315
Από τα λίγα καλά για το 2016: η γέννηση του δεύτερου παιδιού της Τσέλσι, μοναχοκόρης της Χίλαρι και του Μπιλ | facebook

Η Χίλαρι Κλίντον σπάει τη σιωπή της με βιβλίο τον Σεπτέμβριο

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουλίου 2017, 07:20
Από τα λίγα καλά για το 2016: η γέννηση του δεύτερου παιδιού της Τσέλσι, μοναχοκόρης της Χίλαρι και του Μπιλ
|facebook

Η Χίλαρι Κλίντον σπάει τη σιωπή της με βιβλίο τον Σεπτέμβριο

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουλίου 2017, 07:20

Για λόγους πολιτικού τακτ η Χίλαρι Κλίντον μετά την εκλογική της ήττα τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε αποφασίσει να παραμείνει σιωπηλή.

Οχι όμως για πολύ ακόμη: τον Σεπτέμβριο πρόκειται να κυκλοφορήσει ένα βιβλίο με αναμνήσεις και τον απλό και πολλά υποσχόμενο τίτλο «Τι συνέβη» («What happened»). Αυτό που «συνέβη» ήταν η ιδιόρρυθμη προεκλογική εκστρατεία του 2016, τα λάθη της, και πώς αντιμετώπισε την ήττα από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Την Πέμπτη ο εκδοτικός οίκος  Simon & Schuster έδωσε στη δημοσιότητα μικρό μέρος της εισαγωγής του έργου: «Στο παρελθόν», γράφει η Κλίντον, «για λόγους που προσπαθώ να εξηγήσω, συχνά ένιωθα ότι δημοσίως έπρεπε να είμαι προσεκτική, σαν να ακροβατούσα χωρίς δίχτυ. Τώρα θα χαλαρώσω».

Ο εκδοτικός οίκος είχε ανακοινώσει αρχικά ότι η Κλίντον θα έγραφε μια σειρά από δοκίμια για την εμπειρία της προεκλογικής εκστρατείας, στην πορεία το βιβλίο εξελίχτηκε σε περισσότερο αυτοβιογραφικό έργο.

«Μιλά για τις προκλήσεις μια δυνατής γυναίκας στον δημόσιο χώρο, την κριτική για την φωνή της, την ηλικία και την εμφάνισή της και τα διπλά στάνταρ που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στην πολιτική», προσθέτει ο εκδοτικός οίκος.

Αν κρίνει κανένας από όσα αναφέρει ο Simon & Schuster και μεταφέρει ο Guardian, η Κλίντον «εκθέτει πώς οι εκλογές του 2016 σημαδεύτηκαν από μια άνευ προηγουμένου επίθεση στη δημοκρατία μας από ξένο αντίπαλο. Αναλύοντας τα δεδομένα, η Κλίντον δείχνει πόσο επικίνδυνες ήταν οι δυνάμεις που διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα». Προφανής η αναφορά στη Ρωσία.

Το ζεύγος Κλίντον, σε κάθε περίπτωση, κατελήφθη το 2017 από συγγραφική μανία.

Την ώρα που η Χίλαρι ετοίμαζε τα απομνημονεύματά της -έστω και αν είναι μόνο από την πιο περιπετειώδη χρονιά της ζωής της- ο σύζυγός της Μπιλ συνέγραφε ένα θρίλερ μαζί με τον μυθιστοριογράφο Τζέιμς Πάτερσον.

«Ο Πρόεδρος Εξαφανίστηκε» λέγεται το έργο που θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του 2018 από το Penguin Random House και θα προσφέρει μια μοναδική ματιά στους διαδρόμους της εξουσίας με παρασκήνιο, ίντριγκα, μυστήριο και σασπένς. Ή, τουλάχιστον, αυτό περιμένουμε να διαβάσουμε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...