205
Ο Μάκης Γιαννουσάκης οδηγείται στο Εφετείο κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας | ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/INTIMENEWS

Τι κατέθεσε ο ισοβίτης Γιαννουσάκης στο Εφετείο – Στη Βουλή η δικογραφία για Καμμένο

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουνίου 2017, 17:08
Ο Μάκης Γιαννουσάκης οδηγείται στο Εφετείο κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας
|ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/INTIMENEWS

Τι κατέθεσε ο ισοβίτης Γιαννουσάκης στο Εφετείο – Στη Βουλή η δικογραφία για Καμμένο

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουνίου 2017, 17:08

Στον εισαγγελέα Εφετών Πειραιά οδηγήθηκε την Πέμπτη ο ισοβίτης της υπόθεσης «Noor1» Ευθύμης Γιαννουσάκης, για να καταθέσει στοιχεία σχετικά με τη μηνυτήρια αναφορά που έχει υποβάλει σε βάρος της προϊσταμένης της εισαγγελίας Πειραιά και αξιωματικού ανακριτικού υπαλλήλου του Λιμενικού Σώματος.

Με τη μήνυσή του, ο επιχειρηματίας που καταδικάστηκε πρωτόδικα για την υπόθεση μεταφοράς των 2,12 τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Νoor1» τον Ιούνιο του 2014, καταγγέλλει ότι τα δύο αυτά πρόσωπα, η προϊσταμένη της εισαγγελίας Ειρήνη Τζίβα, και ο αξιωματικός υπάλληλος του Λιμενικού Παναγιώτης Χριστοφορίδης, τον πίεζαν κάνοντας κατάχρηση εξουσίας να καταθέσει για την υπόθεση επιβαρυντικά στοιχεία για τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη.

Η πλευρά Γιαννουσάκη, με βάση και τις συνεντεύξεις των τελευταίων ημερών, κατηγορεί και τον υπουργό Αμυνας, Πάνο Καμμένο, ότι άσκησε αντίστοιχες πιέσεις. Ωστόσο η δικογραφία για τον κ. Καμμένο έχει διαχωριστεί και θα διαβιβαστεί τις προσεχείς ημέρες στη Βουλή στο πλαίσιο του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Τη Δευτέρα ο Γιαννουσάκης θα βρεθεί ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για να υποστηρίξει την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του, καθώς, όπως φέρεται να υποστηρίζει, όσο παραμένει έγκλειστος στο χώρο των φυλακών εξακολουθεί να κινδυνεύει.

Ο Γιαννουσάκης μεταφέρθηκε στα δικαστήρια Πειραιά υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας από τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου έχει μεταχθεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα, καθώς κρατείται στις φυλακές Χαλκίδας.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...