447
Οι παίκτες της Παρί πανηγυρίζουν σαν μικρά παιδιά - και έχουν κάθε δικαίωμα | Reuters/Christian Hartamann

Η βραδιά-θρίλερ όπου η Μπαρτσελόνα έφαγε «τεσσάρα»

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2017, 00:09
Οι παίκτες της Παρί πανηγυρίζουν σαν μικρά παιδιά - και έχουν κάθε δικαίωμα
|Reuters/Christian Hartamann

Η βραδιά-θρίλερ όπου η Μπαρτσελόνα έφαγε «τεσσάρα»

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2017, 00:09

Ηταν ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου και ήταν το ίδιο βράδυ κατά το οποίο η ομάδα του Λουίς Ενρίκε δεν γεύτηκε, απλώς, τον ερωτισμό της… «γιορτής», αλλά συμμετείχε σε ένα ομαδικό, hardcore, όργιο. Την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017 η Μπάρτσα θα τη θυμάται για χρόνια αφού υπέστη μία από τις πιο βαριές ήττες στην ευρωπαϊκή της ιστορία: στο Παρίσι, στο Παρκ ντε Πρενς, η φοβερή και τρομερή Παρί Σεν Ζερμέν, δεν την κέρασε ροζ  σοκολατάκια, αλλά τέσσερα γκολ – που δεν καταπίνονται με τίποτα.

Το συγκρότημα του Ουνάι Εμερι -παίζοντας ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο, για 90 λεπτά- έκανε «σκόνη και θρύψαλα» τους Καταλανούς και μετέτρεψε τη ρεβάνς της στο Καμπ Νόου σε μια, κατά τα φαινόμενα, τυπική διαδικασία. Γιατί το γράφουμε αυτό; Στο δεύτερο μεταξύ τους παιχνίδι, στη Βαρκελώνη, οι παίκτες της Μπαρτσελόνα θα επιδιώξουν μία ιστορική ανατροπή. Δεν μπορεί να συμβεί; Φυσικά. Μόνο που με αυτή την Παρί τα όνειρα εύκολα γίνονται εφιάλτες.

Το βράδυ της Τρίτης έτσι κι αλλιώς η Μπάρτσα ήταν φάντασμα του εαυτού της απέναντι σε μια Παρί που έβαζε το ένα μετά το άλλο γκολ σαν να ήταν η ομάδα τής… Μπαρτσελόνα, σαν να έκανε προπόνηση στο Playstation. Οι «πρωτευουσιάνοι» ισοπέδωσαν τους Ισπανούς, σε βαθμό που το τελικό 4-0 να φαντάζει μικρό με βάση τις ευκαιρίες που είχαν οι γηπεδούχοι.

Η Παρί προηγήθηκε στο 18΄ με το εξαιρετικό φάουλ του Ντι Μαρία – ανήμερα των 29ων γενεθλίων του πανηγύρισε σχηματίζοντας… καρδούλες με τα χέρια του- στο 40΄ έφτασε στο 2-0 με τον Ντράξλερ και στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους έφτασε στο 3-0 πάλι με τον Ντι Μαρία, ο οποίος έκανε το παιχνίδι της καριέρας του.

Το θρίλερ για τους Καταλανούς δεν σταμάτησε εκεί, καθώς στο 71΄ ο Καβάνι -με το γκολ που πέτυχε, μετά την πάσα του Μουνιέ- έβαλε τον θριαμβευτικό επίλογο σε μια μεγαλειώδη εμφάνιση και, έτσι, η Παρί μπορεί να σκέφτεται από τώρα τον αντίπαλό της στους προημιτελικούς. Ταυτόχρονα, μπορεί και να ονειρεύεται την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ – γιατί όχι; Το βέβαιο είναι ότι οι άραβες επενδυτές της ομάδας τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση, βλέποντας ότι τα χρήματα που δαπάνησαν δεν πήγαν χαμένα.

Αντίστοιχα, οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία  στο 83΄ με τον Ουμτιτί, ο οποίος -με κοντινή κεφαλιά- σημάδεψε το δοκάρι και, πιθανώς, όλα να ήταν διαφορετικά εάν έμπαινε έστω και αυτό το γκολ. Αλλά με τα «αν» δεν γράφεται η Ιστορία…

Το πρωί της Τρίτης η UEFA δημοσιοποίησε μελέτη βασισμένη σε στατιστικά στοιχεία, με βάση την οποία η Μπαρτσελόνα θα σηκώσει την κούπα του Τσάμπιονς. Η μελέτη αυτή αποδείχτηκε εκτός τόπου και χρόνου, αφού οι μόνοι αριθμοί που έχουν σημασία είναι εκείνοι στον φωτεινό πίνακα, στο ταμπλό του γηπέδου, έπειτα από κάθε ματς…

Δείτε καρέ όπως τα κατέγραψε ο φακός του Reuters

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...