429
Το Radar Online υποστηρίζει πως αυτό που καπνίζει η Μαλία Ομπάμα είναι μαριχουάνα | youtube.com

Κάπνισε μαριχουάνα η Μαλία Ομπάμα; Ε, και;

Protagon Team Protagon Team 11 Αυγούστου 2016, 20:52
Το Radar Online υποστηρίζει πως αυτό που καπνίζει η Μαλία Ομπάμα είναι μαριχουάνα
|youtube.com

Κάπνισε μαριχουάνα η Μαλία Ομπάμα; Ε, και;

Protagon Team Protagon Team 11 Αυγούστου 2016, 20:52

Το Radar Online δημοσίευσε βίντεο της Μαλία Ομπάμα, κόρης του αμερικανού προέδρου, να καπνίζει μαριχουάνα, ενώ βρισκόταν στο μουσικό φεστιβάλ Lollapalooza, στο Σικάγο, στις 31 Ιουλίου. Κοντά στη 18χρονη βρισκόταν μια ακόμα νεαρή, η οποία αποτύπωσε το στιγμιότυπο και ανέφερε ότι «την είδε να καπνίζει ένα τσιγάρο, το οποίο είχε τη μυρωδιά μαριχουάνας». Και μπορεί το βίντεο να αναπαράγεται από σκανδαλοθηρικές ιστοσελίδες με τρελούς ρυθμούς, τίποτα όμως δεν επιβεβαιώνει το… περιεχόμενο του τσιγάρου.

Ε και; Είναι η πρώτη αντίδραση. Η οικογένεια Ομπάμα είναι από τις πιο κουλ που έχουν περάσει από τον Λευκό Οίκο: χορεύουν δημοσίως με την πρώτη ευκαιρία, έχουν χιούμορ, αυτοσαρκάζονται. Τα πρώτα σχόλια για το βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θύμιζαν, άλλωστε, πως ο Μπαράκ Ομπάμα έχει παραδεχτεί σε άρθρο του ότι κι εκείνος κάπνιζε μαριχουάνα στα χρόνια της νεότητας. Μόνο που η τότε παραδοχή του έκρυβε ένα σημαντικό «αλλά».

Στο εν λόγω άρθρο του, ο αμερικανός πρόεδρος πράγματι δήλωνε πως δεν θεωρεί τη μαριχουάνα «πιο επικίνδυνη από το αλκοόλ». Και όντως παραδεχόταν πως, ως φοιτητής, είχε καπνίσει «χόρτο» αρκετές φορές. Ομως, πλέον, το βλέπει ως μια «παλιά κακή συνήθεια». Στο ίδιο άρθρο ανέφερε πως έχει μιλήσει στις κόρες του για το κάπνισμα γενικώς και τη μαριχουάνα ειδικότερα, ονομάζοντάς το «χάσιμο χρόνου, κακή ιδέα και ανθυγιεινή συνήθεια».

https://www.youtube.com/watch?v=cPXJMH1acTI

Λίγα χρόνια πριν, όταν ο Μπιλ Κλίντον ήταν στη θέση του, οι… προεδρικές απόψεις για το ζήτημα δεν διέφεραν πολύ. Είχε κι εκείνος παραδεχτεί πως δοκίμασε να καπνίσει ως νέος σπεύδοντας να ξεκαθαρίσει πως «ποτέ δεν εισέπνευσε τον καπνό». Στην επίμαχη ερώτηση για ποινικοποίηση της χρήσης της, απαντούσε πως σίγουρα δεν θα πρέπει να φυλακίζονται όσοι χρησιμοποιούν μαριχουάνα, τονίζοντας πως πρέπει να επανεξεταστεί η πολιτική των ΗΠΑ για το ζήτημα.

Κάμποσα χρόνια μετά, λίγο-πολύ τα ίδια επανέλαβε και ο Ομπάμα. Με μια σημαντική, όμως, παρατήρηση: Πως οι νομικές κυρώσεις και οι συλλήψεις που επιβάλλονται για τη χρήση ή εμπορία μικροποσοτήτων μαριχουάνας βαραίνουν κυρίως τις μειονότητες και λιγότερο τους μέσους αμερικανούς πολίτες.

Πιστός σε αυτό το πλαίσιο, υποστηρίζει αφενός τη νομιμοποίησή της στις πολιτείες του Κολοράντο και της Ουάσιγκτον, επειδή είναι «σημαντικό για την κοινωνία να μην υπάρχει μεγάλο μέρος πολιτών που παραβαίνει τον νόμο, αλλά λίγοι μόνο να τιμωρούνται».

Αφετέρου, δεν παραβλέπει πως η νομιμοποίησή της θα είναι πρόκληση. Σε αυτό το «ναι μεν αλλά» συμπυκνώνονται όσα λέγονται και γράφονται για το βίντεο της Μαλία. Μικρό το κακό, ένα νεαρό κορίτσι καπνίζει ένα τσιγάρο μαριχουάνα σε φεστιβάλ.

Μόνο που αυτό το κορίτσι είναι η κόρη του προέδρου των ΗΠΑ. Και κάπως το πράγμα μπερδεύεται, γιατί μπορεί 21 πολιτείες να σκοπεύουν να επιτρέψουν τη χρήση της για ιατρικούς σκοπούς, αλλά βάσει του ομοσπονδιακού νόμου, παραμένει παράνομη. Πειράζει, λοιπόν;

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...