545
Το αγαλματίδιο των βραβείων με φόντο την αίθουσα που φιλοξένησε την εκδήλωση | Corporate Superbrands Greece 2016

Corporate Superbrands Greece 2016: Η γιορτή του επιχειρείν

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2017, 19:15
Το αγαλματίδιο των βραβείων με φόντο την αίθουσα που φιλοξένησε την εκδήλωση
|Corporate Superbrands Greece 2016

Corporate Superbrands Greece 2016: Η γιορτή του επιχειρείν

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2017, 19:15

«Πείτε μας αγαπημένες σας ατάκες από  τον ελληνικό ή τον διεθνή κινηματογράφο» έλεγαν στο κοινό ο Λάμπρος Φισφής και ο Δημήτρης Μακαλιάς. «Να φύγουμε Νίκο μου, να πληρώσουμε και να φύγουμε» ήταν η πρώτη που ακούστηκε. Και στη συνέχεια έπεσαν τα «Σούζι τρως», «Είναι πολλά τα λεφτά Αρη», «Στάσου μύγδαλα», «Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα, είμαστε», «Show me the money» και άλλα, όλα αυτά τα σλόγκαν της καθημερινότητάς μας. Στη συνέχεια, τα δύο αστέρια του stand up comedy, αυτοσχεδιάζοντας και μοντάροντας αυτές τις ατάκες, προσπάθησαν να φτιάξουν διαφημιστικό στόρι για το Johnnie Walker. Αμέσως μετά, σε συνεργασία με δύο κυρίες από το κοινό, έκαναν μια ξεκαρδιστική παντομίμα που παρέπεμπε σε συνεργείο αυτοκινήτων.

IMG_5157
Οι φίρμες των εταιρειών που βραβεύθηκαν στην εκδήλωση

Αυτά και άλλα πολλά συνέβαιναν τη Δευτέρα το βράδυ σε σκηνή του Μεγάρου Μουσικής. Δεν επρόκειτο για κάποια καλλιτεχνική εκδήλωση. Απονομή βραβείων ήταν. Όχι όμως θεατρικών ή κινηματογραφικών αλλά επιχειρηματικών. Των βραβείων Corporate Superbrands Greece 2016 με τα οποία τιμήθηκαν κάποιες από τις κορυφαίες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας. Αλλωστε ο κόσμος των επιχειρήσεων με τις ανατροπές, τα ρίσκα, τις αποτυχίες, τις επιτυχίες, τις εξάρσεις του έχει εμπνεύσει πολλές φορές σημαντικούς δημιουργούς, έχει γίνει κεντρική ιδέα για κινηματογραφικά σενάρια και μυθιστορήματα.

Στην Ελλάδα του 2017 το «μυθιστόρημα μίας επιχείρησης» μοιάζει πολύ συχνά ουτοπικό ή, ακόμη χειρότερα, δυστοπικό. Δεν είναι μόνο η οικονομική κρίση που έχει εγκατασταθεί εδώ και μια εφταετία στη χώρα αλλά και ένα περιβάλλον εχθρικό προς το επιχειρείν. Κυρίως λόγω φορολογίας και γραφειοκρατίας. Γι’ αυτό και τα Corporate Superbrands Greece 2016 ήταν μια γιορτή, ένα εξαιρετικό τοπίο που υπάρχει, αντιστέκεται και αναπτύσσεται κόντρα στην ομιχλώδη κατάσταση της ελληνικής αγοράς.

Η αίθουσα που φιλοξένησε την εκδήλωση
Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής

Ο θεσμός των Superbrands «γεννήθηκε» το 1995 στη Μεγάλη Βρετανία. Και μέχρι τώρα, μέσω εθνικών αντιπροσώπων, πραγματοποιείται σε περισσότερες από 90 χώρες σε όλο τον κόσμο. Βασικός στόχος του η ανάδειξη εταιρειών που συνδυάζουν την ποιότητα στην παραγωγή με το brand, την επώνυμη μάρκα δηλαδή, που καλλιεργεί αυτές τις μεγάλου μήκους, σχεδόν «συγγενικές» σχέσεις μεταξύ προϊόντος και καταναλωτή. Φαντάζεστε τη ζωή μας χωρίς κάποια επώνυμα προϊόντα ή κάποια που το όνομα της μάρκας έχει αντικαταστήσει το όνομα του προϊόντος;  Σαν τηλεοπτικό πρόγραμμα χωρίς break για διαφημίσεις. Όσο ενδιαφέρον και αν ακούγεται, μόνο όταν το παρακολουθήσεις θα διαπιστώσεις πόσο βαρετό είναι.

Εκπρόσωπος των Superbrands στην Ελλάδα είναι ο Συμεών Τσομώκος, οικοδεσπότης της εκδήλωσης για πέμπτη φορά. Μιας εκδήλωσης από την οποία, παρά την σπουδαιότητα της ουσίας της, έλειπε η «γραβατίλα» – αν δηλαδή υπάρχουν ακόμη κάποιοι που συνδέουν τον κόσμο των επιχειρήσεων με μια αποστειρωμένη επισημότητα. Και αυτό όχι μόνο λόγω των δύο ηθοποιών που αυτοσχεδίαζαν σε μια διαδραστική σχέση με το κοινό, αλλά και με τους εκπρόσωπους των εταιρειών που χειροκροτούσαν και επευφημούσαν τους βραβευόμενους συναδέλφους του σαν έφηβοι μαθητές σε σχολικό αγώνα.

Superbrands_2017

Η βραδιά κορυφώθηκε με την απονομή των ειδικών βραβείων, αλλά και την ανακήρυξη της εταιρικής Επωνυμίας που συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία όλων.

Ειδικά βραβεία δόθηκαν στην εταιρεία Regus, ως η εταιρεία με τις βέλτιστες παροχές Επιχειρηματικών Λύσεων, ενώ η ‘«Χρυσή Νίκη» δόθηκε στον Σκλαβενίτη ως η Εταιρική Επωνυμία που συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία, ανεξαρτήτως κατηγορίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...