542
Ο Διονύσης Φιλιώτης θα ανακηρυχθεί σε Επίτιμο Εταίρο της ΕΦΕ |

Η Ελληνική Φαρμακευτική Εταιρεία τιμά τον Διονύση Φιλιώτη

Protagon Team Protagon Team 5 Ιανουαρίου 2017, 22:26
Ο Διονύσης Φιλιώτης θα ανακηρυχθεί σε Επίτιμο Εταίρο της ΕΦΕ
|

Η Ελληνική Φαρμακευτική Εταιρεία τιμά τον Διονύση Φιλιώτη

Protagon Team Protagon Team 5 Ιανουαρίου 2017, 22:26

Την απονομή τιμητικής διάκρισης και ταυτόχρονα την ανακήρυξη του τέως Προέδρου του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ), Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της φαρμακευτικής εταιρείας Φαρμασέρβ – Λίλλυ, Προέδρου του φαρμακευτικού φόρουμ του ΕΒΕΑ, EphForT, αλλά και φαρμακοποιού και μέλους της ΕΦΕ, Διονύση Φιλιώτη σε Επίτιμο Εταίρο της, αποφάσισε ομόφωνα το ΔΣ της Ελληνικής Φαρμακευτικής Εταιρείας (ΕΦΕ).

Η απόφαση ελήφθη ως αναγνώριση της προσφοράς του στη φαρμακοβιομηχανία και στο εγχώριο επιχειρείν, καθώς και της συμβολής της εταιρείας του στην ελληνική οικονομία. Η απονομή θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της ετήσιας εκδήλωσης για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΕΦΕ, τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017 στις 20:00, στον χώρο του «Collage Athens», στην οδό Καπνικαρέας 3 και Ερμού, στο κέντρο της Αθήνας.

Ποιος είναι ο τιμώμενος

Ο Διονύσης Φιλιώτης αποφοίτησε το 1973 από τη Φαρμακευτική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έναν χρόνο αργότερα έλαβε άδεια άσκησης επαγγέλματος φαρμακοποιού. Υπηρέτησε την 26μηνη στρατιωτική του θητεία ως φαρμακοποιός στη φαρμακαποθήκη του Βοτανικού και, παράλληλα, εργάστηκε ως ιατρικός επισκέπτης, καθώς βιοποριστικοί λόγοι δεν του επέτρεψαν να πραγματοποιήσει το όνειρό του – δηλαδή, να ιδρύσει το δικό του φαρμακείο.

Το 1984 επεχείρησε ένα πρωτοποριακό βήμα ιδρύοντας τη φαρμακευτική εταιρεία με την επωνυμία Φαρμασέρβ Α.Ε.Β.Ε., ως αποκλειστική αντιπρόσωπο στην Ελλάδα της αμερικανικής πολυεθνικής εταιρείας Eli-Lilly και το 1994 προχώρησε σε κοινοπραξία της Φαρμασέρβ Α.Ε.Β.Ε. με την Eli- Lilly από την οποία προέκυψε η Φαρμασέρβ-Λίλλυ.

Η εταιρεία αναδείχθηκε γρήγορα σε πρωτοπόρα στον χώρο της ανθρώπινης υγείας στην Ελλάδα και διαχρονικά κατέλαβε θέση ανάμεσα στις 10 μεγαλύτερες φαρμακευτικές στη χώρα μας (σήμερα κατέχει την 7η θέση), επενδύοντας στο ανθρώπινο δυναμικό της, αλλά και στην έρευνα και ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων. Εκτός από την παροχή στον ασθενή υψηλής ποιότητας φαρμακευτικών σκευασμάτων για σοβαρές ασθένειες, η εταιρεία προχώρησε στην υψηλού επιπέδου επιστημονική ενημέρωση και εκπαίδευση των ασθενών για την καλύτερη χρήση των φαρμάκων, αυξάνοντας τη συμμόρφωσή τους στην ενδεδειγμένη θεραπεία. Το 1996 η εταιρεία, πάντα με επικεφαλής τον Διονύση Φιλιώτη, ίδρυσε και Ιατρικό Τμήμα που εστίασε στην άρτια διεξαγωγή κλινικών ερευνητικών προγραμμάτων και στόχευσε στη διεύρυνση της γνώσης των παθήσεων, στην αξιολόγηση νέων φαρμακευτικών παραγόντων και στην ανάδειξη καινοτόμων θεραπευτικών επιλογών.

Παράλληλα, ίδρυσε και το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Ιατρικής Έρευνας (EMRI) που δραστηριοποιείται στην παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών στον χώρο της υγείας, με στόχο να αποτελέσει την κορυφαία επιλογή στη διεξαγωγή Ιατρικής Ερευνας και στην παροχή υπηρεσιών ασθενών για φαρμακευτικές εταιρείες και ακαδημαϊκά ιδρύματα. Από το 2006 μέχρι το 2012 ο Διονύσης Φιλιώτης διετέλεσε, με επιτυχία, Πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), αναβαθμίζοντάς τον σε αξιόπιστο συνομιλητή της πολιτείας και της κοινωνίας.

Αποτύπωσε το «όραμα» του Συνδέσμου για την υγεία και το «ΕΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ» με τον Κώδικα Δεοντολογίας και έπεισε την πολιτεία ότι η καταπολέμηση της σπατάλης και η ορθολογική χρήση των πόρων αποτελεί προτεραιότητα και ότι ο εκσυγχρονισμός είναι πλέον μονόδρομος. Αποχώρησε έπειτα από δυο επιτυχημένες θητείες δηλώνοντας ότι όλες οι αιρετές θέσεις δεν θα πρέπει να καλύπτονται από το ίδιο πρόσωπο περισσότερο από το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Ενδειξη δε, του σημαντικού έργου του στον ΣΦΕΕ αποτελεί το βιβλίο του με τίτλο «Θέσεις Πολιτικής για το Φάρμακο». Το 2012, εξελέγη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών(ΕΒΕΑ) και προχώρησε στην ίδρυση του Φαρμακευτικού Φόρουμ του ΕΒΕΑ, EPhForT.

Ο Διονύσης Φιλιώτης κατέχει σήμερα μία από τις εξέχουσες θέσεις στον χώρο της φαρμακοβιομηχανίας και της Υγείας, με σημαντική επιστημονική δραστηριότητα.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...