315
Και μία λήψη από ψηλά. Ουρά στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων | INTIMEnews/ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Πώς η Κεντροαριστερά κέρδισε το στοίχημα

Γιώργος Πιέρρος Γιώργος Πιέρρος 12 Νοεμβρίου 2017, 20:55
Και μία λήψη από ψηλά. Ουρά στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων
|INTIMEnews/ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Πώς η Κεντροαριστερά κέρδισε το στοίχημα

Γιώργος Πιέρρος Γιώργος Πιέρρος 12 Νοεμβρίου 2017, 20:55

Πριν καν ανοίξουν οι κάλπες, πριν μάθουμε ποιοι θα είναι στον δεύτερο γύρο και ποιος προηγείται, ένα ήταν βέβαιο. Το στοίχημα της συμμετοχής που είχε χαρακτηρίσει ως βασικό ο Νίκος Αλιβιζάτος κερδήθηκε. Η Κεντροαριστερά δείχνει να επιστρέφει στο προσκήνιο. Η μεγάλη επιτυχία ήταν γεγονός.

Μέχρι και τις 8 μμ. είχαν φτάσει στις κάλπες για να ψηφίσουν 201.010 πολίτες. 350 άτομα το λεπτό ψήφιζαν σε όλη την Ελλάδα. Ο Νίκος Αλιβιζάτος είχε τονίσει ότι αν ψηφίσουν 200.000 θα πρόκειται για μια πολύ μεγάλη επιτυχία.

Η υψηλή συμμετοχή δεν άφησε περιθώρια για συγκρούσεις

Τα περισσότερα εκλογικά κέντρα παρέμεναν γεμάτα κόσμο μέχρις αργά. Το κλίμα ήταν θετικό και σε αντίθεση με άλλες εσωκομματικές εκλογές δεν υπήρχαν ιδιαίτερες προστριβές μεταξύ εκπροσώπων των υποψηφίων. Ίσως το γεγονός ότι ο κόσμος της Κεντροαριστεράς μπόρεσε μετά από πολλά χρόνια να νιώσει αισιοδοξία να ήταν αυτό που δεν άφησε περιθώρια για τριβές.

Τα ψηφοδέλτια δεν έφτασαν

Το μόνο ίσως σημαντικό πρόβλημα που παρατηρήθηκε ήταν το ότι σε αρκετά εκλογικά κέντρα είχαν φτάσει πολύ λιγότερα ψηφοδέλτια από όσα χρειάζονταν με συνέπεια κάποιοι να ψηφίζουν ακόμα και σε αυτοσχέδια. Μάλιστα σε κάποια εκλογικά κέντρα χρειάστηκε να πάει ο ίδιος ο κ. Αλιβιζάτος προκειμένου να λύσει τα όποια ζητήματα είχαν δημιουργηθεί.

Επίσης αρκετοί χειριστές αντιμετώπισαν προβλήματα με την έκδοση διαπιστεύσεων για εκπροσώπους και εθελοντές καθώς ο χρόνος εκπαίδευσης στο σύστημα δεν ήταν αρκετός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετοί ψηφοφόροι δεν γνώριζαν βασικά ζητήματα για την ψηφοφορία, όπως ότι υπάρχουν δύο λίστες για μέλη και για φίλους, με συνέπεια αρκετοί να γράφονται σε λάθος λίστα και να καταλήγουν σε αυτή που ήθελαν με την βοήθεια των εθελοντών.

Η επόμενη μέρα

Επειτα από αλλεπάλληλες ήττες και αποτυχημένες προσπάθειες, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση ο μεσαίος χώρος δείχνει να βρίσκει τον βηματισμό του. Τα χαμόγελα παίρνουν την θέση της απαισιοδοξίας. Η υψηλή συμμετοχή στέλνει το μήνυμα ότι οι πολίτες θέλουν τον χώρο ενωμένο. Ακριβώς αυτό το μήνυμα αποτελεί και τη μόνη δικλείδα ασφαλείας για να συνεχίσουν όλοι μαζί την επόμενη μέρα.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...