418
Ο Τάισον Γκέι στους Αγώνες του Ρίο | REUTERS/Lucy Nicholson/Files

Η απίστευτη τραγωδία του Ολυμπιονίκη Τάισον Γκέι

Protagon Team Protagon Team 17 Οκτωβρίου 2016, 08:36
Ο Τάισον Γκέι στους Αγώνες του Ρίο
|REUTERS/Lucy Nicholson/Files

Η απίστευτη τραγωδία του Ολυμπιονίκη Τάισον Γκέι

Protagon Team Protagon Team 17 Οκτωβρίου 2016, 08:36

Για τον Τάισον Γκέι, η ζωή τα είχε φέρει καλά. Ο Θεός τον είχε προικίσει με ένα καταπληκτικό κορμί, σε βαθμό που να είναι ο δεύτερος πιο γρήγορος άνθρωπος στον πλανήτη. Είχε γίνει γρήγορα διάσημος και έφτασε να είναι Ολυμπιονίκης, έστω και με το ντόπινγκ να είναι μια σκιά στο βιογραφικό του. Το σημαντικότερο; Ηταν ευτυχισμένος πατέρας. Η γλυκιά κόρη του, η Τρίνιτι, ακολουθούσε μάλιστα τα βήματά του στα σπριντ του στίβου. Από την Κυριακή ο Τάισον Γκέι είναι ένας πατέρας που είδε την κόρη του να σκοτώνεται με τον πιο – χαρακτηριστικά αμερικανικό – τρόπο, να πέφτει νεκρή από πυροβολισμούς σε ένα εστιατόριο. Το αμερικανικό όνειρο και ο αμερικανικός εφιάλτης, σε ένα πρόσωπο…

Η 15χρονη Τρίνιτι Γκέι σκοτώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στο Λέξινγκτον του Κεντάκι, όταν βρέθηκε ανάμεσα σε διασταυρούμενα πυρά κατά τη διάρκεια της ένοπλης επίθεσης ομάδας κακοποιών, σύμφωνα με τις αναφορές της Αστυνομίας.

Tyson-Gay-daughter
Ο Τάισον Γκέι με την κόρη του (facebook.com)

Το περιστατικό συνέβη στις 04:00 της Κυριακής (τοπική ώρα) έξω από ένα εστιατόριο, όταν άνδρες που επέβαιναν σε δύο αυτοκίνητα άρχισαν να πυροβολούν ο ένας τον άλλον. Η Τρίνιτι, που δεν επέβαινε σε κάποιο από τα αυτοκίνητα και δεν σχετιζόταν με το περιστατικό, χτυπήθηκε στο λαιμό και, αν και μεταφέρθηκε αμέσως σε νοσοκομείο, εξέπνευσε στο νοσοκομείο του Πανεπιστημίου του Κεντάκι, όπου είχε στο μεταξύ μεταφερθεί.

Η Αστυνομία έχει κάνει τουλάχιστον δύο συλλήψεις ατόμων που φαίνεται να σχετίζονται με το περιστατικό, σύμφωνα με τοπικά μέσα

Τον θάνατό της επιβεβαίωσε ο πατέρας της μιλώντας σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό: «Δεν τα κατάφερε, είμαι τόσο μπερδεμένος. Ηταν εδώ την περασμένη εβδομάδα για τις φθινοπωρινές διακοπές, δεν έχω ιδέα τι συνέβη», είπε στον σταθμό LX 18. Πρόσθεσε ότι είχε μια πολύ στενή σχέση με την κόρη του. Εκκληση να σταματήσουν περιστατικό όπως αυτό που στέρησε τη ζωή στην κόρη της έκανε η μητέρα της Σοσάνα Μπόντ.

Η Τρίνιτι ακολουθούσε τα βήματα του πατέρα της στον στίβο (στα 100 και τα 200 μέτρα) και ήταν και η ίδια ανερχόμενη αθλήτρια σε σχολικούς αγώνες, αναφέρει το Associated Press.

Ο Τάισον Γκέι κατέχει με 9.68 το αμερικανικό ρεκόρ στα 100 μέτρα και έχει τη δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών μετά τον σπουδαίο Γουσέιν Μπόλτ. Εχει αγωνιστεί σε τρεις Ολυμπιακούς Αγώνες και έχει κερδίσει το ασημένιο μετάλλιο με τη σκυταλοδρομία  4×100 στο Λονδίνο το 2012. Ωστόσο το 2013 βρέθηκε θετικός στη χρήση στεροειδών, του απαγορεύτηκε η συμμετοχή για έναν χρόνο και του αφαιρέθηκε το μετάλλιο. Μετείχε πάντως και στην ομάδα σκυταλοδρομίας των ΗΠΑ φέτος το καλοκαίρι στο Ρίο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...