388
Η Χίλαρι Κλίντον (στο κέντρο) και οι δημιουργοί του φιλμ: ο σεναριογράφος Ιμράν Ιζμαΐλ και η σκηνοθέτρια Κάθριν Μπίγκελοου | Monica Schipper/Getty Images for Tribeca Film Festival/Ideal Image

Η Χίλαρι προώθησε μία ταινία εικονικής πραγματικότητας στην Tribeca

Protagon Team Protagon Team 24 Απριλίου 2017, 20:35
Η Χίλαρι Κλίντον (στο κέντρο) και οι δημιουργοί του φιλμ: ο σεναριογράφος Ιμράν Ιζμαΐλ και η σκηνοθέτρια Κάθριν Μπίγκελοου
|Monica Schipper/Getty Images for Tribeca Film Festival/Ideal Image

Η Χίλαρι προώθησε μία ταινία εικονικής πραγματικότητας στην Tribeca

Protagon Team Protagon Team 24 Απριλίου 2017, 20:35

Μία απρόσμενη εμφάνιση σημειώθηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Tribeca στο Μανχάταν το περασμένο Σάββατο. Το όνομα της πολιτικού η οποία έφτασε πολύ κοντά στην προεδρία των ΗΠΑ τον περασμένο Νοέμβριο δεν είχε ανακοινωθεί στη λίστα με τους επισκέπτες του φεστιβάλ. Η Χίλαρι Κλίντον εμφανίστηκε ως έκπληξη στη διοργάνωση που ίδρυσαν για να προωθήσουν ανεξάρτητες ταινίες και ντοκιμαντέρ, το 2002 ο ηθοποιός Ρόμπερτ ντε Νίρο, η παραγωγός Τζέιν Ρόουζεντθαλ και ο επιχειρηματίας Κρεγκ Χάτκοφ.

Η κυρία Κλίντον συμμετείχε σε πάνελ συζήτησης για την παρουσίαση της μικρού μήκους ταινίας «The Protectors: Walk in the Ranger’s Shoes», ένα φιλμ της βραβευμένης με Οσκαρ Κάθριν Μπίγκελοου για το παράνομο κυνήγι ελεφάντων και τις προσπάθειες που καταβάλουν οι φύλακες πάρκων της Αφρικής να προστατεύσουν το είδος από τους λαθροκυνηγούς.

Στην ταινία εικονικής πραγματικότητας, η αμερικανίδα σκηνοθέτρια καταγράφει ένα 24ωρο από τη ζωή ενός φύλακα στο Εθνικό Πάρκο Γκαράμπα, στο Κονγκό. Οι φύλακες θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους κυνηγώντας τους ανθρώπους που θανατώνουν τα άτυχα ζώα για να κερδοφορήσουν από το παράνομο τράφικινγκ ελεφαντόδοντου σε όλο τον κόσμο.

 «Πρέπει να διαλύσουμε αυτή την αγορά, έτσι ώστε να μην μπορεί να επανέλθει», είπε κατά τη διάρκεια της συζήτησης η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

reuters
Τόνοι ελεφαντόδοντου που κατασχέθηκαν από αρχές της Κένυας το 2015 (Thomas Mukoya/Reuters)

Ως υπουργός Εξωτερικών αλλά και μέσω της πρωτοβουλίας Clinton Global Initiative η κυρία Κλίντον είχε ασχοληθεί εκτενώς με τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα θηλαστικά και με τις προσπάθειες προστασίας των θηλαστικών από τους λαθροκυνηγούς. Ο πληθυσμός των αφρικανικών ελεφάντων έχει πέσει από 550.000 το 2006 στους 470.000 το 2013, ενώ ειδικότερα στην Ανατολική Αφρική ένας στους τρεις ελέφαντες έχασε τη ζωή του το ίδιο διάστημα.

«Είμαι πολύ περήφανη που υπό την προεδρία Ομπάμα, οι ΗΠΑ πέρασαν έναν νόμο που απαγορεύει την μεταφορά και το διαπολιτειακό τράφικινγκ του ελεφαντόδοντου. Η κυβέρνηση Ομπάμα είχε τρεις βασικούς στόχους: να σταματήσουν οι θανατώσεις, να διακοπεί το τράφικινγκ και να ανασταλεί η ζήτηση…», τόνισε η ίδια. «Κομμάτι αυτών των στόχων είναι και η προστασία των φυλάκων», πρόσθεσε.

Η ίδια αναφέρθηκε και στη μαζική Πορεία της Επιστήμης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, με αφορμή την Ημέρα της Γης. «Διαδηλώνουμε στο όνομα της επιστήμης, και μέρος της επιστήμης είναι να κατανοούμε τις περίπλοκες συνδέσεις μας με όσους βρίσκονται στη Γη, ιδίως τεράστια θηλαστικά όπως οι ελέφαντες, που έχουν έναν πολύ δυναμικό ρόλο και στην πραγματικότητα και στη φαντασία μας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...