176
Χιλιάδες άνθρωποι είναι καθημερινά στους δρόμους, κατά της κυβέρνησης Μαδούρο | REUTERS/Marco Bello

Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν πακέτο κυρώσεων για τη Βενεζουέλα

Protagon Team Protagon Team 18 Μαΐου 2017, 23:08
Χιλιάδες άνθρωποι είναι καθημερινά στους δρόμους, κατά της κυβέρνησης Μαδούρο
|REUTERS/Marco Bello

Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν πακέτο κυρώσεων για τη Βενεζουέλα

Protagon Team Protagon Team 18 Μαΐου 2017, 23:08

Κυρώσεις σε βάρος φυσικών προσώπων στη Βενεζουέλα σχεδιάζει να επιβάλει η κυβέρνηση Τραμπ, υπό τη σκιά της βίαιης καταστολής των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων από την κυβέρνηση Μαδούρο, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters.

Υπάρχει περίπτωση οι ποινές να ανακοινωθούν ακόμα και εντός των επόμενων ωρών. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα αποδίδονται σε παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Είναι γεγονός ότι τουλάχιστον 43 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους έπειτα από σχεδόν δύο μήνες οδομαχιών και ταραχών στη λατινοαμερικανική χώρα. Χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν καθημερινά κατά της κυβέρνησης Μαδούρο στην πρωτεύουσα Καράκας και άλλες πόλεις. Επίσης, το καθεστώς Μαδούρο έχει αναβάλει επ’ αόριστον τις εκλογές για την αυτοδιοίκηση που ήταν προγραμματισμένες για πέρυσι και έχει ελαχιστοποιήσει τις εξουσίες της Βουλής, η οποία ελέγχεται από την αντιπολίτευση.

Νωρίτερα την Πέμπτη, ο κ. Μαδούρο επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν και τον ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί στη Βενεζουέλα.

Ο ρώσος πρόεδρος ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στις προσπάθειες για αποκατάσταση της «κανονικότητας», όμως επισήμανε ότι τα προβλήματα θα πρέπει να επιλυθούν «εντός του νόμου» και σύμφωνα με το Σύνταγμα της χώρας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...