481
«H καλύτερη έκλειψη που έχει γίνει ποτέ», σύμφωνα με τον Τραμπ | twitter

Η ολική έκλειψη… του Ομπάμα σε ρατσιστικό tweet του Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 25 Αυγούστου 2017, 17:59
«H καλύτερη έκλειψη που έχει γίνει ποτέ», σύμφωνα με τον Τραμπ
|twitter

Η ολική έκλειψη… του Ομπάμα σε ρατσιστικό tweet του Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 25 Αυγούστου 2017, 17:59

Πριν από μερικές ημέρες, οι ΗΠΑ αντίκρισαν την ολική έκλειψη Ηλίου, όταν η Σελήνη τον κάλυψε εντελώς.

Πρόκειται για ένα φαινόμενο το οποίο σχολιάστηκε σε ολόκληρο τον πλανήτη – και ακόμα μιλούν για αυτό.

Να θυμίσουμε, επίσης, ότι ο Ντόναλντ Τραμπ ήθελε να το παρακολουθήσει δια γυμνού οφθαλμού!

Του φώναζαν οι δημοσιογράφοι, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οργίασαν σχολιάζοντάς τον – όπου εάν δεν ήταν η Μελάνια να του θυμίσει να φορέσει τα ειδικά γυαλιά, οι Αμερικάνοι ίσως, πια, είχαν πρόεδρο και με προβλήματα όρασης.

Στον απόηχο όλων αυτών των γεγονότων, ένας οπαδός του Τραμπ έκανε μοντάζ σε μία φωτογραφία στην οποία -σταδιακά- ο Ντόναλντ Τραμπ μπαίνει μπροστά από τον πρώην πρόεδρο μέχρι που, τελικά, τον καλύπτει ολόκληρο.

«Η καλύτερη έκλειψη που έγινε ποτέ» γράφει η φωτογραφία, μεταφέροντας ένα αισχρό πολιτικό μήνυμα, με ολόκληρα κομμάτια λαϊκισμού.

Μόλις την είδε ο Τραμπ ενθουσιάστηκε τόσο πολύ, που την ανήρτησε στον λογαριασμό του στο twitter, κάνοντάς τη retweet.

dfgdf

Πέραν της ορατής χοντράδας που απεικονίζεται και δεν χρήζει υποτίτλων, υπάρχει κι ένα άλλο μήνυμα: ο λευκός Ντόναλντ Τραμπ περνά και έχει πίσω του τον μαύρο Μπαράκ Ομπάμα, μέχρι που τον κρύβει εντελώς. Κι όλα αυτά έπειτα από τα τελευταία ρατσιστικά επεισόδια στις ΗΠΑ, όπου ο θάνατος ζει ακόμα επάνω από το Σάρλοτσβιλ.

Ετσι, όπως αναμενόταν, αυτή η ανάρτηση του Τραμπ πυροδότησε ένα τεράστιο κύμα αντιδράσεων στα social media, με τους περισσότερους χρήστες να χαρακτηρίζουν από «ανόητο» μέχρι και «εντελώς ηλίθιο» τον νυν αμερικανό πρόεδρο.

Επίσης, δεδομένου ότι αυτό το retweet δείχνει ότι ο Τραμπ δεν κατάλαβε καθόλου το πώς λειτουργεί το φαινόμενο της έκλειψης, κάποιοι άλλοι εξαγριωμένοι χρήστες τού Twitter συνέκριναν τον Ομπάμα με τον λαμπερό Ηλιο. Επομένως, ο Τραμπ, πάντα στη συγκεκριμένη φωτογραφία, αντιπροσωπεύει τη Σελήνη, που μπορεί να καλύπτει τον ζωοδότη με το απόλυτο σκοτάδι της, για λίγο χρόνο δε.

Εννοείται, επίσης, ότι δεν είναι βέβαιο ότι τα κατάλαβε όλα αυτά ο νυν αμερικανός πρόεδρος. Λογικά, ήδη θα του μιλάει για αυτό η Μελάνια…

Ο ναζί Τραμπ, κατά μεγάλων ΜΜΕ

Την περασμένη εβδομάδα, αμέσως μετά τα αιματηρά επεισόδια στο Σάρλοτσβιλ, δύο περιοδικά μεγάλης εμβέλειας, το New Yorker και το Economist, κυκλοφόρησαν με εξώφυλλα που συνδέουν ευθέως τον Τραμπ με την Κου Κλουξ Κλαν.

Αυτή την εβδομάδα, επίσης, το γερμανικό Stern, στο παρακάτω εξώφυλλο, τον ντύνει με την αμερικανική σημαία και τον βάζει να κάνει ναζιστικό χαιρετισμό. Ο τίτλος παραπέμπει και αυτός ευθέως στον Χίτλερ. «Ο Αγών του», γράφει ανακαλώντας τον τίτλο του βιβλίου του Αδόλφου.

DH7gu18VYAAiY2R

Στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ εξώφυλλα σαν και αυτό στέλνουν ένα εξαιρετικά δυνατό και οδυνηρό μήνυμα.

Oχι ακριβώς, αντιτείνει το Κέντρο Βίζενταλ το οποίο, όπως αναφέρει η Jerusalem Post, επικρίνει την όλο και μεγαλύτερη χρήση ναζιστικών συμβόλων και αναλογιών στην κριτική προς τον Ντόναλντ Τραμπ.

Αν και οι δραστηριότητες του προέδρου δίνουν πολύ χώρο για κριτική, λέει το Κέντρο Βίζελνταλ, «η απεικόνισή του σαν σύγχρονο Χίτλερ από ένα μεγάλο γερμανικό έντυπο είναι αναληθής και υπερβαίνει τα όρια».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...