• Ο Νίκος Κοτζιάς «κάνει κερκίδα» στους Podemos

    Ναι, πράγματι. Κανονικά πρέπει να δείχνεις ψυχραιμία και να τηρείς τις αποστάσεις. Ειδικά στις περιπτώσεις που η αναμέτρηση είναι αμφίρροπη και το τελικό αποτέλεσμα δεν έχει κριθεί ακόμα. Και ακόμα ειδικότερα αν είσαι υπουργός Εξωτερικών και η συγκεκριμένη αναμέτρηση αφορά τις εκλογές μιας ξένης χώρας.
    Αλλά από την άλλη, άνθρωποι είμαστε. Και ο οπαδός μέσα μας, θέλει να ξεσπάσει. Οπότε παραμερίζει τα «πρέπει» και τις συμβατικότητες που επιβάλλει ο θεσμικός ρόλος και αποφασίζει να εκφραστεί ελεύθερα.
    Ε, αυτό έκανε ο Νίκος Κοτζιάς, χθές το βράδυ για τις εκλογές στην Ισπανία. Ο οπαδός των Podemos μέσα του νίκησε κατά κράτος τον υπουργό Εξωτερικών. Και πανηγύρισε όπως θα έκανε κάθε οπαδός για τη διαφαινόμενη νίκη της ομάδας του, κάνοντας τατυτόχρονα καζούρα σε όσους την αμφισβητούσαν.
    Έτσι λοιπόν, ενώ είχε καταμετρηθεί μόλις το 7% των ψήφων στην Ισπανία, ο Νίκος Κοτζιάς αποφάσισε να αφήσει τον εαυτό του ελεύθερο να εκφραστεί με το παρακάτω tweet:

    Το «οπαδικό tweet του έλληνα ΥΠΕΞ
    Το «οπαδικό tweet του έλληνα ΥΠΕΞ

    Τι σημασία έχει που τελικά η ομάδα του υπουργού τερμάτισε στην Τρίτη θέση και η κατάσταση που διαμορφώνεται είναι πολύ πιο πολύπλοκη; Αν ο κ. Κοτζιάς, περίμενε κι άλλο, επιλέγοντας να δείξει αυτοσυγκράτηση, θα έχανε τη διπλή απόλαυση τις στιγμής: από τη μια να πανηγυρίσει για τη νίκη της «ομάδας» του και από την άλλη να κάνει καζούρα στις «άτιμες στραβές δημοσκοπήσεις». Γιατί να αφήσει τέτοια ευκαιρία να πάει χαμένη, μόνο και μόνο επειδή κάποια στιγμή ίσως χρειαστεί να κάνει την καρδιά του πέτρα και να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τους «αντιπάλους» του;

  • Η κρυφή ελπίδα του Ανδρέα Παπαμιμίκου, έσβησε απότομα

    • 06_015_img_0042_201410021412287631

    Ήταν γύρω στις 9.00 το βράδυ, όταν ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας και τέως πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (με άλλα λόγια, ο άνθρωπος-μύθος που στη συνείδηση του μέσου νεοδημοκράτη έχει ταυτίσει το όνομά του με το φιάσκο της πρώτης αποτυχημένης προσπάθειας για εκλογή προέδρου), ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, εμφανίστηκε στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Συγγρού.
    Είναι η ώρα που έχουν αρχίσει να συρρέουν αποτελέσματα από όλη την Ελλάδα διαμορφώνοντας μια κατάσταση που μάλλον δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του. Όμως εκείνος δεν το βάζει κάτω. Επιστρατεύοντας τον οπτιμισμό του ανθρώπου που πάντα προσμένει στο θαύμα (όπως πρόσμενε και τότε ότι η info solutions θα κάνει ένα θαύμα και θα φέρει εις πέρας τις εκλογές) προσπαθεί να αναζωπυρώσει την ελπίδα με μια δήλωση: « Είναι πολύ νωρίς ακόμα» είπε και έκανε λόγο για «αποκλίσεις ανάμεσα στα στοιχεία που προκύπτουν από τα tablet και όσα προκύπτουν από τα χειρόγραφα».
    Και πιθανότατα μετά από αυτή τη δήλωση, αποσύρθηκε στα ενδότερα, προδομένος άλλη μια φορά από την τεχνολογία, αφού τα ονόματα των δύο φιναλίστ του δεύτερου γύρου, μάλλον δεν του αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για το μέλλον του στη θέση του γραμματέα.

  • Το εξωτερικό ψήφισε Κυριάκο

    Συνήθως τέτοια διαφορά στα αποτελέσματα, οδηγεί στη ρητορική ερώτηση «μα σε άλλη χώρα ζεις;». Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση, τα αποτελέσματα που έδωσαν οι κάλπες σε Λονδίνο και Βρυξέλλες για τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, επιβεβαιώνουν ότι όντως εκείνοι που ψήφισαν, ζουν σε άλλη χώρα.
    Οι κάλπες στο Λονδίνο, έδωσαν μια τελείως διαφορετική εικόνα για τον τρόπο που σκέφτεται ο μέσος νεοδημοκράτης του εξωτερικού. Πρώτος με 48,27% αναδείχθηκε, σύμφωνα με τον επίσημο λογαριασμό της ΝΔ στη Μεγάλη Βρετανία ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ δεύτερος με διαφορά σχεδόν 12 μονάδων, ο Άδωνις Γεωργιάδης με 36,36%. Αντίθετα, σε μονοψήφια ποσοστά της τάξεως του 7,83%, κινήθηκε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης (που φαίνεται ότι απέχει έτη φωτός από το βρετανικό πρότυπο) όσο και ο Απόστολος Τζιτζικώστας με 7,52%.
    Σχεδόν παρομοια ήταν και η εικόνα στις Βρυξέλλες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναδείχθηκε πρώτος με 122 ψήφους, ακολούθησε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με 86 (που στις Βρυξέλλες είναι πιο δημοφιλής από τον Άδωνι), τρίτος ο Άδωνις Γεωργιάδης με 59 και τέταρτος ο Απόστολος Τζιτζικώστας με 31.

  • Ο Γιάνης Βαρουφάκης διαφωνεί με το ΤΙΜΕ

    Ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν συμφωνεί με την επιλογή του περιοδικού ΤΙΜΕ για το πρόσωπο της χρονιάς που φεύγει. Δυστυχώς το περιοδικό τυπώθηκε πριν εκδηλωθεί η αντίθεση του κ. Βαρουφάκη προς την επιλογή της Αγκελα Μέρκελ για πρόσωπο του 2015. Όπως σημειώνει στο ιστολόγιο του ο πρώην υπουργός, μπορεί η κυρία Μέρκελ να ανέλαβε σημαντικές πρωτοβουλίες στο θέμα της συριακής κρίσης, πλην όμως δεν τα κατάφερε στη διαχείριση της ελληνικής κρίσης. Ποιο πρόσωπο θα ψήφιζε ο καθηγητής Βαρουφάκης; Την Ναλίν Αφρίν, τη γυναίκα που, μαζί με τους Κούρδους συμπατριώτες της, μάχεται κατά των τζιχαντιστών. Αν μη τι άλλο, κάποιος οφείλει να την ενημερώσει. Οσο ο Γιανης Βαρουφάκης δεν αποφασίζει να επισκεφτεί την περιοχή,  καλό είναι η Ναλίν να μη στερηθεί την τεράστια ηθική ανταμοιβή που προσδίδει η αναγνώριση από τον απόλυτο Ελληνα πολιτικοοικονομικό σταρ.angela-merkel-time




text
  • Να προκηρύξουμε ένα βραβείο ειλικρίνειας για τον υποψήφιο που δεν θα πει ούτε λέξη για την Ευρώπη


    20 Απριλίου 2024, 10:40