284
Η Νάπολη της Φλόριντα, κάτω από τα νερά... | REUTERS/Stephen Yang

Η Ιρμα «έπνιξε» (και) τη Φλόριντα

Protagon Team Protagon Team 11 Σεπτεμβρίου 2017, 23:40
Η Νάπολη της Φλόριντα, κάτω από τα νερά...
|REUTERS/Stephen Yang

Η Ιρμα «έπνιξε» (και) τη Φλόριντα

Protagon Team Protagon Team 11 Σεπτεμβρίου 2017, 23:40

Τις πληγές τους μετρούν οι κάτοικοι στη Φλόριντα, από όπου πέρασε ο τυφώνας Ιρμα τις τελευταίες ώρες, προκαλώντας εκτεταμένες πλημμύρες και καταστροφές.

Οπως ανακοινώθηκε από το αμερικανικό Κέντρο Παρακολούθησης των Κυκλώνων (NHC), η Ιρμα εξασθένησε και μετατράπηκε σε τροπική καταιγίδα, παρόλο που εξακολουθεί να συνοδεύεται από ριπές ανέμων που πνέουν με ταχύτητα που πλησιάζει αυτή ενός κυκλώνα.

Οι Αρχές κάνουν λόγο για τέσσερις επιβεβαιωμένους θανάτους στην «πολιτεία του ήλιου» πράγμα που σημαίνει ότι οι συνολικές ανθρώπινες απώλειες από τη φονική διαδρομή της Ιρμα αγγίζουν πλέον τις 42.

 

Σε ολόκληρη την Καραϊβική, ο τυφώνας στοίχισε τη ζωή σε 38 άτομα. Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε πολλές επαρχίες της Κούβας, έγινε γνωστό από τις Αρχές.

«Μετά το πέρασμα του επικίνδυνου κυκλώνα Ιρμα στην κουβανική επικράτεια, γνωστοποιούμε προς το παρόν τη θλιβερή απώλεια 10 ανθρώπινων ζωών, στις επαρχίες Αβάνα, Ματάνσας, Καμαγουέι και Σιέγο ντε Αβιλα» ανέφερε η γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε.

Τα θύματα ήταν ηλικίας από 27 έως και 89 ετών, όπως μετέδωσε ο ιστότοπος Cubadebate. Ηλεκτροπληξία, πτώση από μπαλκόνι πάνω σε ένα λεωφορείο, πνιγμός ή κατάρρευση κατοικιών: τα αίτια των θανάτων ποικίλλουν, υπογραμμίζει η γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας, υπενθυμίζοντας ότι ορισμένα από τα θύματα δεν «υπάκουσαν στις συστάσεις» των Αρχών κι αρνήθηκαν να απομακρυνθούν από τις πληγείσες περιοχές.

Πάντως, εκφράζονται φόβοι ότι ο τραγικός απολογισμός στις ΗΠΑ θα ανέβει τις επόμενες ώρες, καθώς ενδέχεται να υπάρχουν πολλοί αγνοούμενοι.

Οπως όλα δείχνουν, η κατάσταση παραμένει κρίσιμη για τουλάχιστον δέκα χιλιάδες κατοίκους στη Φλόριντα, που παραμένουν εγκλωβισμένοι στις κατοικίες τους και σε καταφύγια χωρίς νερό, τρόφιμα και ρεύμα.

Στο «σκοτάδι» με πλήρη διακοπή της ηλεκτροδότησης βρίσκονται περίπου 5,8 εκατομμύρια Αμερικανοί σε ολόκληρη την «πολιτεία του ήλιου», ενώ τα αμερικανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για «ανθρωπιστική κρίση» στην περιοχή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...