274
Ο Τζον και η Γιόκο στο Bed In - μία διαμαρτυρία υπέρ της ειρήνης. Χίλτον, Αμστερνταμ, 1969 | flickr

Η γερμανική αστυνομία βρήκε κλεμμένα ημερολόγια (και όχι μόνο) του Τζον Λένον

Protagon Team Protagon Team 21 Νοεμβρίου 2017, 18:11
Ο Τζον και η Γιόκο στο Bed In - μία διαμαρτυρία υπέρ της ειρήνης. Χίλτον, Αμστερνταμ, 1969
|flickr

Η γερμανική αστυνομία βρήκε κλεμμένα ημερολόγια (και όχι μόνο) του Τζον Λένον

Protagon Team Protagon Team 21 Νοεμβρίου 2017, 18:11

Μία σειρά από προσωπικά αντικείμενα του Τζον Λένον, τα οποία κατείχε πλέον η σύζυγός του Γιόκο Ονο και είχαν κλαπεί το 2006 στη Νέα Υόρκη, ανακτήθηκαν από την αστυνομία του Βερολίνου.

Η Γιόκο Ονο θεωρούσε αυτά τα αντικείμενα ιερά και άκρως απόρρητα και είχε έρθει σε σύγκρουση με την προσωπική βοηθό του Λένον, όταν μετά τον θάνατό του εκείνη ήθελε να τα βγάλει στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με το Spiegel και όπως έγραψε ο Guardian, ένας 58χρονος άνδρας συνελήφθη από τις γερμανικές αστυνομικές αρχές ως ύποπτος για την κατοχή των προσωπικών αντικειμένων του διάσημου μουσικού.

Επίσης, ένας ακόμη -ο οποίος αναζητείται στην Τουρκία- είχε παραδώσει μερικά από αυτά σε γνωστό οίκο δημοπρασιών του Βερολίνου.

Το πακέτο των κλοπιμαίων περιλαμβάνει ημερολόγια, γράμματα, καρτ-ποστάλ, φωτογραφίες, γυαλιά και μια θήκη τσιγάρων.

Σύμφωνα με το γερμανικό δημοσίευμα ο οίκος δημοπρασιών δεν προχώρησε ποτέ στην πώλησή τους, καθώς είχε αμφιβολίες για το αν είχαν αποκτηθεί νόμιμα.

Τα αντικείμενα του τραγουδιστή των Beatles, ο οποίος δολοφονήθηκε από έναν μανιακό φαν του το 1980 στη Νέα Υόρκη, κρατούνται από τις γερμανικές αρχές ως αποδεικτικά στοιχεία της κλοπής και δεν έχει αποφασιστεί ακόμα εάν θα επιστραφούν στην κάτοχό τους.

Ολα τα προσωπικά αντικείμενα του Λένον θεωρούνται συλλεκτικά και κάθε φορά που κάποιο δημοπρατείται η ζήτηση είναι τεράστια.

Για παράδειγμα, τον περασμένο Φεβρουάριο στη Βρετανία, δημοπρατήθηκε ένα δερμάτινο σακάκι -που υποτίθεται πως φορούσε ο Λένον- για €11.500.

Τα αντικείμενα που έχει στην κατοχή της τώρα η αστυνομία του Βερολίνου, φυσικά και κουβαλούν μια ιδιαίτερη συναισθηματική αξία. Το πιο σημαντικό εύρημα, φυσικά, είναι τα ημερολόγια του εκλιπόντος «Σκαθαριού». Πόσα πράγματα και πόσες στιγμές που δεν τα μάθαμε ποτέ και που δεν έχουν έρθει ποτέ στη δημοσιότητα, να κρύβουν μέσα στις σελίδες τους;

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...