188
Εάν είχαν κλείσει πιο νωρίς τα λιμάνια, ο Πάπας δεν θα μπορούσε να ευλογήσει προσφυγόπουλα στο Βατικανό... | Osservatore Romano/Handout via REUTERS

Η Ιταλία εξετάζει μπλόκο στην είσοδο πλοίων με μετανάστες στα λιμάνια της

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουνίου 2017, 22:00
Εάν είχαν κλείσει πιο νωρίς τα λιμάνια, ο Πάπας δεν θα μπορούσε να ευλογήσει προσφυγόπουλα στο Βατικανό...
|Osservatore Romano/Handout via REUTERS

Η Ιταλία εξετάζει μπλόκο στην είσοδο πλοίων με μετανάστες στα λιμάνια της

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουνίου 2017, 22:00

Ακόμα και το ενδεχόμενο να απαγορεύσει σε ξένα πλοία που έχουν διασώσει μετανάστες στη Μεσόγειο να δέσουν στα λιμάνια της εξετάζει η Ιταλία, προκειμένου να περιορίσει τις αθρόες αφίξεις προσφύγων και μεταναστών, όπως μεταδίδουν το πρακτορείο Reuters και οι «Financial Times».

Ο πρεσβευτής της Ρώμης στην Ευρωπαϊκή Ενωση, Μαουρίτσιο Μασάρι, φέρεται να έχει ενημερώσει τον επίτροπο για θέματα μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλο ότι δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί η κατάσταση όπου «όλα τα πλοία που εκτελούν επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης ελλιμενίζονται στην Ιταλία».

«Θα μπορούσαμε να αρνηθούμε τον ελλιμενισμό πλοίων που δεν φέρουν ιταλικές σημαίες και δεν συμμετέχουν [επισήμως] στις επιχειρήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης» δήλωσε στους FT ιταλός αξιωματούχος.

«Η Ιταλία έχει φτάσει σε οριακό σημείο», δήλωσε άλλη κυβερνητική πηγή στο πρακτορείο Reuters, σημειώνοντας πως η Ρώμη είχε σχεδιάσει θέσεις φιλοξενίας για 200.000 αιτούντες άσυλο οι οποίες έχουν σχεδόν καλυφθεί.

Περισσότεροι από 73.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν φτάσει στην Ιταλία μέσω θαλάσσης φέτος, 14% περισσότεροι σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του περασμένου έτους, όταν και καταγράφηκε αριθμός-ρεκόρ 181.000 αφίξεων. Ο αριθμός αυτός όμως δεν περιλαμβάνει τα περίπου 10.000 άτομα που έχουν διασωθεί στη Μεσόγειο Θάλασσα από το Σάββατο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...