536
Μπραντ Πιτ και Λεονάρντο Ντι Κάπριο στην «dream team» της νέας ταινίας του Κουεντίν Ταραντίνο | Instagram / Leonardo Di Caprio

Η πρώτη φωτογραφία από τη νέα ταινία του Ταραντίνο με Πιτ και Ντι Κάπριο

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουνίου 2018, 12:44
Μπραντ Πιτ και Λεονάρντο Ντι Κάπριο στην «dream team» της νέας ταινίας του Κουεντίν Ταραντίνο
|Instagram / Leonardo Di Caprio

Η πρώτη φωτογραφία από τη νέα ταινία του Ταραντίνο με Πιτ και Ντι Κάπριο

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουνίου 2018, 12:44

Μία και μόνο φωτογραφία που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram ο Λεονάρντο ντι Κάπριο ήταν αρκετή για να ανοίξει την όρεξη και να σκανδαλίσει την περιέργεια όλων σχετικά με τη νέα πολυαναμενόμενη ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο «Once upon a time in Hollywood» (Μια φορά κι έναν καιρό στο Χόλιγουντ).

Μπορεί ο τίτλος της ταινίας να παραπέμπει σε παραμύθι, η υπόθεση όμως είναι βασισμένη στον απόηχο ενός εφιάλτη που σόκαρε το Χόλιγουντ και, σύμφωνα με πολλούς, ευθύνεται για την έκτοτε εμμονή πολλών αμερικανών πολιτών με την οπλοχρησία, προκειμένου να είναι σε θέση να προστατεύουν τους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους.

Με την 9η ταινία της καριέρας του, ο Ταραντίνο επιστρέφει στο καλοκαίρι του 1969 που στοίχειωσε για πάντα το Λος Αντζελες. Ενα καλοκαίρι που βάφτηκε με αίμα, και συγκεκριμένα από τις κατά συρροή δολοφονίες που διέπραξε ο Τσαρλς Μάνσον μαζί με την φατρία που είχε δημιουργήσει και αποκαλούσε «οικογένειά του».

First look. #OnceUponATimeInHollywood

A post shared by Leonardo DiCaprio (@leonardodicaprio) on

Το καλοκαίρι του 1969 λοιπόν, σηματοδοτεί για το Χόλιγουντ αλλά και για ολόκληρη την Αμερική, το τέλος της αθωότητας και της ανεμελιάς των χίπικων 60s. Ο Ταραντίνο έχει πάντως δηλώσει ότι η ταινία δεν έχει να κάνει με τους φόνους, αυτούς καθεαυτούς: «η ταινία δεν είναι για τον Τσαρλς Μάνσον, είναι για το 1969».

Η πλοκή του «Once Upon a Time in Hollywood» ακολουθεί τον κεντρικό ήρωα, Ρικ Ντάλτον (Λεονάρντο ντι Κάπριο), που είναι ανερχόμενος ηθοποιός. Επειτα από μία επιτυχημένη εμφάνισή του σε τηλεοπτική σειρά γουέστερν, προσπαθεί να κάνει πραγματικότητα και το όνειρό του: μια καριέρα στο σινεμά. Την ίδια φιλοδοξία όμως έχει κι ο Κλιφ Μπουθ (Μπραντ Πιτ), ο κολλητός του φίλος και κασκαντέρ που τον ντουμπλάρει στις επικίνδυνες σκηνές τους.

Οσο οι δυο τους παλεύουν στον δρόμο προς το λαμπερό Χόλιγουντ, η ειδησεογραφία των φρικιαστικών δολοφονιών της Σάρον Τέιτ και τεσσάρων φίλων της από τους οπαδούς του Τσαρλς Μάνσον ρίχνει την επικίνδυνη σκιά της στο φόντο εκείνου του καλοκαιριού. Ειδικά ο Ρικ δεν μπορεί να μείνει ανεπηρέαστος: μένει στο διπλανό σπίτι, ήταν γείτονας της Τέιτ!

Η Σάρον Τέιτ ήταν σύζυγος του σκηνοθέτη Ρομάν Πολάνσκι, 26 ετών και έγκυος όταν σφαγιάστηκε μέσα στο ίδιο της το σπίτι. Ο ευφυής Ταραντίνο, τοποθετεί λοιπόν τη δράση λίγο παραπέρα, εστιάζοντας σε δύο δευτεροκλασάτους ηθοποιούς που προσπαθούν να τα καταφέρουν σε ένα Χόλιγουντ που προσπαθεί να συνέλθει από το σοκ.

Οπως αναφέρει το Variety,  η ταινία πρόκειται να κυκλοφορήσει σε έναν χρόνο και κάτι από τώρα: στις 9 Αυγούστου του 2019, όταν δηλαδή συμπληρώνονται 50 χρόνια από τις δολοφονίες που έκαναν το Χόλιγουντ να μην μοιάζει πια με επίγειο παράδεισο.

Στην ταινία παίζουν επίσης οι Μάργκοτ Ρόμπι, Ντέμιαν Λιούις, Μπαρτ Ρέινολντς, Αλ Πατσίνο και Τζέιμς Μάρσντεν, αλλά και παλιοί «γνώριμοι» του Ταραντίνο, όπως οι Ζόι Μπελ, Μάικλ Μάντσεν, Κερτ Ράσελ και Τιμ Ροθ. Αξίζει να σημειωθεί, ότι το φιλμ ανήκε αρχικά στην Weinstein Company, εταιρία με την οποία έχει συνεργαστεί και στο παρελθόν ο Ταραντίνο, αλλά μεταφέρθηκε στη Sony μετά το σκάνδαλο σεξουαλικών παρενοχλήσεων και επιθέσεων με πρωταγωνιστή τον διάσημo αμερικανό παραγωγό Χάρβεϊ Γουάινσταϊν.

Οσο για το πρωταγωνιστικό δίδυμο, δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργάζεται με τον δαιμόνιο Κουεντίν. Ο Μπραντ Πιτ έχει παίξει στο «Inglourious Basterds» (Αδωξοι Μπάσταρδη) και ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο στο «Django Unchained» (Django ο τιμωρός). Αν κρίνουμε από την κοινή τους φωτογραφία, η μεταξύ τους χημεία στη μεγάλη οθόνη αναμένεται να είναι εκρηκτική.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...