανακαινιστεί με επιμέλεια της Θεανώς Φωτίου…». Πιθανότατα για να σχολιάσει ότι εκτός από μαγειρικές ικανότητες (σ.σ.: γεμιστά, μαρμελάδες κοκ) η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας έχει και ικανότητες ως ντεκορατρίς.

    Υπάρχει επίσης μια απξιωτικού ύφους αναφορά στον Ευκλείδη Τσακαλώτο ο οποίος «την χαρακτήριζε ως υποστηρίκτρια «του δικαστικού δρόμου για το σοσιαλισμό» (σ.σ.: και μόνο η εικόνα του Τσακαλώτου να λέει αυτή τη φράση με τον χαρακτηριστικό του τρόπο, φέρνει χαμόγελο). Σύμφωνα λοιπόν με όσα γράφει η Ζωή Κωνσταντοπούλου «ο ίδιος ο Τσακαλώτος, σε μία συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της είχε επιτεθεί υπερασπιζόμενος τον Γιάννη Στουρνάρα και της είχε αποκαλύψει ότι αν ήταν στη θέση του Γιάννη Στουρνάρα θα της έκανε μήνυση» και ότι «είχε γίνει δέκτης παραπόνων από τον ίδιο τον Γιάννη Στουρνάρα για τη συμπεριφορά της».

    Πιθανότατα το αμάρτημα (σ.σ.: ή καλύτερα η προδοσία»του Ευκλείδη Τσακαλώτου ήταν ότι ήρθε σε επαφή με τον «ακατονόμαστο» υπουργό οικονομικών και αντί να τον χτυπήσει (σ.σ.: ή έστω να τον συλλάβει), τον άκουσε.

    Ομως εκεί που πραγματικά γεννιούνται σοβαρές απορίες, είναι στη στάση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, απέναντι στην επιλογή του Πάνου Καμμένου ως κυβερνητικού εταίρου. Το απόσπασμα είναι χαρακτηριστικό: «Υπουργό Άμυνας θα κάνεις τον Καμμένο;», τον ρωτάω, έχοντας διαβάσει τις σχετικές διαρροές. «Δυστυχώς», μου απαντάει, με μια γκριμάτσα». Επίσης σε άλλο σημείο χαρακτηρίζει «δυσάρεστη έκπληξη» την «άμεση, χωρίς καμμία διαβούλευση και διεργασία ανακοίνωση της συνεργασίας με τους ΑΝ.ΕΛΛ. με τρόπο που έδειχνε προσυμφωνημένη σύμπραξη, με άγνωστους όρους».

    Ομως η πορεία δείχνει άλλα. Η ίδια η Ζωή Κωνσταντοπούλου ήταν από τους πρώτους που επισκέφθηκαν –και μάλιστα με επιθεώρηση αγήματος στο ΥΠΕΘΑ, σε μια ιδιαίτερα μιλιταριστικής αισθητικής εικόνα- την κατά τα άλλα «δυσάρεστη έκπληξη» που ακούει στο όνομα Πάνος Καμμένος.

    Κι ακόμα: ήταν εκείνη που βρισκόταν στην έδρα όταν ο Πάνος Καμμένος συνέστηνε εκείνο το περίφημο και σεξιστικό «στα τέσσερα εσείς, στα τέσσερα…» στους πολιτικούς του αντιπάλους. Μόνο που η ίδια Πρόεδρος που σε άλλες περιπτώσεις ομιλητών οι οποίοι άφηναν έστω και υποψία σεξισμού στον λόγο τους δεν σήκωνε μύγα στο σπαθί της, όταν άκουσε τον Πάνο Καμμένο (σ.σ.: που στο μεταξύ προφανώς είχε μετατραπεί σε «ευχάριστη έκπληξη»;) μόνο καρδούλες δεν ζωγράφισε. Χωρίς φυσικά να του κάνει ούτε μια παρατήρηση.

  • Πάγκαλος: «Περιστέρα μου, η μαντήλα σου...»

    «Ως αριστερή αγωνίστρια, η Περιστέρα δεν έπρεπε να πάει στην Τεχεράνη, δεν είχε καμιά δουλειά, μπορούσε να πάει ο Τσίπρας μόνος του. Λοιπόν και εφόσον πήγε, εν πάση περιπτώσει, ας βάλει μαύρο όπως όλες οι Ιρανές και να τελειώνει η ιστορία.»

    Σιγά μην έχανε ο Θεόδωρος Πάγκαλος την ευκαιρία να σχολιάσει την εμφάνιση της πρωθυπουργικής συντρόφου στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα στο Ιράν. Μιλώντας κατά την εβδομαδιαία «συνέντευξη» του στον ΒΗΜΑ FM, ο πρώην υπουργός ασχολήθηκε ακόμα και με τις χρωματικές επιλογές «κεφαλόδεσμου» που έκανε η κυρία Μπαζιάνα. Κατά τον κ. Πάγκαλο, η εναλλαγή χρωμάτων συμβόλιζε πράξη «αντίστασης» στο καθεστώς. Ε, αριστερή είναι η κυρία Μπαζιάνα, αυτή η διάθεση ανατροπής θα βγαίνει ακόμα στις στιλιστικές της επιλογές…

    Τι άλλο περιλάμβανε το… παγκάλειο διάγγελμα; Αγρότες που, όπως είπε, δεν πρέπει να τους επιτραπεί η είσοδος στην Αθήνα, ούτε, φυσικά, η συνέχιση του αποκλεισμού των δρόμων.

    Εκλογές θα γίνουν; Ναι, μέσα στον χρόνο, πιστεύει ο κ. Πάγκαλος. Και προσθέτει ότι ο κ. Τσίπρας είναι αναίσθητος και εγωιστής. «Εχει την εντύπωση και αυτός και οι άλλοι πρώην κομμουνιστές της ομάδας του ότι καταστρέφοντας τη χώρα και βυθίζοντας το λαό σε ακόμα μεγαλύτερη ανεργία και ανέχεια, δημιουργείται επαναστατική κατάσταση.»

  • Πόθεν έσχες Φλαμπουράρη: Εν αναμονή 2ης σεζόν του σίριαλ;

    • fla

    Μπορεί ο Αλέκος Φλαμπουράρης να απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες για τη δήλωσή του πόθεν έσχες του από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, αλλά όπως γράφει σήμερα στη στήλη του στα Νέα ο Γιώργος Παπαχρήστος, επικαλούμενος πληροφορίες εκ των έσω, το θέμα δεν έχει κλείσει.

    Συγκεκριμένα, προβάλλονται ενστάσεις για το γεγονός ότι η μεταβίβαση της εταιρίας του «Διάτμηση» στον συνέταιρό του κύριο Κοτταρίδη πραγματοποιήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου, Δηλαδή οκτώ ολόκληρους μήνες από τις εκλογές του Ιανουαρίου όταν έγινε για πρώτη φορά υπουργός Επικρατείας. Επίσης για λόγους τυπικούς έχει πρόβλημα και με το έγγραφο που παρουσίασε στην επιτροπή πόθεν έσχες το οποίο έχει ημερομηνία 25/9/2016 δηλαδή δύο μέρες μετά τη δεύτερη υπουργοποίησή του.

    Πάντα σύμφωνα με τον Γιώργο Παπαχρήστο, σύνομα οι ενστάσεις αυτές θα πάρουν τη μορφή μυνητήριας αναφοράς στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Οπότε μάλλον η ιστορία Φλαμπουράρη, παίρνει παράταση για μια ακόμα σεζόν – για να μιλήσουμε με όρους τηλεοπτικού θεάματος.

  • Καμμένος; Ποιoς Καμμένος;

    Καλεσμένος του Γιώργου Παπαδάκη στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα, ήταν σήμερα το πρωί ο Γιώργος Βαρεμένος που με την ιδιότητα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, επιτίθεται με πάθος (σ.σ.: που πολλές φορές λόγω έντασης έχει ως αποτέλεσμα κοκοράκι στη φωνή) εναντίον όσων προωθούν το σενάριο των εκλογών. «Ποιός θέλει εκλογέεεες;», «Να γίνει τι με τις εκλογέεεες», «Η χώρα έχει ανάγκη από σταθερότηταααα, ποιός την υπονομεύειειειειε;» είναι μερικά από τα mantra που επαναλαμβάνει δίκην ρητορικών ερωτημάτων. Κάποια στιγμή ο οικοδεσπότης τολμάει να τον διακόψει: «Μα ο κύριος Καμμένος…» ψέλισε. Και τότε το ύφος του Γιώργου Βαρεμένου αλλάζει και η φωνή του χάνει τη δραματικότητά της: «ΑφήστετονκυριοΚαμμένο!» απαντάει αυστηρά (σ.σ.: ναι, σα να πρόκειται για μια λέξη) χωρίς να αιτιολογήσει περαιτέρω. Και το ίδιο ξαφνικά όπως εγκατέλειψε το προηγούμενο ύφος, το ξαναβρήκε. Για να συνεχίσει να κατηγορεί όσους προωθούν το σενάριο των εκλογών, με τους ίδιους δραματικούς τόνους. Προφανώς το να είσαι πλέον βουλευτής της συμπολίτευσης απαιτεί όλο και μεγαλύτερες δραματικές ικανότητες.

  • Η κόκκινη, η μπορντό και η μοβ μαντήλα της κυρίας Μπαζιάνα

    mantilaΦαίνεται πως έχει πάρει πολύ σοβαρά το θέμα της μαντήλας η σύζυγος του πρωθυπουργού που τον συνοδεύει στο Ιράν. Χθές έκανε την πρώτη της εμφάνιση κατά την ξενάγησή της στο Ισφαχάν φορώντας μια μοβ μαντήλα, πλήρως εναρμονισμένη με τους ενδυματολογικούς κώδικες της χώρας.

    Σήμερα η Μπέτυ Μπαζιάνα παραμένει ντυμένη «Ιρανή» αλλά πρόλαβε και άλλαξε δύο διαφορετικές μαντήλες ακόμα: μια σοβαρή μπορντό και μια κόκκινη.

    Το ενδιαφέρον είναι πάντως ότι οι περιορισμοί που επιφυλάσσουν στη γυναίκα τα ήθη και τα έθιμα του Ιράν, δεν δείχνουν να επηρεάζουν τη διάθεση της κυρίας Μπαζιάνα η οποία στις φωτογραφίες, παρά τη μαντήλα, εμφανίζεται πιο χαμογελαστή και ευδιάθετη από ποτέ. Καμία σχέση με τη γυναίκα που κρύβεται από τους φωτογράφους και αποφεύγει τα φώτα της δημοσιότητας, ακόμα και με εξώδικο.

  • Ενισχύεται το «μπλόκο» της Ηρώδου Αττικού

    hrwdouΜαζί με τα αγροτικά μπλόκα που εντείνονται σε ολόκληρη τη χώρα, ακολουθεί παράλληλη πορεια και εκείνο στην Ηρώδου Αττικού. Διότι λίγες εβδομάδες πριν ο δρόμος έκλεινε απλώς με μια χαλαρή κορδέλα. Οσο όμως η ένταση μεγαλώνει μεγαλώνει αντίστοιχα και η οχύρωση του δρόμου όπου βρίσκεται το μέγαρο Μαξίμου. Ο κάθετα τοποθετημένος γερανός της τροχαίας μοιάζει να αποθαρρύνει κάθε επίδοξο καταπατητή του οδικού ασύλου (σ.σ.: για παράδειγμα τα τρακτέρ…) ενώ η φρεσκοτεντωμένη κορδέλα δείχνει σαφώς μεγαλύτερη αποφασιστικότητα εκ μέρους των «πορτιέρηδων» του πρωθυπουργικού δρόμου, να μην αφήσουν κανένα να διαταράξει τη νεκρική γαλήνη που επικρατεί. Για άλλη μια φορά, η σκληρή πραγματικότητα νίκησε κατά κράτος τον ρομαντισμό που επιδεικνύει κατά κανόνα κάθε κυβέρνηση όταν ξεκινάει την θητεία της με φιλόδοξες ανακοινώσεις του τύπου «εμείς δεν έχουμε ανάγκη από κάγκελα…»

  • Το Ποτάμι αποκαλεί «Κλουζό» τον Χρήστο Σπίρτζη και διαψεύδει διορισμό της κόρης Θεοδωράκη

    Με επίθεση επιχείρησε να απαντήσει στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για τους μετακλητούς σήμερα το απόγευμα μιλώντας στον Alpha 9.89 o υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης. Ο υπουργός επιτέθηκε συγκεκριμένα στο Ποτάμι (σ.σ.: ε, υπάρχουν και προηγούμενα..) και στον Σταύρο Θεοδωράκη με αφορμή την κόρη του τελευταίου: «Να δούμε πού είναι η κόρη του κυρίου Θεοδωράκη και μετά να συζητήσουν, να τελειώνει η πλάκα. Δεν κάνει κακό το Ποτάμι, δεν τους κατηγορώ, αλλά δεν μπορούν να κατηγορούν», είπε συγκεκριμένα.

    Αμεση ήταν η απάντηση του Ποταμιού που αφού απευθύνθηκε ειρωνικά «στους Κλουζό της κυβέρνησης» και στον Χρήστο Σπρίτζη συγκεκριμένα, με το σχόλιο ότι «διέπραξε άλλο ένα λάθος (πολύ μικρότερο βέβαια από αυτά που τους έχει συνηθίσει)», διευκρίνησε ότι η κόρη του κ. Θεοδωράκη δεν είναι μετακλητή υπάλληλος όπως ο ίδιος άφησε να εννοηθεί σε δηλώσεις του.

    Και η ανακοίνωση του Ποταμιού καταλήγει: «Για να είμαστε πιο σαφείς και κατηγορηματικοί κανείς συγγενής κανενός στελέχους του Ποταμιού δεν έχει προσληφθεί σε θέση μετακλητού υπαλλήλου είτε σε βουλευτή είτε στο Ποτάμι. Ή για να τα πούμε και πιο απλά εμείς ΔΕΝ έχουμε προσθέσει συγγενείς μας στην λίστα των δημοσίων υπαλλήλων».

  • Η Αυγή αποκάλεσε τον Πάνο Καμμένο «διαπλοκή»;

    • Επάνω: Ο Πάνος Καμμένος είναι σαφής ως προς τις εκλογές στη Real News. Κάτω: Η Αυγή είναι εξίσου σαφής για όσους παίζουν το χατί των πρόωρων εκλογών.
      Επάνω: Ο Πάνος Καμμένος είναι σαφής ως προς τις εκλογές στη Real News. Κάτω: Η Αυγή είναι εξίσου σαφής για όσους παίζουν το χατί των πρόωρων εκλογών.

    Ο Πάνος Καμμένος, κυβερνητικός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα και υπουργός Εθνικής Άμυνας δηλώνει στη Real News την Κυριακή πως «αν υπάρχουν παράλογες απαιτήσεις, που δεν μπορούν να γίνουν δεκτές από τον ελληνικό λαό, ο ελληνικός λαός θα έχει πάλι τον λόγο» (σ.σ.: που σε μετάφραση σημαίνει εκλογές). Την ίδια στιγμή το επίσημο κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τη «διαπλοκή ότι παίζει τα… δανεικά της με όπλο την καταστροφολογία και τα σενάρια για πρόωρες εκλογές». Με μια απλή επαγωγική συλλογιστική λοιπόν, αφού η διαπλοκή ποντάρει στο σενάριο των πρόωρων εκλογών και ο Πάνος Καμμένος μιλάει για πρόωρες εκλογές, ο Πάνος Καμμένος παίζει το παιχνίδι της διαπλοκής.

    Για να καλυφθεί το επικοινωνιακό μπάχαλο που προέκυψε, διάφορα κυβερνητικά στελέχη όπως ο (σ.σ.: ιδιαίτερα σιωπηλός τελευταία…) Γιάννης Δραγασάκης, η (σ.σ.: ιδιαίτερα ομιλητική τελευταία…) Ολγα Γεροβασίλη και ο (σ.σ.: γενικώς παρών…) Κώστας Ζαχαριάδης έσπευσαν με τον πιο εμφατικό τρόπο να αποκλείσουν το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες – λέγοντας στην ουσία αυτό που κατά βάθος ξέρουν όλοι: ότι δηλαδή δεν έχει νόημα να δίνουμε σημασία στις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου.

  • Νέα Δημοκρατία επιπλήττει την Σοφία Βούλτεψη!

    Φαίνεται πώς πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι. Και μπορεί ο νέος πρόεδρος της ΝΔ να συγκάλεσε αλεπάλληλα συμβούλια, προκειμένου να αποφασιστεί επισήμως ότι η γραμμή του κόμματος στο Προσφυγικό δεν θα είναι αντιπολιτευτική αλλά εθνική, αλλά τα αντανακλαστικά της Σοφίας Βούλτεψη είναι πιο δυνατά από τις κομματικές γραμμές.

    Οταν λοιπόν, σύμφωνα με όσα γράφει σήμερα ο Μικροπολιτικός στα Νέα, κλήθηκε να μιλήσει για το θέμα των προσφύγων σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ 3, είπe πως «τα παιδάκια στο Αιγαίο δεν πνίγονταν επί των ημερών της ΝΔ, πνίγονται όμως επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ…».

    Μόλις οι δηλώσεις αυτές έφθασαν στη Συγγρού, πάντα σύμφωνα με τον Μικροπολιτικό, η ενόχληση ήταν μεγάλη και η αντίδραση άμεση. Και διαμηνύθηκε αρμοδίως στην υπεύθυνη Τομέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης (σ.σ.: που όρισε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης) ότι «δεν νοείται συμψηφισμός παιδικών θανάτων» και ότι τέτοιες εκφράσεις «δεν ταιριάζουν με την ιστορία, το ήθος, το ύφος της νέας ηγεσίας της ΝΔ». Με άλλα λόγια η Σοφία Βούλτεψη καλείται να προσαρμοστεί, να εκσυγχρονιστεί και να ξεπεράσει την εποχή της αντιπαράθεσης με βάση το «χαρτί τουαλέτας». Θα τα καταφέρει;

  • Η υπερβολική ευτυχία της Ζωής για το ελικόπτερο

    Σαν έτοιμη από καιρό φαίνεται πως ήταν η τέως Πρόεδρος της Βουλής για να τραγουδήσει επιτέλους ξανά το περίφημο τετράστιχο με το ελικόπτερο, που έκανε θραύση την εποχή των αγανακτισμένων. Οι στίχοι βέβαια είχαν αλλάξει ελαφρώς για να συμπεριληφθεί και το όνομα του Αλέξη Τσίπρα. Ετσι, το «Μια νύχτα μαγική, σαν την Αργεντινή, να δούμε στο ελικόπτερο ποιός θα πρωτομπεί» μετατράπηκε σε «Μια νύχτα μαγική, σαν την Αργεντινή, να δούμε στο ελικόπτερο Αλέξη ποιός θα μπει».
    Πάντως η Ζωή Κωνσταντοπούλου το τραγούδησε με πραγματικό πάθος ενώ την ίδια στιγμή, δεν μπορούσε να κρύψει το χαμόγελο ευτυχίας που σχηματίζοταν στο πρόσωπό της. Αν και η ερμηνεία του συγκεκριμένου τραγουδιού προϋποθέτει οργή (σ.σ.: ή έστω θυμό), η Ζωή έμοιαζε να βρίσκεται σε ένα συναισθηματικό «τσακίρ κέφι». Ισως επειδή περίμενε καιρό να το τραγουδήσει (σ.σ.: και το twitter στο οποίο έχει διαπρέψει τον τελευταίο καιρό δεν προσφέρεται γι’ αυτό) ή ίσως επειδή επιτέλους μετά από πολλούς μήνες βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μπροστά στις κάμερες.




text
  • Ο Στέφανος δεν θα καλέσει τον Μητσοτάκη στον γάμο του. Καθόλου, μα καθόλου χιούμορ


    23 Απριλίου 2024, 22:17