215
Το αμερικανικό Κογκρέσο (φωτογραφία αρχείου) | Wikimedia Commons

ΗΠΑ: Συμφωνία στο Κογκρέσο για διετή προϋπολογισμό ύψους 300 δισ. δολαρίων

Protagon Team Protagon Team 7 Φεβρουαρίου 2018, 21:49
Το αμερικανικό Κογκρέσο (φωτογραφία αρχείου)
|Wikimedia Commons

ΗΠΑ: Συμφωνία στο Κογκρέσο για διετή προϋπολογισμό ύψους 300 δισ. δολαρίων

Protagon Team Protagon Team 7 Φεβρουαρίου 2018, 21:49

Αμερικάνοι γερουσιαστές κατέληξαν σε μια διακομματική συμφωνία διάρκειας δύο ετών επί του προϋπολογισμού, ύψους 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την οποία θα αρθούν τα ανώτατα όρια στις αμυντικές δαπάνες και σε εγχώριες κρατικές δαπάνες. Αυτό ανακοίνωσαν οι ηγέτες των Ρεπουμπλικάνων και των Δημοκρατικών στη Γερουσία.

«Το νομοσχέδιο είναι το αποτέλεσμα εκτεταμένων διαπραγματεύσεων μεταξύ των ηγετών του Κογκρέσου και του Λευκού Οίκου», δήλωσε ο Μιτς Μακόνελ, ηγέτης των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία.

«Εργαστήκαμε σκληρά για να βρούμε κοινά σημεία και να παραμείνουμε επικεντρωμένοι στο να υπηρετούμε τον αμερικανικό λαό», πρόσθεσε.

Ο Τσακ Σούμερ, ηγέτης των Δημοκρατικών στη Γερουσία, δήλωσε ότι η συμφωνία θα σπάσει τον κύκλο της διαμάχης των κομμάτων αναφορικά με τις δαπάνες. Εντούτοις οι Δημοκρατικοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων έχουν διαμηνύσει ότι δεν θα στηρίξουν τη συμφωνία, εκτός αν ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν υποσχεθεί για την προώθηση ενός ξεχωριστού νομοσχεδίου για την μεταναστευτική πολιτική.

Η συμφωνία επίσης προβλέπει τη χορήγηση κονδυλίων για αρωγή προς τους πληγέντες από θεομηνίες, για έργα υποδομής και για προγράμματα που απευθύνονται στην κατάχρηση των οπιοειδών.

Πέρα από τη συμφωνία που θα πρέπει να εγκριθεί από τη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων, οι βουλευτές επιχειρούν να επιτύχουν παράλληλα μια συμφωνία έως αύριο Πέμπτη για την χρηματοδότηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης μέχρι την 23η Μαρτίου και την αποφυγή αναστολής της λειτουργίας ομοσπονδιακών υπηρεσιών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...