181
Μέρκελ και Τσίπρας, στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες - στις 22/03/2018 | © European Union / InTimeNews

Η Μέρκελ τηλεφώνησε σε Τσίπρα και Ζάεφ για το ονοματολογικό

Protagon Team Protagon Team 22 Μαΐου 2018, 19:51
Μέρκελ και Τσίπρας, στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες - στις 22/03/2018
|© European Union / InTimeNews

Η Μέρκελ τηλεφώνησε σε Τσίπρα και Ζάεφ για το ονοματολογικό

Protagon Team Protagon Team 22 Μαΐου 2018, 19:51

Η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ επικοινώνησε την Τρίτη τηλεφωνικά με τον Αλέξη Τσίπρα και τον σκοπιανό ομόλογό του, Ζόραν Ζάεφ.

Αυτό επιβεβαίωσε το γραφείο Τύπου της καγκελαρίου στην Deutsche Welle, χωρίς όμως να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Το βέβαιο είναι ότι η κυρία Μέρκελ πρώτα επικοινώνησε με τον έλληνα πρωθυπουργό, συζητώντας μαζί του πτυχές του ονοματολογικού, αλλά και τα νέα δεδομένα που μπήκαν στο τραπέζι στη βουλγαρική πρωτεύουσα και ακολούθως μίλησε με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ.

Σε κάθε περίπτωση, οι τηλεφωνικές επικοινωνίες της Μέρκελ με τους δύο πρωθυπουργούς, έγινε μόλις δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση Ζάεφ ότι συζητά το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Ιλιντεν» και αμέσως μετά την αντίδραση της αντιπολίτευσης που «πάγωσε» το θέμα και ανάγκασε την κυβέρνηση να δηλώσει ότι πρέπει να υπάρχει ένα όνομα με γεωγραφικό ή χρονικό προσδιορισμό.

Η Ανγκελα Μέρκελ, την περασμένη εβδομάδα, στην σύνοδο κορυφής της ΕΕ στη Σόφια, είχε κατ’ ιδίαν συνομιλίες με Τσίπρα και Ζάεφ, μετά τις οποίες δήλωνε χαρούμενη επειδή οι συνομιλίες μεταξύ ΠΓΔΜ και Ελλάδας προχωρούν καλά.

«Και οι δύο χώρες έχουν κάνει πρόοδο, παρόλο που ακόμα δεν έχουν φτάσει στον στόχο τους», είχε δηλώσει τότε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...