603
Βρετανοί σχολιαστές φοβούνται ότι η Ελένη Φουρέιρα μπορεί να βγάλει κανά μάτι με τα μαλλιά της, καθώς χορεύει ξέφρενα το «Fuego» | REUTERS/Rafael Marchante

Γιουροβίζιον: η Φουρέιρα και οι τέσσερις απειλές

Protagon Team Protagon Team 10 Μαΐου 2018, 16:11
Βρετανοί σχολιαστές φοβούνται ότι η Ελένη Φουρέιρα μπορεί να βγάλει κανά μάτι με τα μαλλιά της, καθώς χορεύει ξέφρενα το «Fuego»
|REUTERS/Rafael Marchante

Γιουροβίζιον: η Φουρέιρα και οι τέσσερις απειλές

Protagon Team Protagon Team 10 Μαΐου 2018, 16:11

Ο τελικός του Σαββάτου 12 Μαΐου πλησιάζει και τα στοιχήματα έχουν πάρει φωτιά. Και συγκεκριμένα, τη φωτιά από το «Fuego» της Ελένης Φουρέιρα, η οποία ίσως και να καταφέρει εφέτος να φέρει στην Κύπρο την πρώτη της νίκη στον διαγωνισμό τραγουδιού της Γιουροβίζιον. Ηδη η τραγουδίστρια, έγινε η πρώτη στην ιστορία του θεσμού που κατάφερε να αναρριχηθεί τόσες θέσεις, ύστερα από την εμφάνισή της στον ημιτελικό – τα προγνωστικά την ήθελαν εικοστή και μετά την εκρηκτική της εμφάνιση στον ημιτελικό, εκτοξεύθηκε στην πρώτη θέση.

Σύμφωνα με τον Guardian, είναι η Φουρέιρα και άλλα τέσσερα τραγούδια που θα κονταροχτυπηθούν στον τελικό, ακριβώς επειδή έχουν κάτι το αξιοπερίεργο και το αξιοπρόσεχτο στη σκηνική τους παρουσία.

1. Μαλλιά κουβάρια. Οπως σχολιάζει ο βρετανός δημοσιογράφος Αλεξ Μάρσαλ, «η Φουρέιρα έχει καταπληκτικά μαλλιά και τα τινάζει με κάθε ευκαιρία, έχει φτιάξει ακόμα και βίντεο εκμάθησης του χορού της για το Eurovision TV. Δεν θα παραξενευτώ, αν βγάλει το μάτι καμιάς χορεύτριας κατά τη διάρκεια των δοκιμών. Το τραγούδι πάντως σου δίνει την αίσθηση ότι γράφτηκε για να προκαλέσει χαμό σε κάθε κλαμπ της Μεσογείου με το που τελειώσει ο διαγωνισμός».

2. Τραγουδώντας με τα πόδια προς τα πάνω. Η Φινλανδή πιτσιρίκα Σαάρα Ααλτο τραγουδάει το χαριτωμένο και πιασάρικο «Monsters» και το γκόθικ στιλ της δεν πρόκειται να περάσει απαρατήρητο στις μικρότερες ηλικίες. Μάλλον θα κερδίσει και κάποιους έξτρα βαθμούς, καθώς για μερικά κρίσιμα δευτερόλεπτα τραγουδά ανάποδα, δεμένη σε κάτι που μοιάζει με τροχό της τύχης, αλλά δεν είναι.

2018-05-08T201711Z_1666906392_UP1EE581KCNR6_RTRMADP_3_MUSIC-EUROVISION
Η Φινλανδή Σαάρα Ααλτο τραγουδάει για τέρατα στο «Monsters» της REUTERS/Pedro Nunes

3. Γροθιά στο #Metoo. Η Νέτα από το Ισραήλ ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί, ως τη στιγμή που εμφανίστηκε η Φουρέιρα. Πληθωρική με άλλο τρόπο εκείνη, τραγουδάει «I’m not your toy / You stupid boy» στην πρώτη Γιουροβίζιον μετά τα σκάνδαλα του #Metoo.

2018-05-08T211440Z_705819049_UP1EE581N0GTG_RTRMADP_3_MUSIC-EUROVISION (2)
Η Ελένη Φουρέιρα της Κύπρου και η Νέτα του Ισραήλ σχηματίζουν κάτι σαν καρδιά μετά την επιτυχία τους στον ημιτελικό. Οι δυο τους αναμένεται να κονταροχτυπηθούν στη βραδιά του τελικού REUTERS/Pedro Nunes

4. Ρόδα, τσάντα και κοπάνα. Το τραγούδι της Τσεχίας «Lie to me» έχει ίσως τον πιο ανεβαστικό και εθιστικό ρυθμό απ’ όλα. Απολαυστικός και ως περφόρμερ, ο Μίκολας Γιόζεφ, πρώην μοντέλο και νυν χίπστερ, με κούρεμα, ντύσιμο, κοκκάλινα γυαλιά που αγαπούν τα αγόρια της ηλικίας του, αλλά και τα μεγαλύτερα, που κοντεύουν να γίνουν γεροντοπαλίκαρα. Σε όλη τη διάρκεια του τραγουδιού έχει ένα σακίδιο στην πλάτη, και έχουν πέσει διάφορα στοιχήματα για το τι μπορεί να κουβαλάει μέσα σε αυτό. Το πιο πιθανό είναι παυσίπονα και κάποια μυοχαλαρωτική κρέμα, καθώς στην πρώτη πρόβα του ημιτελικού σωριάστηκε φαρδύς πλατύς ύστερα από μια δύσκολη τούμπα που έκανε και πήγε σε νοσοκομείο της Λισαβόνας. Η χορογραφία άλλαξε αναγκαστικά, αλλά η απογειωτική ενέργεια του τραγουδιστή καλύπτει την όποια απουσία ακροβατικών.

2018-05-03T161550Z_1075688860_RC1E55BD2930_RTRMADP_3_MUSIC-EUROVISION
Τι κουβαλάει ο τσέχος τραγουδιστής στο σακίδιό του; REUTERS/Rafael Marchante

5. Το γιγαντιαίο φουστάνι. Η κυβέρνηση της Εσθονίας αρνήθηκε να πληρώσει τα 65.000 ευρώ που κόστισε συνολικά το φουστάνι-εικαστική εγκατάσταση της εντυπωσιακής σοπράνο Ελίνα Νετσάγιεβα. Το ποσό καλύφθηκε τελικά από την παραγωγή, έτσι το φόρεμα που καλύπτει όλη τη σκηνή και πάνω του γίνονται διάφορες βιντεοπροβολές, ενώ η ερμηνεύτρια αγγίζει την τελειότητα με τις κορώνες της, είναι εδώ για να μας θυμίζει τεράστια γαμήλια τούρτα. Η εκκεντρική καλεσμένη, που πήγε σε γάμο και έβαλε τα δυνατά της για να επισκιάσει τη νύφη.

2018-05-08T000000Z_1021060740_UP1EE581J7ZPI_RTRMADP_3_MUSIC-EUROVISION
Για ένα φόρεμα αδειανό; Η Εσθονή σοπράνο τραγουδά στην κορυφή του πανάκριβου φορέματός της REUTERS/Pedro Nunes

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...