381
Εξι γενιές σε μια φωτογραφία, με την γηραιότερη πρώτη από αριστερά προς τα δεξιά | Caroline Wagner/CBC

Η γυναίκα που έγινε προ-προ-προγιαγιά!

Protagon Team Protagon Team 5 Δεκεμβρίου 2016, 17:53
Εξι γενιές σε μια φωτογραφία, με την γηραιότερη πρώτη από αριστερά προς τα δεξιά
|Caroline Wagner/CBC

Η γυναίκα που έγινε προ-προ-προγιαγιά!

Protagon Team Protagon Team 5 Δεκεμβρίου 2016, 17:53

Θυμάστε την προγιαγιά σας; Οι πιο πολλοί ίσως δεν προλάβαμε να γνωρίσουμε τους παππούδες των γονιών μας ή, ίσως, τους προλάβαμε στη δύση της ζωής τους, όταν και στα δικά μας παιδικά μάτια φάνταζαν υπεραιωνόβιοι – και μπορεί να ήταν!

Υπάρχουν όμως κάποιες τυχερές γυναίκες που έχουν να υπερηφανεύονται ότι δεν έχουν δει μόνο γιαγιά και προγιαγιά, αλλά ότι είναι μέλη σε μια αλυσίδα από έξι διαδοχικές γενεές γυναικών που ήλθαν στον κόσμο μέσα σε κάτι λιγότερο από έναν αιώνα!.

vera-sommerfeld
Η Βέρα και η Κάλι, 96 ετών και λίγων ημερών αντίστοιχα

Εδώ και κάποιες εβδομάδες η Βέρα Σόμερφελντ, η οποία ζει στον Καναδά, έγινε στα 96 χρόνια της μια από τις σπάνιες καταγεγραμμένες περιπτώσεις προ-προ-προγιαγιάς. Και να πώς:

Κόρη της Βέρας είναι η Γκουέν, που είναι 75 ετών.

Η Γκουέν έχει κόρη την Γκρέις, που είναι 59 ετών.

Κόρη της Γκρέις είναι η Αμάντα, 39 ετών.

Η Αλίσα, είναι η κόρη της Αμάντα και είναι 20 ετών. Παντρεύτηκε πέρυσι και αμέσως δεν γλίτωσε από τις ερωτήσεις της προ-προγιαγιάς: «Πότε θα δώσεις την έκτη γενιά;».

Τον Οκτώβριο η Αλίσα γέννησε την Κάλι, την οποία με πολύ ανυπομονησία πήρε στα χέρια της η προ-προ-προγιαγιά της Βέρα. «Ανυπομονούσα να γεννηθεί γιατί είναι η έκτη γενιά», είπε η ευτυχισμένη 96χρονη, όπως αναφέρει το BBC.

Η μεγαλύτερη αλυσίδα που έχει καταγραφεί φτάνει τις επτά γενιές, αν και οι έξι είναι μια εξαιρετικά σπάνια επίδοση, που γίνεται ακόμη σπανιότερη στην γενιά της Σόμερφελντ γιατί όλα τα μέλη της είναι γυναίκες.

grace_couturier_callie
Η προγιαγιά Γκρέις με τη μικρή Κάλι

Για τη νέα μητέρα, όμως είναι εξαιρετικό να έχει τόσες μητέρες γύρω της. Τέσσερις από τις έξι γυναίκες μένουν εξάλλου στην ίδια πόλη,ε στην πολιτεία της Αλμπέρτα, ενώ μια φορά τον μήνα και οι πέντε και τώρα με το μωρό έξι- συναντιούνται όλες μαζί.

Αν τα υπολογίσαμε σωστά, οι γενιές των γυναικών σε αυτήν την οικογένεια κάνουν το πρώτο παιδί τους γύρω στα 20 και, έτσι, με πολλή τύχη η μητριάρχης της οικογένειας θα γιορτάσει την έβδομη γενιά γύρω στο 2035, όταν θα είναι στα 115.

Η κόρη της Βέρα Σόμερφιλντ λέει ότι τα καλά γονίδια τους έφεραν ως εδώ. Το μυστικό της 96χρονης είναι ρούμι και σόδα, που πίνει κάθε ημέρα. Αυτό αλλά και,  μάλλον, η αναμονή ακόμη ενός τρισέγγονου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...