283
|

Ηλεκτρονικά και σε 12 δόσεις η πληρωμή των οφειλών προς το Δημόσιο

Protagon Team Protagon Team 3 Ιανουαρίου 2018, 11:18

Ηλεκτρονικά και σε 12 δόσεις η πληρωμή των οφειλών προς το Δημόσιο

Protagon Team Protagon Team 3 Ιανουαρίου 2018, 11:18

Με το ρυθμό αύξησης των ληξιπρόθεσμών οφειλών των φορολογουμένων να επιταχύνεται χρόνο με τον χρόνο λόγω υπερφορολόγησης και «φουσκωμένων» ασφαλιστικών εισφορών, η κυβέρνηση αναζητά θεραπεία στο πρόβλημα, για να καθησυχάσει και τους πιστωτές. Στο πλαίσιο αυτό, βρίσκεται στο στάδιο της τελικής επεξεργασίας ένα φιλόδοξο σχέδιο από το οικονομικό επιτελείο, οι λεπτομέρειες του οποίου θα γίνουν γνωστές εντός του μήνα.

Βάσει αυτού όλες οι φορολογικές υποχρεώσεις των φυσικών προσώπων προς το Δημόσιο, θα μπορούν να πληρώνονται ηλεκτρονικά και σε πολλές δόσεις.

Όπως επιβεβαίωσε και η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Ράνια Αντωνοπούλου μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9FM», με την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δόσεων, οι οποίες θα φτάνουν τις 12, στόχος είναι να μειωθούν οι ληξιπρόσθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, αλλά και να μπορούν όλα τα φυσικά πρόσωπα να ρυθμίσουν τις οφειλές, χωρίς επιβάρυνση και σε μεγαλύτερη χρονική διάρκεια.

Για το όλο εγχείρημα φέρεται να υπάρχει συμφωνία με τους θεσμούς, στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης, να έχει ολοκληρωθεί η σχετική μελέτη έως το τέλος του τρέχοντος μήνα. Αυτό που προτείνεται, είναι να υπάρχει στο εκκαθαριστικό σημείωμα των φορολογουμένων ειδική ένδειξη για τη δυνατότητα εξόφλησης το φόρο σε δώδεκα μηνιαίες δόσεις χωρίς επιβάρυνση, με την προϋποθεση ότι πρώτα θα έχουν καταχωρίσει πάγια εντολή χρέωσης του τραπεζικού τους λογαριασμού ή πιστωτική κάρτα με επαρκές πιστωτικό όριο.

Όπως είναι επόμενο, αν το υπόλοιπο του τραπεζικού λογαριασμού δεν επαρκεί για την πληρωμή της δόσης (βάσει της πάγιας εντολής) τότε η ρύθμιση θα χάνεται και θα πρέπει να πληρωθεί όλο το ποσό.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα δυνατότητα πληρωμής όλων των φόρων σε έως 12 άτοκες δόσεις προσφέρουν οι τράπεζες μέσω πιστωτικής κάρτας, ενώ από τη εφορία υπάρχει πάντα η πάγια ρύθμιση οφειλών, επίσης σε 12 δόσει, αλλά εντόκως με 8,76% ετησίως.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...