328
Ο Πέτερ Μάντσεν στο δικαστήριο, με μια αμήχανη ενοχή στο πρόσωπό του | Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen/via REUTERS

Ισόβια στον εφευρέτη Μάντσεν για τη δολοφονία της δημοσιογράφου Κιμ Βαλ στο υποβρύχιό του

Protagon Team Protagon Team 25 Απριλίου 2018, 17:40
Ο Πέτερ Μάντσεν στο δικαστήριο, με μια αμήχανη ενοχή στο πρόσωπό του
|Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen/via REUTERS

Ισόβια στον εφευρέτη Μάντσεν για τη δολοφονία της δημοσιογράφου Κιμ Βαλ στο υποβρύχιό του

Protagon Team Protagon Team 25 Απριλίου 2018, 17:40

«Πρόκειται για έναν κυνικό φόνο εκ προ μελέτης, που είχε σεξουαλικά κίνητρα, με θύμα μια γυναίκα που για κακή της τύχη είχε αποδεχτεί, λόγω της δημοσιογραφικής της ιδιότητας, να ταξιδέψει με το αυτοσχέδιο υποβρύχιο του δράστη» είπε χαρακτηριστικά η δικαστής Ανέτ Μπουρκόε, του Δικαστηρίου της Κοπεγχάχης.

Οπως αναφέρει και το εκτενές δημοσίευμα του BBC, σε ισόβια καταδικάστηκε ο δανός εφευρέτης Πέτερ Μάντσεν για τον φόνο της σουηδής δημοσιογράφου Κιμ Βαλ, μέσα στο αυτοσχέδιο υποβρύχιό του.

Η Αστυνομία συνέλαβε τον Μάντσεν στις 11 Αυγούστου του περασμένου χρόνου όταν βγήκε στη στεριά χωρίς την 30χρονη Κιμ Βαλ, με την οποία είχε επιβιβαστεί στο υποβρύχιό του μία ημέρα νωρίτερα, με την πρόθεση να του πάρει συνέντευξη.

Η άτυχη γυναίκα δεν μπορούσε να φανταστεί το θρίλερ που την περίμενε το οποίο θα έβαζε τέλος, με πρωτοφανή τρόπο, στη ζωή της.

Η Κιμ Βαλ τελευταία φορά εθεάθη στο υποβρύχιο «Ναυτίλος» μαζί με τον Μάντσεν, στις 10 Αυγούστου. Ο 46χρονος Δανός διασώθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας την επόμενη ημέρα, όταν το υποβρύχιό του βυθίστηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες στο λιμάνι της Κοπεγχάγης.

kimwall1
Η σουηδή δημοσιογράφος Κιμ Βαλ

Αργότερα τον ίδιο μήνα, η Αστυνομία ταυτοποίησε τον ακέφαλο κορμό της Βαλ, ο οποίος ξεβράστηκε στο λιμάνι της Κοπεγχάγης, ενώ τις επόμενες ημέρες οι Αρχές εντόπισαν τα χέρια, τα πόδια και το κεφάλι του θύματος.

Εις βάρος του Μάντσεν είχε ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία. Ο εφευρέτης και μηχανικός κατηγορείται συγκεκριμένα ότι δολοφόνησε τη Βαλ και ότι ασέλγησε στο πτώμα της.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι ο θάνατος της Βαλ οφείλεται σε ατύχημα που σημειώθηκε πάνω στο υποβρύχιό του.

Ο Μάντσεν, ο οποίος άλλαξε πολλές φορές την κατάθεσή του, έχει ισχυριστεί ότι η δημοσιογράφος πέθανε από δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα ενώ βρισκόταν μέσα στο υποβρύχιο την ώρα που ο ίδιος ήταν στο κατάστρωμα του σκάφους. Ωστόσο, έχει παραδεχτεί ότι διαμέλισε το πτώμα της και ότι πέταξε τα μέλη της στη θάλασσα.

Το δικαστήριο κατέληξε στο συμπέρασμα της απόλυτης ενοχής του και τον καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...